Home » Beste Accu Grasmaaier

De beste accu grasmaaiers van 2023

De beste accu grasmaaier voor jouw gazon op basis van eerlijke reviews!

Met een accu grasmaaier heb je geen gedoe met een stekker of een stroompunt, wel dien je natuurlijk rekening te houden met een volle accu. Ook is een accu grasmaaier een stuk voordeliger qua kosten dan een benzine grasmaaier en heeft een elektrische grasmaaier minder onderhoud nodig. Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van de beste accu grasmaaiers, deze selectie is onder andere gebaseerd op ervaringen en beoordelingen van gebruikers.

Laatste update: 6 januari 2023

Beste accu grasmaaier overall 🏆:
Makita DLM432CT2 (€ 479,-)
Met een score van 9,0 uit 184 reviews, is dit de best beoordeelde accu grasmaaier.

Beste goedkope accu grasmaaier 💰:

Makita DLM 330Z (€ 189,-)
Met een score van 9,0 uit 184 reviews, is deze budget grasmaaier het best beoordeeld.

Tip: zelfrijdend accu grasmaaier 💪:

Ego LM1903E-SP (€ 749,-)
Voor ongelijk terrein is het aan te raden om voor een zelfrijdende accu grasmaaier. Dit maakt het werk wat lichter.

Meest compacte grasmaaier met accu

Gardena HandyMower (€ 256,-)
Deze grasmaaier is ideaal voor een kleine tuin en klein gazon. Erg compact en daardoor ook makkelijk op te bergen.

 Beste grasmaaier overall : 

Makita DLM432CT2

makita DLM 432CT2

De Makita DLM432CT2 is de beste accu grasmaaier. Deze grasmaaier wordt door gebruikers erg goed beoordeeld, zo krijgt de grasmaaier een 9.0 (uit 184 reviews). De grasmaaier wordt geleverd met twee accu’s, waardoor de grasmaaier een hoge accuduur heeft. Dit model is geschikt voor een gazon oppervlakte van 572 m² (groot gazon). Maak je al gebruik van het Makita LXT 18V accuplatform, dan kun je ook de accu’s van je boormachine gebruiken.

Verhouding prijs & beoordeling

De prijzen van grasmaaiers lopen erg uiteen, vooral benzine grasmaaiers zijn erg prijzig. Ook tussen de prijzen van accu grasmaaiers zit veel verschil. Benieuwd of goedkoop ook duurkoop is? Hieronder hebben we de best beoordeelde grasmaaiers op een rij gezet van verschillende prijsklasse.

PrijsklasseScoreBeste accu grasmaaier in prijsklasse
€ 100 – € 2009,0Makita DLM330Z (zonder accu)
€ 200 – € 4009,0Makita DLM432Z
€ 400 – € 6009,0Makita DLM432CT2
€ 600 – € 8008,6Bosch AdvancedRotak 36-660
€ 800 +9,0Makita DLM532PT4

 Beste goedkope accu grasmaaier  

Makita DLM330Z

Makita DLM330Z

Deze Makita DLM330Z is momenteel de best beoordeelde budget grasmaaier. Wel dien je rekening te houden dat dit model niet geleverd wordt met accu’s, vandaar ook de lage prijs. Dit kan wel een interessante keuze zijn wanneer je bijvoorbeeld al accu’s hebt van hetzelfde Makita accuplatform. Verder is grasmaaier geschikt voor middelgrote gazons en heeft de maaier een mulching functie.

Accu grasmaaier met mulching functie handig?

Met een mulching functie op een grasmaaier versnippert de grasmaaier het gemaaide gras. Het voordeel van de mulching functie is dat er weinig overblijft van het op gemaaide gras. Ook heeft mulchen een extra functie, door het gemaaide en versnipperde gras terug te blazen op het gazon komt er bescherm laag op het gazon. Ook zorgt dit voor extra voeding voeding en een betere bodemstructuur van het gazon.

 Handig: zelfrijdende accu grasmaaier  

Ego LM1903E-SP

ego lm1903e sp

De Ego LM1903E is een accu grasmaaier die zelfrijdend is, hierdoor trekt de grasmaaier zichzelf voort. De grasmaaier wordt door gebruikers erg goed beoordeelt. Een ander pluspunt van dit model is dat deze erg compact is en makkelijk op te bergen is.

