Home » Beste Verticuteermachine

Beste Verticuteermachine

Laatste update: 3 januari 2022

Voor een goed en gezond gazon dien je af en toe even het gazon te verticuteren. Met verticuteren haal mos en planten resten uit het zon en zorg je ervoor dat het gazon weer lucht krijgt. Wij raden aan twee keer per jaar het gazon te verticuteren, in het voor- en najaar. Wanneer je een groot gazon hebt kun je het best een verticuteermachine gebruiken omdat het erg intensief werk is. Met een goede verticuteermachine loop je simpel gezegd gewoon achter het apparaat aan. Op deze pagina hebben we de beste verticuteermachines van dit machines opgesteld, dit hebben we gedaan in een vorm van een top 10.

Beste verticuteermachine top 10 op dit moment

Hieronder vind je de 10 beste verticuteermachines van dit moment. We hebben dit gedaan in vorm van een top 10, omdat je zo keuze hebt uit verschillende goede modellen. Vooral omdat het je een verticuteermachine kiest op basis van je gazongrootte heb je zo meerdere keuzes en kun je de machine kiezen die het beste bij je past.

einhell ge sa 1435

1. Einhell GE-SA 1435 E

In onze ogen is deze Einhell GE-SA 1435 E de beste verticuteermachine van dit moment. Dit komt met name doordat dit apparaat naast verticuteren ook beluchten kan.

Geschikt voor gazonoppervlakte 50 – 200 m²

2. Stiga SV 415 E

De Stiga SV 415 E is ook één van de beste verticuteermachines van dit moment. Vooral wanneer je een middelgroot tot groot gazon hebt is dit een goede keuze. Ook een pluspunt is dat dit model een opvangbak heeft van 50 liter, hierdoor kun je extra lang door gaan.

Geschikt voor gazonoppervlakte 200 – 400 m²

3. Stiga SV 213 E

Deze Stiga SV 213 is het kleinere broertje van vorige Stiga, hierdoor is de prijs wel wat lager. Wel moet je rekening houden dat dit model niet geschikt is voor grotere gazons, maar voor de wat kleinere. Qua werking is het een goed apparaat en heeft het een opvangzak van 40 liter.

Geschikt voor gazonoppervlakte 50 – 200m²

4. Wolf Garten Select VS 302 E

Heb je een klein gazon dan is dit model van Wolf Garten een goede keuze. De Wolf Garten Select VS 302 E is geschikt voor een klein gazon, daarnaast heeft dit model veel vermogen, brede maaibreedte en een opvangbak van 35 liter.

Geschikt voor gazonoppervlakte tot 50 m²

powerplus powdpgset34

5. PowerPlus POWDPGSET34

Wanneer je geen stroompunt hebt bij je gazon dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een accu verticuteermachine. Deze PowerPlus POWDPGSET34 is een goede verticuteermachine die werkt op een accu. Mocht je al wat accu apparatuur hebben van PowerPlus dan kun je ook gebruik maken van dezelfde accu’s. Ook is het een erg compact model, dit maakt de machine weer ideaal voor het opbergen ervan.

Geschikt voor gazonoppervlakte 200 – 400 m²

6. Wolf Garten Ambition V 378 E

Deze Wolf Garten Ambition V 378 E is een echte krachtpatser en daarom ook geschikt voor de grotere gazons. Verder is behoort dit model tot de beste verticuteermachines, omdat het apparaat erg goed werkt, krachtig is, brede maaibreedte heeft en een grote opvangzak van maar liefst 50 liter.

Geschikt voor gazonoppervlakte 400 – 600 m²

7. PowerPlus POWXG7513

De PowerPlus POWXG7513 is ook een erg goede verticuteermachine. Dit is met name een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een compacte en goedkope verticuteermachine, houdt wel rekening dat dit model geschikt is voor kleine gazons.

Geschikt voor gazonoppervlakte tot 50 m²

makita uv3200

8. Makita UV3200

Deze Makita UV3200 is een erg compacte verticuteermachine die eenvoudig in hoogte te verstellen is, zo is het apparaat makkelijk op te bergen. Dit model is geschikt voor kleine gazonnetjes, maar de werking van het apparaat is er goed.

Geschikt voor gazonoppervlakte tot 50 m²

gardena evc 1000

9. Gardena EVC 1000

Gebrek aan ruimte? Dan is deze Gardena EVC 1000 een hele goede keuze. Dit model is erg compact en geschikt voor kleine gazons en de werking van dit apparaat is erg goed. Wel moet je rekening houden dat deze machine geen opvangbak heeft, na het verticuteren dien je dus ook te harken.

Geschikt voor gazonoppervlakte tot 50 m²

10. Bosch UniversalRake 900

Het laatste model in deze top 10 verticuteermachine is de Bosch UniversalRake 900. Dit is een mooi compact model van Bosch. Wel is dit model in vergelijking met andere modellen erg prijzig.

