Home » Beste Elektrische Grasmaaier

Beste Elektrische Grasmaaier

Laatste update: 4 januari 2022

De meest toegankelijke grasmaaiers zijn de elektrische grasmaaiers. Een elektrische grasmaaier wordt vooral gebruikt voor het maaien van kleine stukken gazon tot 1000 m². Op deze pagina laten wij jou zien wat de beste elektrische grasmaaier is, hierbij hebben we onderzoek gedaan naar verschillende modellen. Zo heb je elektrische grasmaaiers die een mulching hebben, die zelfrijdend zijn en die werken met een accu. Maak gebruik van onderstaande opgave om direct naar de juiste keuze te gaan:

Top 10 met de beste elektrische grasmaaier

Er zijn ontzettend veel elektrische grasmaaiers: als we alleen kijken naar het aanbod van bijvoorbeeld Bol.com, verdwaal je al snel in een jungle met meer dan honderd verschillende soorten modellen.

Op basis van verschillende modellen en functies hebben we hieronder de beste modellen geselecteerd. Hoe we deze goede elektrische grasmaaiers hebben geselecteerd vind je onderaan de pagina. Ook gaan we dieper in op de verschillende functies van elektrische grasmaaiers en vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier.

gardena powermax 37

1. Gardena PowerMax 37

Deze Gardena PowerMax 37 is onze ogen de beste elektrische grasmaaier met opvangbak van dit moment. Een echte allrounder gezien de prestaties van de grasmaaier, daarnaast heeft de grasmaaier ook een aantrekkelijke prijs.

makita dlm 431 pt2

2. Makita DLM431PT2

Deze Makita DLM431PT2 grasmaaier werkt op een accu, hierdoor heb je geen snoer achter de grasmaaier hangen. Dit is handig wanneer je niet in de buurt bent van een stopcontact. Ook is het belangrijk om te weten dat deze grasmaaier werkt op het accu platform van Makita, de accu van je Makita boormachine kan hier ook gewoon in.

wolf garten a340 e

3. Wolf Garten A 340 E

Deze Wolf Garten A 340 heeft veel power en makkelijk te besturen. De maaihoogte kun je eenvoudig centraal bedienen en dit model heeft een grote opvangzak van maar liefst 30 liter. Ook is deze grasmaaier voorzien van een handige mulching functie.

powerplus powxg6281

4. Powerplus POWXG6251

Deze Powerplus POWXG6251 is een vrij goedkope elektrische grasmaaier die eenvoudig is in gebruik. Zo is dit model makkelijk op te bergen door het inklapbare handvat en heeft dit model een waarschuwingsklepje die laat weten wanneer de opvangbak geleegd dient te worden.

black en decker lm2000

5. Black Decker LM2000 QS

De Black & Decker LM2000 QS is een goede elektrische grasmaaier. Zo heeft dit model een mulching functie en maait de graasmaaier buiten de wielen, hierdoor pakt de grasmaaier ook de graskanten mee.

bosch universal rotak 490

6. Bosch Universal Rotak 490

Deze elektrische grasmaaier Bosch Universal Rotak 490 heeft veel vermogen en is makkelijk in gebruik. De grasmaaier heeft daarnaast ook een mulching functie en maait ook buiten de wielen waardoor graskanten ook meegepakt worden.

makita elm4121

7. Makita ELM4121

De Makita ELM4121 is een goede elektrische grasmaaier voor de wat grotere gazons (geschikt voor 525 m²). Ook is dit model een erg stille elektrische grasmaaier en is de grasmaaier goed in gebruik.

ryobi rlm18e40h

8. Ryobi RLM18E40H

Deze Ryobi RLM18E40H is een goede elektrische grasmaaier van het merk Ryobi. Dit model is voorzien van een mulching functie, maait buiten de wielen en heeft een maaibreedte van 40 cm.

stiga combi 53 sq mae

9. Stiga Combi 53 SQ MAE

De Stiga Combi  53 SQ MAE is een goede elektrische grasmaaier voor een grote gazonoppervlakte, zo is dit model geschikt voor 775 m². Het is belangrijk om te weten dat dit model werkt op een accu en niet met een snoer.

bosch arm 32

10. Bosch ARM 32

Deze Bosch ARM 32 is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goedkope goede elektrische grasmaaier. Wel dien je rekening te houden dat dit model geschikt is voor een klein gazon en bijvoorbeeld geen mulching functie heeft.

