Home » Top 10 accu grasmaaiers

Top 10 accu grasmaaiers

Laatste update: 6 januari 2023

Bekijk hier een top 10 met accu grasmaaiers van dit moment. Deze top lijst is een mooi overzicht van de beste accu grasmaaiers van dit moment. Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar de beste accu maaiers kunnen we zeggen dat dit de meest populaire modellen zijn. Ondanks dat het aanbod van accu grasmaaiers erg groot is hebben we toch een mooi lijstje gemaakt met modellen die goed zijn.

Accu’s verschillen erg in kwaliteit, let daarom altijd goed naar het ampère per uur!

Hieronder vind je de top 10 met accu grasmaaiers. Belangrijk is dat je kijkt naar jouw eigen situatie en dan kiest welke grasmaaier bij je past. Heb je bijvoorbeeld een klein gazon en geen stroompunt in de buurt dan is een accu grasmaaier een perfecte keuze! Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar de grootte van het gazon, voor grote gazons moet je echt kijken naar een grasmaaier met een hoge ampère per uur, zo voorkom je dat de grasmaaier niet halverwege stil valt.

makita dlm 431 pt2

1. Makita DLM432CT2

In onze ogen de beste accu grasmaaier van dit moment. Dit model werkt met een dubbel accusysteem, hierdoor heeft de grasmaaier meer power en gaat de grasmaaier een stuk langer mee (batterijcapaciteit van 5 Ah). Heb je al Makita producten dan kun je de accu’s hiervan ook gebruiken in de grasmaaier, erg handig.

Makita DLM330Z

2. Makita DLM 330Z

Erg goede accugrasmaaier van Makita. Dit model is een goede keuze wanneer je al Makita accu’s hebt, dit model wordt namelijk zonder accu’s geleverd.

ego lm1903e sp

3. Ego LM1903E-SP

Sterke accu grasmaaier met een zelftrijdende functie, handig voor een gazon met oneffenheden. Ook maakt dit het grasmaaien wat makkelijker, wel is de accu sneller leeg met deze functie.

bosch advancedrotak 36-950

4. Bosch Advanced Rotak 36-690

Heb je Bosch accu apparatuur? Dan kan deze accu grasmaaier van Bosch een hele goede keuze zijn, want de accu’s van je gereedschap kunnen ook gewoon in deze grasmaaier. Met een volle accu heeft deze grasmaaier een batterijcapaciteit 4 Ah, hiervoor maak je gebruik van de Bosch Power For All 36V accu’s.

stiga combi 53 sq mae

5. Stiga Combi 53 SQ MAE

Deze accu grasmaaier van Stiga is een goede keuze door zijn batterijcapaciteit van 5 Ah. Wel is het een hele zware accu grasmaaier van maar liefst 32 kilo, wat aan de zware kant is voor een elektrische grasmaaier. Wel is de grasmaaier zelfrijdend en dat is wel opvallend voor een accu grasmaaier. Ook heeft dit model een mulching functie waardoor het gras versnipperd wordt.

6. Black & Decker CLMA4820L2-QW

Deze accu grasmaaier van Black & Decker is een goede keuze wanneer je een groot gazon hebt. Wel dien je rekening te houden met een maximale batterijcapaciteit van 2 Ah. Wel krijg je bij die model twee accu’s bijgeleverd, dus kun je alsnog best lang maaien.

Gardena PowerMax Li-40/37

7. Gardena PowerMax Li-40/37

Deze Gardena PowerMax is een goede accu grasmaaier die een batterijcapaciteit heeft van 4,2 Ah. Alle accu’s van het Gardena Battery System 40V kunnen ook in deze grasmaaier, zelf krijg je bij de grasmaaier één accu van 40 Volt erbij.

8. Einhell GE-CM 36 Li M

Deze grasmaaier van Einhell GE-CM 36 Li M is een compacte accu grasmaaier die je makkelijk meeneemt. De grasmaaier heeft een batterijcapaciteit van 3 Ah, wat redelijk goed is voor een accu grasmaaier.