Geschikt voor gazonoppervlakte tot 50 m²

Waarop letten bij het kopen van een verticuteermachine?

Wanneer je op zoek bent naar een goede verticuteermachine is het belangrijk om op een paar factoren te letten. Omdat het “weer” een apparaat is het belangrijk om in acht te nemen dat zo’n apparaat weer extra ruimte in beslag neemt. Gelukkig zijn de meeste verticuteermachines goed op te bergen, maar dit is wel een belangrijk punt om op te letten! Verder kun je ook nog op de volgende factoren letten:

 • Gazonoppervlakte: hoe groter je gazon hoe sterker en breder de verticuteermachine moet zijn. Bereken daarom eerst hoe groot je gazon is en zoek daarbij een passende verticuteermachine.
 • Aandrijving: net zoals bij grasmaaiers is een verticuteermachine te verkrijgen in verschillende soorten. Zo heb je verticuteermachines die met een stekker werken, maar ook met een accu. Een accu kan een goede keuze zijn wanneer je moet verticuteren op moeilijkbereikbare plekken waar bijvoorbeeld geen stroom is. Mocht er wel stroom zijn, dan zouden wij adviseren om voor een verticuteermachine te kiezen die met een stekker werkt. Veel machines met een accu werken vaak ook met hetzelfde accu platform dit kan interessant zijn wanneer je meerdere apparaten van hetzelfde merk hebt. Bekijk hier de beste accu grasmaaiers van dit moment.
 • Maaibreedte: ook de maaibreedte van een verticuteermachine is relevant, hoe breder het apparaat hoe sneller je klaar bent. Belangrijk om hierop te letten wanneer je een groot gazon hebt.
 • Opvang: opvang is ook een belangrijk factor. Met verticuteren haal je namelijk veel onkruid, mos en andere rotzooi uit het gazon. Wanneer je geen opvang hebt dien je na het verticuteren te harken, doordat je een opvangbak hebt bespaar je jezelf weer moeite en vang je de rotzooi makkelijk op.
 • Geluidsniveau: net zoals grasmaaiers is het belangrijk om op het geluidsniveau van een apparaat te letten.
 • Vermogen: hoe meer vermogen een elektrisch apparaat heeft hoe sterker het apparaat is. Met meer vermogen wordt de klus een stuk lichter en ben je ook vaak sneller klaar.

Beste verticuteermachine test 2022

Om bovenstaande top 10 op te stellen hebben we gelet op verschillende punten die relevant zijn voor het kiezen van de beste verticuteermachine. In deze beste verticuteermachine test 2022 hebben we gekeken naar de volgende punten:

 1. Werking van het apparaat
 2. Ervaringen van gebruikers
 3. Functies
 4. Extra accessoires
 5. Prijs

Bekijk ook altijd naar de functies van een apparaat, zo zijn er ook verticuteermachines die naast verticuteren ook kunnen beluchten. Onze favoriet, de Einhell GE-SA 1435 E, wordt bijvoorbeeld geleverd met een extra beluchtingsrol die je in de machine kunt plaatsen. Ook is dit een erg compact model en is de werking van dit apparaat erg goed.

beste verticuteermachine

Onze favoriet: Einhell GE-SA 1435 E

Deze Einhell GE-SA 1435 E is in onze ogen de beste verticuteermachine. Dit komt met name doordat je met dit apparaat kunt verticuteren, maar ook kunt beluchten. Verder is de machine geschikt voor een gemiddeld tot groot gazon en is de werking van het apparaat erg goed.

FAQ: Meest gestelde vragen over verticuteermachines

Mocht je nog vragen hebben over verticuteren, lees dan eens onze bericht over verticuteren. In dat bericht leggen we het begrip verticuteren uit en vertellen we hoe je moet verticuteren. Mocht je nog met andere vragen zitten over de machines zelf dan kun vind je hieronder de meest gestelde vragen over verticuteermachines.

Wat is een verticuteermachine?

Een verticuteermachine is een apparaat dat verticuteert en zo de viltlaag van het gazon haalt. Door deze viltlaag van het gazon te halen krijgt het gazon meer lucht en kan het gras beter groeien.

Kun je alleen verticuteren met een verticuteermachine?

Nee, je kunt ook gebruik maken van een verticuteerhark. Wel kan het verticuteren met een hark een intensieve klus zijn, we raden daarom aan voor grote gazons gebruik te maken van een machine.

Is verticuteren hetzelfde als beluchten?

Nee, met verticuteren haal je het viltlaag van het gazon af door met messen als het ware door het gazon heen te snijden. Met beluchten prik je als het ware gaten in het gazon en dat zorgt ervoor dat het gazon meer lucht en licht krijgt..

Is een verticuteermachine een must?

Een verticuteermachine is geen must, maar wel een mooie aanvulling als je een mooi gazon wilt. Een verticuteermachine zorgt dat je gazon een stuk sterker wordt!