Home » Accu Grasmaaier

Accu Grasmaaier

Laatste update: 22 juni 2020

Wanneer je niet wil rommelen met snoeren of niet te maken wil hebben met een maximale actieradius, is het slim om eens te kijken naar een accu grasmaaier. Deze grasmaaier – de naam zegt het al – is voorzien van een accu. Hierdoor kun je makkelijk en draadloos de tuin grasmaaien, zonder rekening te hoeven houden met afstanden.

Het is wel ontzettend belangrijk om bij de keuze voor een accu grasmaaier te letten op een aantal factoren. Zo is niet alleen de maximale accuduur een belangrijke indicatie, maar is ook de oplaadtijd een punt waar je zeker even naar moet kijken.

Beste accu grasmaaier

Er zijn online ontzettend veel accu grasmaaiers te vinden. Om jou een handje te helpen, hebben we onderzoek verricht naar de beste accu grasmaaier. We hebben hierbij onder andere gekeken naar de kwaliteit van de grasmaaier, maar hebben zaken als prijs niet uit het oog verloren.

Bekijk hieronder de beste accu grasmaaier keuzes op een rij. Onder onze onderzoeksresultaten lichten we onze onderzoeksmethodologie toe. Mocht je vragen hebben over ons onderzoek, stuur ons dan gerust een berichtje.

  De beste 

makita dlm 431 pt2

Makita DLM431PT2

Deze Makita accu maaier werkt met een dubbele accusysteem, hierdoor heeft de grasmaaier meer power. Het model wordt geleverd met twee Makita accu’s die je ook kunt gebruiken voor al je Makita apparatuur.

 Zelfrijdende  

stiga combi 53 sq mae

Stiga Combi 53 SQ MAE

Zelfrijdende accu grasmaaiers worden niet veel gemaakt, mede doordat ze door de zelfrijdende functie zichzelf aandrijven en dit kost veel energie. Deze accu grasmaaier van Stiga heeft deze functie wel. Ben je dus op zoek naar een goede accu maaier met aandrijving, dan is dit een goede keuze.

 Mulching functie  

wolf garten a 3472v

Wolf Garten A 3472V

Deze Wolf Garten A 3472V accumaaier werkt met een Mulching functie. Met deze functie wordt het gemaaide gras versnipperd en terug geblazen over het gazon. Dit zorgt voor bescherming van het oppervlakte en voor meststof op het gazon.

Onderzoeksmethodologie

Voor het onderzoek naar de beste accu grasmaaier hebben we lang na moeten denken hoe we het best aan de slag konden gaan. Er zijn immers diverse factoren die erg belangrijk zijn bij een grasmaaier die zijn energie van een accu krijgt. Zo is het bijvoorbeeld niet alleen belangrijk om te letten op de maximale accuduur (hoelang de accu meegaat zonder op te hoeven laden), maar is de totale oplaadtijd ook een belangrijk aspect. We willen immers niet dagen te hoeven wachten voor we weer aan de slag kunnen gaan.

Uiteindelijk hebben we een lijst gemaakt met factoren waar we goed naar gekeken hebben. We hebben deze kenmerken onderzocht:

  • Accuduur: hoelang gaat de accu mee zonder op te hoeven laden?
  • Oplaadtijd: hoeveel tijd heeft de grasmaaier nodig om weer op te laden?
  • Mobiliteit: hoe zwaar en comfortabel is het maaien van het gras?
  • Prijs en kwaliteit: hoe is het gesteld met de prijs/kwaliteitsverhouding

Net als bij veel andere onderzoeken bij Bestegrasmaaier.nl hebben we uiteraard ook gekeken naar de beoordelingen en reviews van eerdere kopers. Dit heeft ons eigen beeld flink verbreed, gezien we op die manier ook de ervaringen van specifieke accu grasmaaiers in diverse gebruikssituaties hebben kunnen lezen.

Waarom een onderzoek naar de beste accu grasmaaier?

Een accu grasmaaier is een dusdanig specifieke grasmaaier, dat we hebben besloten om hier een apart onderzoek naar te verrichten. Hoewel hij aardig in lijn is met een elektrische grasmaaier, hebben we hier dus te wel echt te maken met een oplaadbare grasmaaier. In onderstaande video van grasmaaier merk Stihl, worden de voordelen van dit type grasmaaier snel duidelijk:

Zoals we in de inleiding al aangaven is het daarbij een feit dat er onwijs veel accu grasmaaiers op de markt te vinden zijn. Om je op weg te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we daarom besloten om een onderzoek te verrichten.

makita dlm 431 pt2

Beste accu grasmaaier

In ons onderzoek komt de Makita DLM431PT2 als beste uit de test. Het is de accu grasmaaier die wij bestempelen als een krachtpatser, vanwege het dubbele accusysteem. Opvallend: je kunt de accu’s natuurlijk ook gewoon gebruiken voor andere gereedschappen, waaronder boormachines van dit merk.

wolf garten a 3472v

Beste accu grasmaaier met mulch funtie

Wanneer je op zoek bent naar de beste accu grasmaaier met mulch-functie dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor de Wolf Garten A3472V. Deze grasmaaier zorgt ervoor dat het gemaaide gras weer netjes verspreid wordt op het gazon, nadat deze versneden is.

stiga combi 53 sq mae

Beste accu grasmaaier met aandrijving

De Stiga Combi 53 SQ MAE is een zogeheten zelfrijdende grasmaaier. Deze grasmaaier is de beste aangedreven accu grasmaaier in onze test. Het is daarbij ook een van de weinige accu grasmaaiers die voorzien zijn van een zelfrijdende functie.

Conclusie en laatste tips

We hopen dat je met ons onderzoek een beter beeld heb gekregen van de beste accu grasmaaier keuzes op dit moment. Mocht je toch nog even verder gaan speuren naar een goed model, let dan altijd goed op:

  • Accuduur
  • Oplaadtijd
  • Beoordelingen/reviews
  • Prijs/kwaliteit

Mocht je aanvullende vragen hebben of toch ergens bij vast lopen, schroom dan niet om ons een berichtje te sturen. We kijken graag met je mee en helpen bij het maken van de beste keuze.

The following two tabs change content below.

Robbert

Met een goede grasmaaier is het onderhoud van je gazon niet alleen makkelijker, maar ook stukken leuker. Mijn missie bij Bestegrasmaaier.nl is om jou te helpen bij het ontdekken van de beste keuze! Mocht je aanvullende vragen hebben of feedback op mijn artikelen willen doorgeven: stuur me gerust een berichtje!