Home » Beste Verticuteermachine

De beste verticuteermachine van 2023

De beste verticuteermachine op basis van eerlijke reviews van gebruikers!

Minimaal twee keer per jaar verticuteren is een belangrijk onderdeel voor een gezond gazon. Met verticuteren haal je de viltlaag van het gazon en zorg je voor zuurstof in de grond. Op deze pagina vind je de beste verticuteermachines, deze selectie is onder andere opstelt op basis van ervaringen van gebruikers.

Laatste update: 6 januari 2023

Beste elektrische verticuteermachine 🏆:

Wolf Garten Ambition V 378 E (€ 249,-)
Met een score van 9,2 en 19 reviews is dit op dit moment de best beoordeelde verticuteermachine (geschikt voor groot gazon)
Beste verticuteermachine voor klein gazon

Wolf Garten Select VS 302 E (€ 104,99)
Met een score van 8,8 en 114 reviews is dit een erg goede verticuteermachine die geschikt is voor een klein gazon (tot 50 m²)

Beste verticuteermachine benzine voor groot gazon

Einhell GC-SC 4220 P verticuteermachine (€ 419,-)
Deze op benzine aangedreven verticuteermachine is geschikt voor grotere gazons.

Goede keuze voor verticuteermachine voor middel groot gazon (budget)

Makita verticuteermachine UV3200 (€ 139,-)
Deze verticuteermachine van Makita is geschikt voor het verticuteren van middelgrote gazons, ook is deze machine laag geprijsd en erg goed beoordeeld door gebruikers.

 Beste elektrische verticuteermachine 🏆  

Wolf Garten Ambition V 378 E

wolf garten ambition verticuteermachine

Deze Wolf Garten Ambition V 378 E is momenteel de beste verticuteermachine. Gebruikers van dit model beoordelen de machine met een 9,2 (19 reviews). Dit model is geschikt voor een groot gazon en heeft ook een handige opvangzak van zo’n 50 liter. Een pluspunt van dit model ten opzichte van andere machine is dat je met dit model ook kunt beluchten!

Verhouding prijs & beoordeling: welke prijsklasse heeft de beste beoordeling?

Geldt bij verticuteermachines ook goedkoop is duurkoop? Uiteraard is dit afhankelijk per machine, maar toch kunnen we wel kijken naar de gemiddelde beoordeling per prijsklasse. Zie hier de gemiddelde consumentenbeoordeling per prijsklasse verticuteermachines.

PrijsklasseScoreBeste verticuteermachine in prijsklasse
Onder de € 100,-8,5Powerplus POWXG7513

Tussen € 100,- en € 200,-8,8Makita UV3200

Tussen € 200,- en € 300,-9,2Wolf Garten Ambition V 378 E

 Beste verticuteermachine voor klein gazon 

Wolf Garten Select VS 302 E

Deze Select VS 302 E verticuteermachine van Wolf Garten is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goede verticuteermachine voor een klein gazon. Dit model is geschikt voor een gazons tot 50 m². Ook is dit één van de goedkoopste verticuteermachines, van gebruikers krijgt deze machine een beoordeling van 8,8 (uit 114 reviews).

Elektrisch of benzine verticuteermachine?

Er zijn elektrische en benzine aangedreven verticuteermachines, maar welke is nu de juiste keuze? Elk model heeft zijn voor- en nadelen, hieronder hebben we een kleine opsomming gemaakt per model:

Voordelen elektrisch model:

 • Goedkoper in aanschaf
 • Geen extra kosten voor brandstof
 • Weinig onderhoud

Voordelen benzine verticuteermachine

 • Krachtiger motor
 • Geen gedoe met een snoer
 • Maakt het verticuteren een stuk makkelijker

 Beste verticuteermachine benzine voor groot gazon 

Einhell GC-SC 4220

Voor grotere gazons is het makkelijker om met een benzine aangedreven verticuteermachine te werken. Deze Einhell GC-SC 4220 is één van de beste benzine verticuteermachines op dit moment. Dit model is geschikt voor grote gazons en is erg krachtig.

 Goede keuze voor verticuteermachine voor middel groot gazon (budget) 

Makita UV3200 verticuteermachine

Ook deze Makita UV3200 is een erg goede verticuteermachine en is geschikt voor kleine en middelgrote gazons. Gebruikers van deze machine geven een beoordeling van 8,8 (16 reviews). De machine heeft 5 verschillende standen waarmee je in verschillende dieptes kunt verticuteren.

