Home » Beste Accu Grasmaaier

Beste Accu Grasmaaier

Laatste update: 3 maart 2021

Accu grasmaaiers zijn ideaal wanneer je een grasmaaier nodig hebt op een moeilijk bereikbare plek waar bijvoorbeeld geen stroom is. Je kunt een accu grasmaaier overal gebruiken, daarnaast is een accu maaier vaak licht en makkelijk te vervoeren. Ook hoef je met een accu grasmaaier geen rekening te houden met een snoer. Op deze pagina vind je de beste accu grasmaaier van dit moment en een top 10 met de beste accu grasmaaiers.

Wel is het belangrijk om op een paar factoren te letten bij het kopen van een goede accu grasmaaier, zo is het niet alleen de maximale accuduur belangrijk. Kijk bijvoorbeeld ook naar de breedte van de maaier en kan het belangrijk zijn dat de grasmaaier ook buiten zijn wielen maait. Onder aan de pagina vind je een onderbouwing waarop je kunt letten bij het kiezen van een goede accu grasmaaier. Bij het kiezen van de beste accu grasmaaier hebben we ook rekening gehouden met deze factoren. Check hieronder direct de top 10 of lees andere interessante informatie over accu grasmaaiers:

Top 10 met de beste accu grasmaaiers

Er zijn online ontzettend veel accu grasmaaiers te vinden. Om jou een handje te helpen, hebben we onderzoek verricht naar de beste accu grasmaaier. We hebben hierbij onder andere gekeken naar de kwaliteit van de grasmaaier, maar hebben zaken als prijs niet uit het oog verloren. Bekijk hieronder een top 10 met de beste accu grasmaaiers op een rij. Onder onze onderzoeksresultaten lichten we onze onderzoeksmethodologie toe. Mocht je vragen hebben over ons onderzoek, stuur ons dan gerust een berichtje.

makita dlm 431 pt2

1. Makita DLM431PT2

Deze Makita DLM431PT2 accu maaier werkt met een dubbele accusysteem, hierdoor heeft de grasmaaier meer power en kun je langer maaien met dit model. Heb je apparatuur van Makita dat werkt met een accu, dan kun je hoogstwaarschijnlijk dezelfde accu gebruiken in de grasmaaier.

wolf garten lycos 40

2. Wolf Garten Lycos 40/370 M

Nieuwe en zeer goede accu grasmaaier van Wolf Garten. Deze Wolf Garten Lycos is geschikt voor een gazonoppervlakte van 425 m² en heeft een maaibreedte van 37 cm. Ook is dit model voorzien van een mulching functie en heeft deze grasmaaier een opvang van 40 liter.

makita dlm460pt2

3. Makita DLM460PT2

Ook deze Makita DLM460PT2 werkt met een dubbel accusysteem. Wel is dit model iets prijziger, maar werkt ook in combinatie met de LXT accu’s van Makita.

bosch advancedrotak 36-950

4. Bosch AdvancedRotak 36-950

Een erg goede accu grasmaaier van Bosch met veel kracht. De grasmaaier is best prijzig maar de Bosch AdvancedRotak behoort wel tot de beste accu grasmaaiers van dit moment. Ook maait dit model buiten de wielen en heeft de grasmaaier een maaibreedte van 42 cm.

stiga combi 53 sq mae

5. Stiga Combi 53 SQ MAE

Deze Stiga Combi 53 is een goede accu maaier en heeft wat handige functies. Zo is de grasmaaier zelftrekkend en dat is ideaal want dit zorgt dat je minder kracht hoeft te gebruiken tijdens het maaien. Verder heeft de grasmaaier ook een mulching functie en is de grasmaaier voorzien van een opvangbak van 60 liter.

mcculloch li58 26

6. McCulloch Li58-26 M40

De MCculloch li58 is een wat goedkopere accu grasmaaier in vergelijking met bovenstaande keuzes. Een minpunt is dan ook dat de grasmaaier geen mulching functie heeft. Wel heeft de grasmaaier een grote opvangbak van 50 liter en kun je de bijgeleverde accu’s ook gebruiken met McCulloch powerlink accu platform.

7. Gardena PowerMax Li-18/32

Ook deze Gardena PowerMax Li-18/32 is een goede keuze wanneer je op zoek ben naar een goede goedkope accu maaier en wanneer je al gebruik maakt van het Gardena accu platform. Het is een vrij simpele accu grasmaaier, maar doet zeker wat het moet doen.

black decker bcmw3318l2

8. Black Decker BCMW3318L2

In onze ogen is deze Black en Decker accu grasmaaier een goede keuze. Zo is de Black Decker BCMW331L2 een laaggeprijsde grasmaaier die een mulching functie heeft. Ook zijn de accu’s die je bij de grasmaaier krijgt ook gewoon te gebruiken met ander Black Decker gereedschap.

einhell ge cm 18

9. Einhell GE-CM 18

De Einhell Ge-CM 18 is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een simpele grasmaaier die je af en toe nodig hebt voor een klein stukje gras. Dit model is makkelijk op te bergen, laaggeprijsd en makkelijk in gebruik.

10. Stiga SLM 540 AE

Deze Stiga SLM 540 is ook een goede accu grasmaaier en is geschikt voor een gazon van 450 m². Wel dien je rekening te houden dat dit model geen mulching functie heeft. De grasmaaier werkt op het accu platform van Stiga, mocht je dus nog meer gereedschap van Stiga hebben dan kun je de accu’s hier ook voor gebruiken.

Waar letten we op in onze accu grasmaaier test?

