Home » Beste Benzine Bladblazer

Beste Benzine Bladblazer

Laatste update: 6 januari 2023

Wanneer je een bladblazer wilt kopen heb je de keuze tussen drie verschillende aandrijvingen: elektrisch, accu en benzine. Op deze pagina vertellen we je alles over benzine bladblazers en laten we zien wat de beste benzine bladblazer is. Dit doen we in vorm van een top 5 benzine bladblazers, omdat je zo verschillende goede keuzes hebt en niet afhankelijk bent van één model. Het kan namelijk per persoon verschillen wat de beste keuze is, daarom laten we vijf verschillende goede benzine bladblazers zien.

Top 5 met de beste benzine bladblazers van dit moment

Bekijk onderstaande top 5 met de beste benzine bladblazers van dit moment. Deze top 5 hebben we opgesteld na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben naar bladblazers. Een bladblazer is een ideale gereedschap om na het maaien en andere tuinwerkzaamheden de tuin helemaal schoon te blazen. Hieronder hebben we de beste vijf modellen die er op dit moment te koop zijn. Per model leggen we uit waarom dit een goede keuze is en wat het verschil is. Het grootste verschil tussen deze modellen is of ze rug gedragen zijn of met de hand gedragen worden. Daarnaast zijn er ook benzine bladblazers die een zuig- en versnipperfunctie hebben.

stiga sbl 327

1. Stiga SBL 327

Deze Stiga SBL 327 is momenteel in onze ogen de beste benzine bladblazer die er op dit moment is. Dit wordt met de hand gedragen, is goed geprijsd, is licht, heeft hoge blaassnelheid en wordt goed beoordeelt.

2. McCulloch GB322

Ook de McCulloch GB322 is een goede benzine bladblazer die hand gedragen is. Dit model heeft veel power en behaalt blaassnelheden van maar liefst 322 kilometer per uur.

3. Makita EB5300TH

Deze Makita EB5300TH is een benzine bladblazer die je op je rug draagt. Vaak zijn dit soort modellen een stuk zwaarder en duurder, maar zijn ze makkelijker in gebruik en hebben ze meer power.

mcculloch GBV 322VX

4. McCulloch GBV 322VX

Een handige functie van een bladblazer is een zuigfunctie die ook meteen het vuil kan versnipperen. Deze McCulloch GBV 322VX heeft zo’n functie, daarnaast behaalt deze benzine bladblazer een blaassnelheid van 322 kilometer per uur.

5. Powerplus POWPG60140

Deze Powerplus POWPG60140 is een mooi instapmodel wanneer je opzoek bent naar een goede benzine bladblazer met een zuigfunctie. Ook heeft dit model een hoge blaassnelheid, maar het is wel een zware blazer.

Waarop letten bij het kopen van een benzine bladblazer

Voordat je direct een benzine bladblazer koopt is het belangrijk dat je weet waarop je moet letten bij het kopen van een goede bladblazer. Hierboven hebben we natuurlijk al vijf top modellen opgesteld, maar elk model heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren opgesteld die van belang zijn bij een benzine bladblazer:

  • Handgedragen of ruggedragen bladblazer: bij een benzine bladblazer kun je kiezen of je een bladblazer hebt die je in je hand houdt of op je rug zet als een soort rugzak. Het voordeel van een handgedragen is dat deze vaak licht is en makkelijk mee te nemen. Voor langer gebruik adviseren we wel een ruggedragen deze is vaak wel wat zwaarder, maar je kunt hem stabiel op je rug meenemen. Ook is een ruggedragen vaak krachtiger, maar wel een stuk prijziger.
  • Blaassnelheid van de blazer: omdat een bladblazer moet blazen is het belangrijk om te kijken naar de blaassnelheid. Hoe harder een bladblazer kan blazen hoe makkelijker je vuil wegblaast.
  • Gewicht: kies je voor een handgedragen bladblazer, houdt dan ook rekening met het gewicht van het apparaat.
  • Zuig- en versnipperfunctie: sommige bladblazers hebben ook een zuig- en versnipperfunctie. Na het vuil op een hoop geblazen te hebben kun je het vuil vervolgens opzuigen en versnipperen.