Welk merk verticuteermachine wordt het best beoordeeld?

Veel consumenten hebben een favoriete merk en kiezen standaard voor dit merk, maar is dit wel de beste keuze. Hieronder hebben we per merk de best beoordeelde verticuteermachine op een rij gezet:

MerkScoreBeste verticuteermachine per merk
Bosch8,6Bosch UniversalVerticut 1100

Einhell8,5Einhell GE-SA 1435 E

Makita8,8Makita UV3200

PowerPlus8,5Powerplus POWXG7513
Stiga8,7Stiga SV 213 E
Wolf Garten9,2Wolf Garten Ambition V 378 E

Waarop letten bij het kopen van een verticuteermachine?

Wanneer je op zoek bent naar een goede verticuteermachine is het belangrijk om op een paar factoren te letten. Omdat het “weer” een apparaat is het belangrijk om in acht te nemen dat zo’n apparaat weer extra ruimte in beslag neemt. Gelukkig zijn de meeste verticuteermachines goed op te bergen, maar dit is wel een belangrijk punt om op te letten! Verder kun je ook nog op de volgende factoren letten:

 • Gazonoppervlakte: hoe groter je gazon hoe sterker en breder de verticuteermachine moet zijn. Bereken daarom eerst hoe groot je gazon is en zoek daarbij een passende verticuteermachine.
 • Aandrijving: net zoals bij grasmaaiers is een verticuteermachine te verkrijgen in verschillende soorten. Zo heb je verticuteermachines die met een stekker werken, maar ook met een accu. Een accu kan een goede keuze zijn wanneer je moet verticuteren op moeilijk bereikbare plekken waar bijvoorbeeld geen stroom is. Mocht er wel stroom zijn, dan zouden wij adviseren om voor een verticuteermachine te kiezen die met een stekker werkt. Veel machines met een accu werken vaak ook met hetzelfde accu platform dit kan interessant zijn wanneer je meerdere apparaten van hetzelfde merk hebt. Bekijk hier de beste accu grasmaaiers van dit moment.
 • Maaibreedte: ook de maaibreedte van een verticuteermachine is relevant, hoe breder het apparaat hoe sneller je klaar bent. Belangrijk om hierop te letten wanneer je een groot gazon hebt.
 • Opvang: opvang is ook een belangrijk factor. Met verticuteren haal je namelijk veel onkruid, mos en andere rotzooi uit het gazon. Wanneer je geen opvang hebt dien je na het verticuteren te harken, doordat je een opvangbak hebt bespaar je jezelf weer moeite en vang je de rotzooi makkelijk op.
 • Geluidsniveau: net zoals grasmaaiers is het belangrijk om op het geluidsniveau van een apparaat te letten.
 • Vermogen: hoe meer vermogen een elektrisch apparaat heeft hoe sterker het apparaat is. Met meer vermogen wordt de klus een stuk lichter en ben je ook vaak sneller klaar.

FAQ: Meest gestelde vragen over verticuteermachines

Mocht je nog vragen hebben over verticuteren, lees dan eens onze bericht over verticuteren. In dat bericht leggen we het begrip verticuteren uit en vertellen we hoe je moet verticuteren. Mocht je nog met andere vragen zitten over de machines zelf dan kun vind je hieronder de meest gestelde vragen over verticuteermachines.

Wat is een verticuteermachine?

Een verticuteermachine is een apparaat dat verticuteert en zo de viltlaag van het gazon haalt. Door deze viltlaag van het gazon te halen krijgt het gazon meer lucht en kan het gras beter groeien.

Kun je alleen verticuteren met een verticuteermachine?

Nee, je kunt ook gebruik maken van een verticuteerhark. Wel kan het verticuteren met een hark een intensieve klus zijn, we raden daarom aan voor grote gazons gebruik te maken van een machine.

Is verticuteren hetzelfde als beluchten?

Nee, met verticuteren haal je het viltlaag van het gazon af door met messen als het ware door het gazon heen te snijden. Met beluchten prik je als het ware gaten in het gazon en dat zorgt ervoor dat het gazon meer lucht en licht krijgt..

Is een verticuteermachine een must?

Een verticuteermachine is geen must, maar wel een mooie aanvulling als je een mooi gazon wilt. Een verticuteermachine zorgt dat je gazon een stuk sterker wordt!

Meer tips & tricks voor een gezond gazon:

grasmaaier met mulching functie
bruine plekken in gras
wanneer gazon bemesten met koemestkorrels
grasrollen
grasmaaier onderhouden
mulching