Waarop letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier

Een elektrische grasmaaier is vooral populair, omdat er weinig onderhoud benodigd is voor deze apparaten. Waar je bij een benzine grasmaaier rekening moet houden met het soort brandstof, oliepeil en motoren hoef je bij een elektrische grasmaaier gewoon de stekker in het contact te steken. Ook is een elektrische grasmaaier beter voor de natuur, omdat je niet te maken hebt met de uitstoot van een benzine- of dieselmotor.

Ben je ervan overtuigd dat een elektrische grasmaaier het best bij je past dan is dien je bij het kopen van een goede elektrische maaier te letten op een paar punten. Deze punten zijn voor iedereen anders en je dient dus echt naar je eigen situatie te kijken, zo kies je een grasmaaier die perfect past bij jouw gazon of grasveld. Let op de volgende punten bij het kopen van een elektrische grasmaaier:

 • Hoe groot is je gazon? Bereken eerst hoe groot je gazon is. Een elektrische grasmaaier is interessant voor gazons tot 1000 m². Vaak staat per model grasmaaier aangeven voor welke oppervlakte deze geschikt is.
 • Houdt ook rekening met de maaibreedte: ook de maaibreedte is bij verschillende grasmaaiers anders, dit kan verschillen tussen 30 tot 45 cm.
 • Maaibreedte: maaibreedte is ook belangrijk bij het open van een goede elektrische grasmaaier. Er is veel verschil tussen de maaibreedte van een elektrische grasmaaier, vaak ligt de maaibreedte van een elektrische grasmaaier tussen 30 tot 45 cm (zie tabel hieronder voor de juiste afmetingen).
 • Stoomvoorziening: heb je een stroomvoorziening in de buurt waar je de stekker van de grasmaaier in kunt doen? Dan zou je ook kunnen overwegen om te kiezen voor een grasmaaier met een stekker. Is er geen stroomvoorziening in de buurt, kies dan voor een elektrische grasmaaier met een accu. Tegenwoordig zijn de accu’s van grasmaaiers erg sterk, wel moet je rekening houden dat je voor je gaat maaien je een volle accu hebt.
 • Waarvoor ga je grasmaaier gebruiken: het is belangrijk dat je weet waarvoor je de grasmaaier gaat gebruiken: gazon, zijkanten of dijk? Het kan ook zijn dat je naast het gazon een dijk moet maaien. Kijk dan goed of de grasmaaier voor het gazon hier ook geschikt voor is.
beste elektrische grasmaaier zonder snoer

Een grasmaaier zonder snoer is handig wanneer je geen stroompunt in de buurt hebt.

Redenen om een goede elektrische grasmaaier te kopen

Het is niets voor niets dat er veel verschillende modellen grasmaaiers zijn, elk model heeft dan ook zijn eigen voor- en nadelen. Kies je voor een elektrische grasmaaier dan heeft dit model ook zijn eigenschappen. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van een elektrische grasmaaier geformuleerd:

Voordelen elektrische grasmaaier

 • Qua aanschaf is een elektrische grasmaaier een stuk aantrekkelijker. De kosten zijn namelijk een stuk lager dan een grasmaaier met een benzine- of dieselmotor.
 • Ook zijn elektrische grasmaaier makkelijker in onderhoudt. Bij een grasmaaier met een benzine- of dieselmotor dien je rekening te houden met soort brandstof, olie en de onderhoudt van de motor.
 • Elektrische grasmaaiers zijn milieuvriendelijker.
 • Een elektrische grasmaaier is een stuk stiller dan een grasmaaier met een diesel- of benzinemotor.

Nadelen van een elektrische grasmaaier:

 • Bij een elektrische grasmaaier dien je altijd rekening te houden met een verlengsnoer of een volle accu. Op moeilijk- of onbereikbare plekken kun je vaak geen gebruik maken van een elektrische grasmaaier met snoer.
 • Niet voor bedoeld voor een gazon groter dan 1000 m².
 • Met een elektrische grasmaaier met snoer dien je rekening te houden tijdens het maaien met de snoer achter de maaimachine.
Indicatie van de maaibreedte van een elektrische grasmaaier bij het oppervlakte van het gazon
GazongrootteMaaibreedte grasmaaier
50 m²Tot 33 cm
51 tot 250 m²33 – 37 cm
251 tot 500 m²38 – 45 cm
501 1000 m²38 – 45 cm

Onderzoeksfactoren voor goede elektrische grasmaaiers

Om jou te voorzien van goed advies voor een goede elektrische grasmaaier hebben we rekening gehouden met de belangrijkste factoren van zo’n grasmaaier. Zo hebben we natuurlijk naar de prijs gekeken en de verkrijgbaarheid van een grasmaaier, daarnaast hebben we ook op de volgende punten gelet bij het kiezen van de beste keuze:

