Home » Beste handgrasmaaier

Beste Handgrasmaaier

Laatste update: 23 maart 2021

Handgrasmaaiers zijn ideaal wanneer je een klein gazon hebt. Op een handgrasmaaier kun je altijd rekenen, zonder dat de accu leeg raakt of dat je brandstof nodig hebt. Dit type grasmaaier werkt ook vrij simpel, je hoeft er alleen maar achter te lopen en het apparaat heen en weer te halen. Ook worden grasmaaiers veel gebruikt op moeilijkbereikbare plekken waar je niet zomaar komt met een grasmaaier. Verder zijn grasmaaiers erg compact en ze nemen weinig ruimte in beslag. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over handgrasmaaiers en laten we zien wat de beste handgrasmaaier is van dit moment.

Omdat niet elk gazon en tuin hetzelfde is hebben we een top 10 met beste handgrasmaaiers opgesteld. In deze top 10 vind je de tien beste handgrasmaaiers van dit moment. Onderaan de pagina onderbouwen waarop je moet letten bij het kopen van een goede grasmaaier, hierdoor kun je de ideale handgrasmaaier kopen voor jouw situatie.

Top 10 met de beste handgrasmaaiers

Als jij op zoek bent naar een nieuwe handgrasmaaier, ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste handgrasmaaier modellen, die voldoen aan onze criteria. Hieronder ontdek je een top 10 lijst met de beste handgrasmaaiers op dit moment. We hebben onderzoek gedaan naar deze grasmaaiers, omdat het aanbod enorm is. Onderaan de pagina vertellen we hoe we ons onderzoek hebben verricht en waar we zoal extra aandacht aan hebben besteed.

gardena comfort 400c

1. GARDENA Comfort 400 C

In onze ogen is de GARDENA Comfort 400 C de beste handgrasmaaier. Dit komt met name door de werking van de grasmaaier en door de comfort van de handmaaier. Deze maaier heeft een breedte van 40 cm dat is erg breed en hierdoor ben je sneller klaar met maaien.

gardena 330

2. Gardena 330

De Gardena 330 is een vrij simpele maar goede grasmaaier. In vergelijking met de bovenstaande Gardena grasmaaier heeft dit model minder comfortabele handgrepen en is de maaibreedte wat kleiner (33 cm maaibreedte). Daarnaast is dit model wel eens stuk goedkoper!

3. Stiga SCM 440 FS

Wil je een handgrasmaaier met een mulching functie? Dan is deze Stiga SCM 440 FS een hele goede keuze. Dit model heeft een mulching functie en heeft een vrij brede maaibreedte van 40 cm.

einhell ge-hm38 s-f

4. Einhell GE-HM 38 S-F

De Einhell GE-HM 38 S-F is ook een goede handgrasmaaier die lekker maait. Ook heeft dit model een opvangbak, hierdoor hoef je na het maaien niet ook nog te harken. Dit model heeft een maaibreedte van 38 cm en dit is een mooie breedte.

5. Bosch AHM 38

De Bosch AHM 38 wordt geleverd met een handige opvangbak, dit is ideaal wanneer je niet wilt harken na het maaien. De maaier maait goed door het gras heen en heeft een brede maaibreedte van 38 cm.

wolf garten tt 350 s

6. Wolf Garten TT 350 S

De Wolf Garten TT 350 S is een grasmaaier met een inklapbare duwboom, hierdoor is de grasmaaier makkelijk op te bergen. Ook heb je de keuze om een opvangbak te gebruiken, zodat je na het maaien niet meer hoeft te harken. Dit model heeft een maaibreedte van 35 cm.

gardena calssic 400

7. Gardena Classic 400

Deze Gardena Classic 400 heeft iets minder grip en is iets minder comfortabel dan de Gardena Classic 400 C. Wel is dit model een stuk goedkoper en heeft dit model een brede maaibreedte van 40 cm.

bosch ahm 30

8. Bosch AHM 30

Deze Bosch AHM 30 is een hele goede keuze wanneer je op zoek bent naar een compacte handgrasmaaier. Daarnaast is dit model ook gunstig geprijsd en geschikt voor kleine gazons, zo heeft dit model een maaibreedte van 30 cm.

wolf garten tt 380 dl

9. Wolf Garten TT 380 DL

Deze Wolf Garten TT 380 is een vrij simpele handgrasmaaier met een brede maaibreedte van 38 cm. Ook is dit model voorzien van een inklapbare duwboom en daarom makkelijk op te bergen.

einhell gc hm 30

10. Einhell GC-HM 300

Wanneer je hooggras hebt kan het handig zijn om te kiezen voor een handgrasmaaier met opvangbak, hierdoor hoef je na het maaien hoef je dan niet het gazon te harken. Deze Einhell GC-HM 300 is een goede handgrasmaaier met opvangbak en dit is een erg goedkope keuze.

Onderzoeksmethodologie

Net als elk ander onderzoek op Bestegrasmaaier.nl hebben we voor het onderzoek naar de beste handgrasmaaier flink wat deskresearch verricht. Eerst hebben we ons verdiept in het type handgrasmaaier: waarom worden deze grasmaaiers gekocht, wat zijn de voor- en nadelen niet heel onbelangrijk: met welke vragen loopt men zoal als deze grasmaaier gekocht wordt.