Een zelfrijdende grasmaaier rijd zichzelf voort wanneer je de knop van de grasmaaier in drukt. Je hoeft de grasmaaier dus niet voort te duwen en dit kost minder energie. Een zelfrijdende grasmaaier is een goede keuze wanneer je weinig kracht in je armen hebt, een groot gazon hebt of een gazon met hellingen erin. Zeker wanneer je een grasmaaier voor een dijk zoekt, is een zelfrijdende grasmaaier zeker aan te raden!

Accu grasmaaier best getest door de consumentenbond

Consumentenbond test verschillende consumentenelektronica waaronder ook grasmaaiers. Altijd interessant om even naar deze bevindingen te kijken. Zo komt de Stihl RMA 339 C als beste uit de test en krijgt de Bosch City Mower 18 het beste koop predicaat.

Beide grasmaaiers krijgen een hoge score in de test. De Stihl scoort erg goed op gebruiksgemak en maairesultaat. In de prijs zit er wel veel verschil, zo kost de accu grasmaaier van Stihl € 530,- en de maaier van Bosch € 191,62. Wel moet je rekening houden dat de Bosch een korte accuduur heeft.

Stihl RMA 339 C

De Stihl RMA 339 C komt als beste uit de test bij de Consumentenbond. De accu grasmaaier scoort op alle vlakken in het onderzoek erg goed. Pluspunten van dit  model zij onder andere een krachtige 36 volt motor, maakt weinig lawaai, kan (optioneel) mulchen en is makkelijk in gebruik.

https://www.bestegrasmaaier.nl/go/bosch-citymower-18-300

Bosch CityMower 18

De Bosch CityMower 18 is volgens de test van de Consumentenbond de beste koop. Dit model scoort op de meeste vlakken goed, echter heeft de grasmaaier geen mulching functie. Ook voor de accuduur krijgt dit model een onvoldoende. Wel is de prijs van dit model een stuk lager dan de grasmaaier van Stihl. Mocht je een klein gazon hebben, dan is de Bosch CityMower 18 een hele goede keuze.

Aandrijving grasmaaier: accu, bedraad of benzine

Wanneer je een grasmaaier koopt heb je de keuze uit verschillende soorten aandrijving, accu, elektrisch (bedraad) of met een benzine motor. Elk model heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een benzine motor vaak een stuk duurder en is er meer onderhoud benodigd. Wel zijn deze modellen het meest krachtig en geschikt voor grote gazons.

Kies je voor een bedrade elektrische grasmaaier, dan dien je een stroompunt in de buurt van je gazon te hebben. Ook dien je rekening te houden met een stekker tijdens het maaien.

Een accu grasmaaier kan draadloos te werk gaan, maar hierbij moet je weer rekening houden met een beperkte gebruiksduur. Gelukkig zijn de accu’s van tegenwoordig een stuk sterker en gaan ze langer mee. Ook werken de meeste grasmaaiers met een accuplatform en kun je in sommige gevallen ook de accu van je boormachine gebruiken in de grasmaaier.

Benieuwd hoe gebruikers verschillende grasmaaiers beoordelen, hieronder vind je per grasmaaier een beoordeling:

AandrijvingBeoordelingPrijsModel
Accu 9,0€ 479Makita DLM432CT2
Elektrisch (bedraad)9,2€ 219Black+Decker LM2000-QS
Benzine9,7€ 370Wolf Garten A 4600

Welk merk wordt het best beoordeeld?

In ons bovenstaande onderzoek komt het merk Makita vaak als best beoordeelde grasmaaier naar voren. Toch zijn er veel andere merken die ook goede accu grasmaaiers hebben. Wanneer je zelf al werkt met een bepaalde accuplatform kan het toch interessant zijn om voor hetzelfde merk te kiezen. Heb je bijvoorbeeld elektrisch gereedschap van Gardena, dan kunnen dezelfde accu’s vaak ook in de grasmaaier. Ideaal want zo verleng je de gebruiksduur van je grasmaaier enorm.

In het tabel hieronder vind je een overzicht hoe gebruikers de grasmaaiers van verschillende merken beoordelen.

MerkBeoordelingPrijsModel
Black & Decker8,0€ 261Black+Decker BCMW3318L2-QW
Bosch8,6€ 646Bosch AdvancedRotak 36-660
Einhell8,9€ 319Einhell GE-GM 43
Gardena
8,4€ 256Gardena HandyMower 22
Makita9,0€ 479Makita DLM432CT2
Ryobi9,0€ 299Ryobi RLM18X33B40
Stiga8,2€ 279Stiga SLM 536 AE
Wolf Garten8,8€ 449,95Wolf Garten Lycos 40

Accu grasmaaier voor klein gazon en tuin

Heb je een klein gazon dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een kleine grasmaaier. Vaak zijn dit modellen een stuk goedkoper en zijn ze compacter waardoor je ze makkelijk op kunt bergen. Ook is het zonde om te veel geld te betalen voor een grote krachtige grasmaaier, terwijl je prima uit te voeten kan met een kleiner model.