 • Noodknop: veiligheid staat ten alle tijde voorop. Elk elektrische apparaat waarmee u schade aan kunt richten dient voorzien te zijn van een noodknop om erger te voorkomen.
 • Opvangbak: bijna alle elektrische grasmaaiers hebben een opvangbak, hiermee voorkom je extra werk. Heb je geen opvangbak, dan spuugt de grasmaaier het gras net zo hard weer uit en kun je na het maaien ook nog het gazon aanharken.
 • Mulching functie: niet elke elektrische grasmaaier heeft deze functie. Met de mulching functie versnippert de grasmaaier automatische het gemaaide gras en wordt het als meststof terug geblazen op het gazon.
 • Zelfrijdende functie: sommige elektrische grasmaaiers hebben een zelfrijdende of zelftrekkende functie. Met deze functie hoef je de grasmaaier niet zelf te duwen, maar gaat de grasmaaier zelf rijden wanneer je gas geeft. Deze functie is interessant voor grasmaaiers die zwaar zijn of voor minder valide personen.
 • Gebruiksduur met accu: met grasmaaier die voorzien zijn van een accu is het belangrijk om naar de gebruiksduur te kijken.

Elektrische grasmaaier met opvangbak

Een elektrische grasmaaier met een opvangbak is handig wanneer je een klein stukje hoeft te maaien. Wanneer je het gazon maait komt al het maaisel automatische in de opvangbank, hierdoor hoef je achteraf niet te harken en is het gazon direct schoon. In ons onderzoek naar de beste elektrische grasmaaier met opvangbak kwam de GARDENA PowerMax als beste grasmaaier met opvangbak uit de test. Bekijk hieronder de belangrijkste aspecten van deze grasmaaier:

 • Geschikt voor gazonoppervlakte tot: 425 m²
 • Maaibreedte: 37 cm
 • Maaihoogte: 20 – 60 mm
 • Inhoudt opvangbak: 45 L
 • Vermogen: 1600 Watt

Wat deze PowerMax de goede elektrische grasmaaier maakt in onze ogen, is dat dit een echte allrounder is. Ook een pluspuntje aan deze grasmaaier is dat deze ook een mulching functie heeft, hierdoor versnippert het gras ook en wordt het een soort meststof terug geblazen op het gazon. De grasmaaier is vooral geschikt voor een middelgroot gazon, ben je op zoek naar een grasmaaier voor grotere oppervlakte? Bekijk dan hier grasmaaiers voor een grote tuin, deze grasmaaiers zijn dan weer niet geschikt voor een klein gazon.

gardena powermax 37

Beste elektrische grasmaaier: GARDENA PowerMax

Deze GARDENA PowerMax is de beste elektrische grasmaaier met opvangbak van dit moment. De grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlakte tot 425 m². Heb je een groter of kleiner gazon dan is dit model ook te verkrijgen met een grotere of kleinere maaibreedte.

Zelfrijdende elektrische grasmaaier

Kijken naar een goede elektrische zelfrijdende grasmaaier is het belangrijk rekening te houden met verschillende aspecten, zo is het bijvoorbeeld niet raadzaam om een zelfrijdende grasmaaier te kiezen die werkt op een accu. Omdat de grasmaaier zichzelf voortbeweegt kost dit extra stroom en heb je een grasmaaier met een accu dan zal de accu veel sneller leeg zijn.

In ons onderzoek naar de beste zelfrijdende elektrische grasmaaier kwam de Powerplus POWXQG7515 als beste uit de test. De grasmaaier werkt met een snoer, hierdoor hoef je geen rekening te houden met de gebruiksduur van de accu. Daarnaast is de grasmaaier geschikt voor een gazonoppervlakte van 650 m² en heeft een mulching functie waarmee de grasmaaier ook meteen het gras versnipperd. Bekijk hieronder de andere specificaties van deze zelfrijdende grasmaaier:

 • Gazonoppervlakte: 650 m²
 • Maaibreedte grasmaaier: 46 cm
 • Volume opvangbak: 60 liter
 • Snelheid grasmaaier: 6 km/h
 • Maaihoogte: 30 – 75 mm
 • Vermogen: 1800 Watt
powerplus powxqg7515

Goede zelfrijdende grasmaaier: Powerplus POWXQG7515

Dit is op dit moment de beste zelfrijdende elektrische grasmaaier van dit moment in onze ogen. De grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlakte van 650 m².