Op basis van gesprekken met specialisten en aanbieders van deze grasmaaiers, hebben we ons onderzoek kunnen opstellen. We hebben zoal gekeken naar belangrijke onderzoek factoren (komen we strakjes op terug) en verrichtten onderzoek door diverse modellen met elkaar te vergelijken. Het resultaat van het onderzoek vind je hierboven: een lijst met de beste handmaaier keuzes op dit moment, op basis van sprekende kenmerken.

Waarom een onderzoek naar de beste handgrasmaaier?

Een handgrasmaaier is een heel ander model dan bijvoorbeeld een elektrische grasmaaier of een accumaaier. Waar menig grasmaaier vaak elektrisch aangedreven wordt (of met brandstof als we het bijvoorbeeld hebben over de benzine grasmaaier) is dit bij een handgrasmaaier niet zo. Hierbij zijn er dus ook andere zaken waar we naar kijken. De accuduur en de maximale oplaadtijd: daar kijken we niet naar. Juist het gewicht en het onderhoud van de grasmaaier vergt nu meer aandacht!

Voor we zijn gestart met het onderzoek hebben we belangrijke factoren op een rij gezet: kenmerken die wij graag onderzocht wilden hebben om te komen tot de beste keuze lijst die bovenaan deze pagina ontdekt. Ik raad je aan om onderstaande video te bekijken als je je afvraagt waarom een handgrasmaaier een interessante keuze zou kunnen zijn voor jouw gazon.

Belangrijke factoren voor een handgrasmaaier

Zoals we daarnet al aangaven hebben we een lijst samengesteld met ‘belangrijke factoren’ voor een handgrasmaaier in onze ogen. Dit zijn ze volgens onze experts:

  • Gebruiksgemak: hoe makkelijk is de handgrasmaaier te gebruiken? Werkt het fijn en simpel?
  • Maaibreedte: hoe breed maait de handgrasmaaier?
  • Opvangbak: is er sprake van een opvangbak? En zo ja: is deze makkelijk te verwijderen?
  • Mulching functie: heeft de handmaaier een mulching functie?

Daarbij hebben we ook standaardspecificaties bekeken, waaronder het gewicht en mogelijke verstelbaarheid.

Voordelen handgrasmaaier

Een handgrasmaaier heeft diverse voordelen: zo hebben ze in tegenstelling tot benzine varianten bijvoorbeeld geen tot weinig onderhoud. En ook zijn ze vaak veel makkelijker in gebruik en hoef je niets te installeren, zoals dit bij een robot grasmaaier wel het geval is. De voornaamste voordelen op een rij

  • Weinig tot geen onderhoud
  • Gaat jaren mee
  • Te gebruiken op plekken waar je met een elektrische of benzine grasmaaier niet kunt komen

Heb jij zelf nog meer voordelen die je hebt opgemerkt bij het gebruik van deze grasmaaiers? Laat het ons vooral weten, zodat we jouw pluspunt erbij kunnen zetten! 🙂

Handgrasmaaier met mulchfunctie handig?

Een handgrasmaaier met mulchfunctie is erg handig, vinden wij. Met een mulchfunctie wordt het gemaaide gras nog fijner gemaakt en vervolgens weer op het gazon verspreid. In grote lijnen heeft dit drie grote voordelen: je gazon wordt beter beschermd tegen de zon, er is sprake van meststof voor je gazon voor groeibevordering én je hoeft niet te harken gezien alles toch verpulverd wordt!

De beste keuze uit onze test: Fiskars StaySharp Plus

handgrasmaaier mulchfunctie

De mulchfunctie zorgt ervoor dat de handgrasmaaier het gemaaide gras weer verspreid

Ook handig: handgrasmaaier met opvangbak

Naast het hebben van een mulchfunctie is het ook interessant om te kijken naar een handgrasmaaier mét opvangbak. Hierbij wordt het gras namelijk opgevangen, in plaats van verspreid op het gazon. Ook hierbij hoef je niet meer te harken. Dit is met name interessant bij gazons met tuinen met hoog gras. Is dit bij jou het geval? Check dan ook ons onderzoek naar de grasmaaier voor hoog gras.

De beste keuze uit onze test: Einhell GC-HM 30

Budget-tip: goedkope handgrasmaaier

Hoewel een handgrasmaaier al velen stukken lager uitvalt qua prijs in vergelijking met andere modellen, is het alsnog voor velen een grote uitgave: gemiddeld ligt de prijs tussen de € 59,95 en € 125,-. Het kan natuurlijk goed zijn dat jij te maken hebt met een kleiner budget óf dat je simpelweg geen trek hebt in het neerleggen van honderden euro’s voor een goede handgrasmaaier. Wij zijn op zoek gegaan naar een goedkope – maar goede kwaliteit – grasmaaier. Deze van Einhell is in onze ogen een interessante budget-tip, die we ook al uitlichtten bij de handgrasmaaier met opvangbak als beste keuze!