Voor een klein gazon van ongeveer 50 m² kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Gardena HandyMower 22. Dit model werkt op accu’s van het Gardena platform (bijgeleverd). De accu maaier heeft ook een mulching functie, waardoor je niet hoeft te harken naar het maaien of met maaisel zit. Ook is de grasmaaier erg compact en daardoor ook makkelijk op te bergen. Kortom, zeer geschikt voor een kleine tuin en wanneer je weinig opbergruimte hebt.

 Ideaal voor een klein gazon

Gardena HandyMower

gardena handymower

De Gardena Handymower is één van de kleinste grasmaaiers. Het model is zeer geschikt voor kleine gazons en is ook makkelijk op te bergen. Ook zorgt het compacte ontwerp ervoor dat je makkelijk langs objecten op het gazon kunt manoeuvreren. Een ander voordeel van deze grasmaaier is dat de Handymower ook een mulching functie heeft.

De beste accu grasmaaier op Bol.com

Het aanbod aan accu grasmaaiers is enorm op Bol.com. Ideaal om verschillende maaiers met elkaar te vergelijken, zeker omdat gebruikers ook hun ervaringen delen. Gebruikers geven vaak een eerlijker oordeel dan de verkoper zelf. Kijkend naar de beoordelingen, wordt de Bosch CityMower 18 als beste beoordeelt (tevens ook de beste koop volgens Consumentenbond).

  Best beoordeelde accu grasmaaier op Bol.com 

Bosch CityMower 18

https://www.bestegrasmaaier.nl/go/bosch-citymower-18-300

De Bosch CityMower is de best beoordeelde accu grasmaaier op Bol.com. Gemiddeld krijgt de grasmaaier een beoordeling van 4,5 van 5.0 (uit 30 reviews). De grasmaaier komt ook als beste koop uit de test van Consumentenbond. Pluspunten van de grasmaaier is dat deze erg licht is, laag geluidsniveau heeft en ook nog eens goed geprijsd is.

De best beoordeelde accu grasmaaier op Coolblue.nl

Ook in de webshop van Coolblue zijn veel verschillende grasmaaiers te vinden. Kijkend naar de beoordeling van gebruikers wordt de Makita DLM432CT2 als beste beoordeeld. Ook is dit één van Coolblue’s KEUZE. Dit is Coolblue’s keuze voor een accu grasmaaier die geschikt is voor een groot gazon.

De grasmaaier wordt dan ook geleverd met twee accu’s waardoor je de grasmaaier extra lang kunt gebruiken. Ook zijn de prestaties van de grasmaaier erg goed en heeft de grasmaaier een mulching functie.

  Best beoordeelde accu grasmaaier op Coolblue.nl 

Makita DLM432CT2

makita DLM 432CT2

De Makita DLM432CT2 wordt bij Coolblue als beste beoordeelt door gebruikers. Deze grasmaaier is geschikt voor grote gazons en wordt ook geleverd met twee accu’s. Heb je ander gereedschap dat werkt met Makita LXT 18V accu’s dan kun je deze accu’s ook gebruiken in de grasmaaier.

Tenslotte: waar rekening mee houden bij het kopen van een accu grasmaaier

Voor het kopen van een accu grasmaaier is belangrijk dat je op verschillende factoren let. Zo is niet alleen de gebruiksduur belangrijk, maar ook dat een grasmaaier goed maait. Natuurlijk zeggen verkopers altijd dat de grasmaaiers die ze verkopen het beste zijn, maar toch kun je beter naar de ervaring van gebruikers kijken. Bovenstaande beste keuzes zijn ook middels ervaringen van gebruikers uitgekozen. Daarbij kan een keuze ook afhankelijk zijn van de jouw situatie, daarom hebben we hieronder enkele punten opgesomd waarop je kunt letten bij het kopen van een accu grasmaaier:

  • Accuplatform: wanneer je al elektrisch gereedschap hebt van een bepaald merk, kan hetzelfde merk ook interessant zijn voor een accu grasmaaier. De elektrische apparaten van hetzelfde merk werken namelijk vaak met het zelfde accuplatform. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de natuur.
  • Accuduur: belangrijk om mee te nemen in je keuze. Houdt rekening hoe lang een grasmaaier werkzaam is op een volle accu en kijk of dit voldoende is voor jouw gazon.
  • Mobiliteit: hoe zwaar en comfortabel is het maaien van het gras? Moet je bijvoorbeeld maaien op een moeilijk bereikbare plek, dan is het belangrijk dat je kiest voor een compacte en lichte grasmaaier.