9. Stiga Combi 43 MAE

Nog een accu maaier van Stiga in deze top 10: Stiga Combi 43 MAE. Deze grasmaaier heeft een mulching fucntie, daarnaast heeft de grasmaaier een maximale batterijcapaciteit van 4 Ah.

mcculloch li58 26

10. McCulloch Li58-26 M46

Deze McCulloch accu maaier heeft een batterijcapaciteit van 2,6 Ah. Heeft ook een mulching functie en een inklapbare duwboom, hierdoor is de grasmaaier makkelijk op te bergen.

Waar op letten bij het kopen van een accu grasmaaier?

Het belangrijkste wanneer je een accu grasmaaier koopt is, dat je kijkt naar het ampère per uur (Ah). Ah geeft aan hoelang een grasmaaier werkzaam is. Wil je een groot grasveld maaien schat dan ongeveer hoelang je daar mee bezig zal zijn en kijk dan of een accu maaier dit aan kan. Niks is irritanter dan wanneer je halverwege je grasmat bent je grasmaaier uitvalt.

Naast vaak aangegeven staat hoelang een accu meegaat, staat ook vaak aangegeven met welk accu platform de maaier werkt. Zo werken de grasmaaiers van Makita met het Makita LXT 18 V platform. Heb je ook boormachines die met ditzelfde platform werken dan kun je de accu van je boormachine ook gewoon gebruiken in je grasmaaier. Dit is interessant want je hebt dan altijd volle accu’s en soms is het niet nodig om extra accu’s aan te schaffen en zo kun je weer besparen op je aankopen. Vaak is het ook mogelijk om een grasmaaier te kopen zonder accu en daarmee bespaar ja al snel + € 100,-. Naast prijs kun je op de volgende punten letten:
  • Aanbevolen gazonoppervlakte: past dit bij jouw gazon?
  • Maaibreedte: hoe groter de maaibreedte, hoe groter de banen worden en hoe sneller je klaar bent.
  • Mulching functie: deze functie zorgt ervoor dat het gemaaide gras versnipperd wordt.
  • Opvangbak: Ook handig wanneer de grasmaaier lang gras opvangt, hierdoor hoef je niet meer te harken na het maaien.

Belangrijk voor onderzoek naar top 10 accu grasmaaiers

Voor ons onderzoek naar de beste accu grasmaaiers hebben we naar verschillende aspecten gekeken. Natuurlijk naar het aantal ampère uur van de grasmaaiers, maar ook naar de werking van de verschillende maaiers. Verder is een prijs ook een belangrijk aspect want je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een grasmaaier.

Veder is het aanbod ook een belangrijk aspect, je wilt wel een grasmaaier kopen die ook te koop in Nederland. Voor dit onderzoek hebben we daarom alleen gekeken naar het huidige aanbod aan grasmaaiers, hiervoor hebben we gekeken naar Nederlandse webshops. Ook linken we naar deze webshops en hebben we de meest gunstigste (laagste) prijs al voor je op gezocht.

Wat zijn de voordelen van een accu grasmaaier?

Twijfel je nog tussen een accu, elektrische of benzine grasmaaier? Dan is het belangrijk om te weten wat de voor- en nadelen van een accu grasmaaier zijn. Een accu grasmaaier is bijvoorbeeld niet alleen interessant, omdat deze een stuk goedkoper is dan een benzine grasmaaier, maar bij een accu grasmaaier heb je vaak ook een stuk minder onderhoud. Check hieronder de voordelen van een accu grasmaaier:

  1. Je kunt op moeilijke plekken komen waar geen stroom is.
  2. Stuk lichter dan benzine grasmaaiers.
  3. Minder onderhoud dan benzine grasmaaiers.
  4. Stuk goedkoper dan benzine grasmaaiers.
  5. Al accu’s van een bepaald merk? Dan kun je deze gewoon gebruiken in een accu grasmaaier van het zelfde merk.