Elektrische grasmaaier met accu (zonder snoer)

Een elektrische grasmaaier met accu is handig, omdat deze werkt zonder dat je een snoer nodig hebt. Met een snoer moet je altijd rekening te houden dat een stroompunt in de buurt is en dien je tijdens het maaien op te letten dat je niet over het snoer heen rijdt. Wel is het belangrijk dat je bij een goede elektrische grasmaaier met een accu kijkt naar gebruiksduur van de grasmaaier. Vaak staat de gebruiksduur van een accu aangeduid is ampère uur (Ah), hoe hoger de ampère hoe langer je de grasmaaier kunt gebruiken.

In onze zoektocht naar de beste elektrische grasmaaier met accu kwam de Makita DLM431PT2 als beste uit de test. Deze grasmaaier zonder snoer is geschikt voor een gazonoppevlakte van 575 m² en heeft een batterijcapaciteit van 5 Ah. Ook krijg je bij aanschaf van de grasmaaier een extra accu-pack erbij, zodat je altijd een extra accu hebt. Andere belangrijke aspecten van deze grasmaaier met accu:

 • Batterijcapaciteit: 5 Ah
 • Batterijspanning: 18 V
 • Maaibreedte: 43 cm
 • Maaihoogte: 20 – 75 mm
 • Opvangbak: 50 liter
 • Gazonoppervlakte: 575 m²
makita dlm 431 pt2

Goede elektrische grasmaaier met accu: Makita DLM431PT2

In onze ogen is dit een goede elektrische grasmaaier met accu van Makita. Gezien goede prestaties en de goede accuduur is dit een grasmaaier die goed maait en lang te gebruiken is.

Aanvullende tips voor elektrische grasmaaiers

Mocht je twijfelen tussen verschillende modellen let dan goed op de bovenstaande punten. Tegenwoordig zijn de meeste grasmaaiers van goede kwaliteit, mitst je kiest voor de juiste grasmaaier merken. Ook zijn de meeste elektrische accu maaiers voorzien van Lithium-ion accu’s en deze gaan vaak lang mee. Ondanks dat een elektrische grasmaaier weinig onderhoud nodig heeft is het nog wel belangrijk om op een paar punten te letten.

 1. Zet een grasmaaier altijd overdekt en het liefst binnen
 2. Leeg altijd de opvangbak na het maaien
 3. Zorg dat de messen altijd scherp zijn

Misschien één van de belangrijkste tips is: gebruik de grasmaaier waarvoor hij bedoelt is en ga er geen gekke dingen mee doen. Wij zien de meest rare dingen voorbij komen waar elektrische grasmaaiers allemaal voor gebruikt worden. Doe geen gekke dingen met een grasmaaier en gebruik de juiste grasmaaier accessoires en houdt daarmee je grasmaaier optimaal! Heb je na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

FAQ: meest gestelde vragen over elektrische grasmaaiers

Er bestaan veel vragen rondom elektrische grasmaaiers: is het slim om een elektrische grasmaaier of een benzine grasmaaier te kiezen? Kies je voor een elektrische grasmaaier dan dien je nog ene keuze te maken tussen een grasmaaier met een accu of een stekker. De meeste informatie vind je in de bovenstaande overzicht, toch kan je nog met vragen zitten. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over elektrische grasmaaiers:

Wanneer is een elektrische grasmaaier een interessante keuze?

Elektrische grasmaaiers zijn vooral een goede keuze wanneer je een klein gazon hebt, daarnaast zijn elektrische grasmaaiers een goedkope keuze en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Elektrische grasmaaier met accu of stekker?

Wanneer je kiest voor een elektrische grasmaaier heb je vervolgens nog de keuze voor een stekker of een accu. De grootste verschillen zijn dat de grasmaaiers met stekkers vaak goedkoper zijn en direct te gebruiken zijn. Met een grasmaaier met een accu moet je altijd rekening houden met een accu die opgeladen moet zijn.

Heeft een elektrische grasmaaier veel onderhoud nodig?

In vergelijking met bijvoorbeeld een benzine grasmaaier heeft een elektrische grasmaaier weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk om de messen van de grasmaaier scherp te houden en om na een maaibeurt de grasmaaier even schoon te maken.

Heeft een elektrische grasmaaier altijd een opvangbak?

Nee, maar de meeste grasmaaiers worden wel geleverd met een opvangbak. Deze opvangbak kun je ook gewoon handmatig verwijderen en zonder opvangbak grasmaaien.