Home » Grasmaaier Blog » Elektrische grasmaaier afstellen

Elektrische grasmaaier afstellen

elektrische grasmaaier afstellen
Laatste update: 23 maart 2021

Heb jij een elektrische grasmaaier staan of deze recent aangekocht? Dan is het onwijs belangrijk om voordat je het gras gaat maaien, de instellingen te checken. Het is zaak om je grasmaaier goed af te stellen, zodat je het gras goed gemaaid wordt en je geen rare plekken in je gazon krijgt. Omdat we nog wel eens wat vragen binnen krijgen als hoe een elektrische grasmaaier afstellen het beste gedaan kan worden, hebben we besloten om er een artikel aan te wijden.

In dit artikel proberen we je op weg helpen bij het afstellen van een elektrische grasmaaier. Heb je naar aanleiding van ons artikel aanvullende vragen óf feedback: stuur ons dan gerust een berichtje.

Waarom je elektrische grasmaaier afstellen belangrijk is

In tegenstelling tot veel andere grasmaaiers, is het bij een elektrische variant noodzaak om de afstelling te checken, alvorens je aan de slag gaat. Waar je met een benzine grasmaaier te maken hebt met welke benzine voor je grasmaaier geschikt is, heb je hier veelal te maken met elektrische afstellingen. Wanneer je grasmaaier namelijk niet goed afgesteld is kan het volgende realiteit worden:

  • Het gras is na een maaibeurt nog steeds erg lang
  • Het gras is veel te kort gemaaid
  • Het gras wordt überhaupt niet gemaaid
  • Het grasmaaien gaat moeizaam

Zoals je ziet genoeg reden om te zorgen voor de juiste afstellingen. Maar hoe bepaal je die, en nog belangrijker: hoe kan ik überhaupt mijn elektrische grasmaaier afstellen?
geen kale plekken met grasmaaier afstellen

Voorkom kale plekken in je gazon door je elektrische grasmaaier juist af te stellen.

Zo kun je je elektrische grasmaaier afstellen

Het is afhankelijk van het soort grasmaaier jij hebt, hoe je deze juist kan afstellen. In veel gevallen ontdek je bijvoorbeeld een hendel aan de bovenzijde van de grasmaaier, waarmee je de gewenste graslengte kunt bepalen. Door de hendel naar voren of juist naar achteren te bewegen, kun je de maai-lengte bepalen.

Tip: we raden je aan om altijd een klein stukje te testen, waarbij je de grasmaaier beter eerst op een hoge maai-lengte afstellen kunt. Ga net zo lang door met het minimaliseren van de maai-lengte tot je de gewenste lengte hebt bereikt. Ga dan pas aan de slag met het maaien van je gazon.

In onderstaande video van Coolblue, laat een expert zien hoe je een grasmaaier – een elektrische Wolf-Garten in dit geval – makkelijk kunt afstellen met bovenstaande methode.

Nog geen elektrische grasmaaier?

Heb jij nog geen elektrische variant in je tuin staan? Dan raden we je aan om ons onderzoek naar de beste elektrische grasmaaier te bekijken. Wij hebben namelijk grondig onderzoek gedaan naar de beste keuze!