Voor deze accu grasmaaier test en ons onderzoek naar de beste accu grasmaaier hebben we gekeken naar de factoren die belangrijk zijn voor een accu grasmaaier. Allereerst is natuurlijk de werking van de grasmaaier belangrijk en moet de grasmaaier gewoon kunnen maaien. Omdat het hier gaat om een accu grasmaaier is het vooral belangrijk om naar de accu van de grasmaaier te kijken. Een goede accu zorgt voor de kracht van de grasmaaier, maar ook hoe lang de grasmaaier werkzaam is.

Daarnaast kan het ook belangrijk zijn om te kiezen voor een merk waarvan je al gereedschap hebt. Vaak werken dit soort apparaten met hetzelfde accuplatform en hiermee kun je weer geld besparen als je apparaten van hetzelfde merk hebt. Zo hoef je geen extra accu’s aan te schaffen en dit is ook weer beter voor het milieu. In dit onderzoek hebben we rekening gehouden met de onderstaande factoren:

  • Accuplatform: wanneer je al elektrisch gereedschap hebt van een bepaald merk, kan hetzelfde merk ook interessant zijn voor een accu grasmaaier. De elektrische apparaten van hetzelfde merk werken namelijk vaak met het zelfde accuplatform. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de natuur.
  • Accuduur: belangrijk om mee te nemen in je keuze. Houdt rekening hoe lang een grasmaaier werkzaam is op een volle accu en kijk of dit voldoende is voor jouw gazon.
  • Mobiliteit: hoe zwaar en comfortabel is het maaien van het gras? Moet je bijvoorbeeld maaien op een moeilijkbereikbare plek, dan is het belangrijk dat je kiest voor een compacte en lichte grasmaaier.

Net als bij veel andere grasmaaier testen bij Bestegrasmaaier.nl hebben we uiteraard ook gekeken naar de beoordelingen en reviews van eerdere kopers. Dit heeft ons eigen beeld flink verbreed, gezien we op die manier ook de ervaringen van specifieke accu grasmaaiers in diverse gebruikssituaties hebben kunnen lezen.

Een ander punt waarop je dient te letten bij het kopen van een accu grasmaaier is of de grasmaaier ook geleverd wordt met een accu. Vaak zit er wel een accu bij, maar soms dien je deze apart erbij te bestellen. Accu’s zijn erg prijzig en zo kan een grasmaaier goedkoop lijken, maar wanneer er geen accu bijzit dien je alsnog meer geld te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een accu grasmaaier

Een accu grasmaaier is een dusdanig specifieke grasmaaier, dat we hebben besloten om hier een apart onderzoek naar te verrichten. Hoewel hij aardig in lijn is met een elektrische grasmaaier, hebben we hier dus te wel echt te maken met een oplaadbare grasmaaier. Zoals we in de inleiding al aangaven is het daarbij een feit dat er onwijs veel accu grasmaaiers op de markt te vinden zijn. Om je op weg te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we daarom besloten om een onderzoek te verrichten. Hieronder behandelen we nog even de voor- en nadelen van een accu grasmaaier, zo kun je een overweging maken of een accu grasmaaier ook voor jou een interessante keuze is.

Voordelen accu grasmaaier:

  • Geen snoer waar je overheen kunt rijden of waar je rekening mee hoeft te houden.
  • Je hebt geen stroompunt nodig.
  • Beter voor het milieu dan een benzine grasmaaier.
  • Vaak compact en licht, daardoor makkelijk mee te nemen.

Nadelen accu grasmaaier:

  • Dient altijd rekening te houden dat je een volle accu hebt of er eentje achter de hand hebt. Is de accu leeg dan ben je genoodzaakt om te stoppen met de werkzaamheden en kun je pas weer verder als de accu’s vol zijn.
  • Ook sluiten accu’s het kan dus voorkomen dat een accu steeds sneller leeg is en je minder lang kunt maaien.

FAQ: Meestgestelde vragen over accu grasmaaiers

Heb je nog vragen omtrent accu grasmaaiers of over onze accu grasmaaier test? Kijk hieronder of desbetreffende vraag er tussen staat en wat het antwoord op de vraag is. Dit zijn namelijk de meestgestelde vragen over accu grasmaaiers en deze hebben we zo goed mogelijk beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben of aanvullende informatie willen ontvangen neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze contactpagina.

Heeft elke accu grasmaaier een mulchfunctie?

Nee, de meeste accu grasmaaier zijn juist niet voorzien van deze functie. De mulchfuntie kost namelijk veel energie en bij een accu grasmaaier is het energie natuurlijk beperkt. Wel zijn de accu's tegenwoordig steeds beter en zien we ook steeds vaker dat goede accu grasmaaiers deze functie ook steeds vaker hebben.

Is een accu grasmaaier zelftrekkend?

Dat kan. Toch zouden wij zelf hier niet voor kiezen, omdat net zoals bij een mulchfuntie dit veel energie kost. Het is daarom af te raden om te kiezen voor een accu grasmaaier die zelftrekkend is. Wel kan dit een goede keuze zijn wanneer de grasmaaier voorzien is van twee accu's deze kunnen vaak langer mee.

Wat is de beste accu grasmaaier?

Op deze pagina vind je de beste accu grasmaaiers van dit moment. Omdat het vaak afhankelijk is van je eigen situatie hebben we een top 10 beste accu grasmaaiers gemaakt, zo heb je de keuze uit verschillende modellen en is het verstandig te kiezen voor een grasmaaier die perfect in jouw situatie past.

Welke accu grasmaaier kopen?

Omdat een accu grasmaaier werkt op een accu is het belangrijk om naar het soort accu te letten. Op deze pagina lees je waar je hierop je kunt letten en wat je in de gaten moet houden. Zo meerdere gereedschappen op hetzelfde accuplatform, wanneer je al apparaten hebt kun je misschien voor het zelfde merk kiezen. Dit is milieuvriendelijker maar je bespaart ook geld!