Een ander punt waarop je dient te letten bij het kopen van een accu grasmaaier is of de grasmaaier ook geleverd wordt met een accu. Vaak zit er wel een accu bij, maar soms dien je deze apart erbij te bestellen. Accu’s zijn erg prijzig en zo kan een grasmaaier goedkoop lijken, maar wanneer er geen accu bijzit dien je alsnog meer geld te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een accu grasmaaier

Een accu grasmaaier is een dusdanig specifieke grasmaaier, dat we hebben besloten om hier een apart onderzoek naar te verrichten. Hoewel hij aardig in lijn is met een elektrische grasmaaier, hebben we hier dus te wel echt te maken met een oplaadbare grasmaaier. Zoals we in de inleiding al aangaven is het daarbij een feit dat er onwijs veel accu grasmaaiers op de markt te vinden zijn. Om je op weg te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we daarom besloten om een onderzoek te verrichten. Hieronder behandelen we nog even de voor- en nadelen van een accu grasmaaier, zo kun je een overweging maken of een accu grasmaaier ook voor jou een interessante keuze is.

Voordelen accu grasmaaier:

  • Geen snoer waar je overheen kunt rijden of waar je rekening mee hoeft te houden.
  • Je hebt geen stroompunt nodig.
  • Beter voor het milieu dan een benzine grasmaaier.
  • Vaak compact en licht, daardoor makkelijk mee te nemen.

Nadelen accu grasmaaier:

  • Dient altijd rekening te houden dat je een volle accu hebt of er eentje achter de hand hebt. Is de accu leeg dan ben je genoodzaakt om te stoppen met de werkzaamheden en kun je pas weer verder als de accu’s vol zijn.
  • Ook sluiten accu’s het kan dus voorkomen dat een accu steeds sneller leeg is en je minder lang kunt maaien.

FAQ: Meestgestelde vragen over accu grasmaaiers

Heb je nog vragen omtrent accu grasmaaiers of over onze accu grasmaaier test? Kijk hieronder of desbetreffende vraag er tussen staat en wat het antwoord op de vraag is. Dit zijn namelijk de meestgestelde vragen over accu grasmaaiers en deze hebben we zo goed mogelijk beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben of aanvullende informatie willen ontvangen neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze contactpagina.

Heeft elke accu grasmaaier een mulchfunctie?

Nee, de meeste accu grasmaaier zijn juist niet voorzien van deze functie. De mulchfuntie kost namelijk veel energie en bij een accu grasmaaier is het energie natuurlijk beperkt. Wel zijn de accu's tegenwoordig steeds beter en zien we ook steeds vaker dat goede accu grasmaaiers deze functie ook steeds vaker hebben.

Is een accu grasmaaier zelftrekkend?

Dat kan. Toch zouden wij zelf hier niet voor kiezen, omdat net zoals bij een mulchfuntie dit veel energie kost. Het is daarom af te raden om te kiezen voor een accu grasmaaier die zelftrekkend is. Wel kan dit een goede keuze zijn wanneer de grasmaaier voorzien is van twee accu's deze kunnen vaak langer mee.

Wat is de beste accu grasmaaier?

Op deze pagina vind je de beste accu grasmaaiers van dit moment. Omdat het vaak afhankelijk is van je eigen situatie hebben we een top 10 beste accu grasmaaiers gemaakt, zo heb je de keuze uit verschillende modellen en is het verstandig te kiezen voor een grasmaaier die perfect in jouw situatie past.

Welke accu grasmaaier kopen?

Omdat een accu grasmaaier werkt op een accu is het belangrijk om naar het soort accu te letten. Op deze pagina lees je waar je hierop je kunt letten en wat je in de gaten moet houden. Zo meerdere gereedschappen op hetzelfde accuplatform, wanneer je al apparaten hebt kun je misschien voor het zelfde merk kiezen. Dit is milieuvriendelijker maar je bespaart ook geld!