Home » Beste Elektrische Grasmaaier

Beste Elektrische Grasmaaier van 2023

De beste elektrische grasmaaiers voor jouw gazon op een rij! 

Een elektrische grasmaaier is één van de meest toegankelijke grasmaaiers. Elektrische grasmaaiers zijn vaak goedkoper in aanschaf dan accu of benzine grasmaaiers. Met een elektrisch model dien je wel rekening te houden met een stekker en een stroompunt, daarom zijn dit soort modellen vooral geschikt voor kleine gazons.

Laatste update: 6 januari 2023

Beste elektrische grasmaaier overall 🏆:
BLACK+DECKER LM2000-QS (€ 219,-)
Met een score van 9,2 uit 25 reviews, is dit de best beoordeelde elektrische grasmaaier.

Goede keuze voor klein gazon

Makita ELM3320 (€ 127,05)
Voor een klein gazon is dit model een hele goede keuze! Dit model krijgt een 8,9 van gebruikers.

Elektrische grasmaaier met een  klein budget

Powerplus POWEG63703 (€ 65,99)
Deze grasmaaier is laag geprijsd, maar wordt wel goed beoordeelt door gebruikers (8,7 uit 191 reviews)

Beste elektrische grasmaaier met accu 

Makita DLM432CT2 (€ 479,-)
Met een accu grasmaaier hoef je geen rekening te houden met een stroompunt en ben je wat vrijer. Dit model is met een beoordeling van 9,0 de beste accu grasmaaier.

Best getest door consumentenbond

Powerplus POWPG10240 (€ 289,-)
Uit onderzoek van de Consumentenbond, kwam dit model als beste geteste elektrische grasmaaier uit te test.

 Best overall keuze 2023 

BLACK+DECKER LM2000-QS

BLACK+DECKER LM2000-QS

De BLACK+DECKER LM2000-QS is op dit moment de beste elektrische grasmaaier. Dit model wordt erg goed beoordeelt door gebruikers, zo krijgt de grasmaaier een beoordeling van 9,2 van gebruikers. Deze grasmaaier is geschikt voor een groot gazon tot 700 m². Ook heeft de grasmaaier een handige mulching functie waarmee de grasmaaier het maaisel direct versnippert. De hoogte van de grasmaaier kun je instellen in zeven verschillende hoogtes.

Verhouding prijs & beoordeling

Er zit veel verschil in de prijsklasse van elektrische grasmaaier. Het van de grasmaaier zit hem vooral in de kwaliteit en kracht van de grasmaaier. Benieuwd hoe gebruikers ‘goedkope en dure’ grasmaaiers beoordelen? Hieronder hebben we de best beoordeelde elektrische grasmaaiers per prijsklasse op een rij gezet met beoordeling.

PrijsklasseScoreBeste elektrische grasmaaier in prijsklasse
Onder de € 1008,7Wolf Garten Select 3200 E

€100 – € 2008,9Makita ELM3320

€ 200 – € 3009,2BLACK+DECKER LM2000-QS

Duurder dan € 3008,7Bosch AdvancedRotak 750

 Goede keuze voor een klein gazon  

Makita ELM3320

makita elm3320

Wanneer je een klein gazon hebt kan het verstandig zijn om te kiezen voor een kleinere grasmaaier. De Makita ELM3320 is een hele goede keuze wanneer je een klein gazon (oppervlakte van 250 m²) hebt, de grasmaaier is compact en heeft een smalle maaibreedte van 33 cm. De grasmaaier maait buiten zijn wielen en is daar ook ideaal voor het maaien van zijkanten. Van gebruikers krijgt deze grasmaaier een beoordeling van 8,9.

Grootte van het gazon (m²)

Bij het kopen van een elektrische grasmaaier is het belangrijk dat je ook jouw gazon op meet. Wanneer je weet hoe groot het gazon is kun je de juiste grasmaaier kiezen. Zo vind je vaak bij webshops de aanbevolen gazon oppervlakte, dit geeft aan voor welke grootte gazon de grasmaaier geschikt is. Vaak heeft dit te maken met de breedte van de grasmaaier en de volume van de opvangbak. Hieronder hebben we de best beoordeelde elektrische grasmaaiers per grootte van het gazon op een rij gezet. Zo vind je de beste elektrische grasmaaiers voor een klein gazon, voor een middelgroot gazon en een groot gazon.

Aanbevolen gazonoppervlakteScoreBeste grasmaaier
51 – 250 m² 8,9Makita ELM3320

251 – 500 m² 8,7Wolf Garten A 340 E

501 – 1000 m² 9,2BLACK+DECKER LM2000-QS

 Elektrische grasmaaier met klein budget  

Powerplus POWEG63703

powerplus poweg63703

Wanneer je een klein gazon hebt en opzoek bent naar een goede goedkope elektrische grasmaaier is deze Powerplus POWEG63703 een hele goede keuze. Deze grasmaaier is geschikt voor een gazon van 200 m². De grasmaaier is vrij simpel, maar doet wat het moet doen. Zo heeft de grasmaaier geen mulchingfunctie en is de maaibreedte slechts 32 cm, wel zijn er andere modellen die breder zijn. Daarbij is het ook belangrijk om rekening te houden met een hoge geluidsniveau van 96 dB. Gebruikers van dit model beoordelen de grasmaaier met een score van 8,7.

 Beste elektrische grasmaaier met accu  

Makita DLM432CT2

makita DLM 432CT2

Elektrische grasmaaiers werken met een stekker, maar je kunt ook kiezen voor een accu grasmaaier. Met een accu grasmaaier heb je geen gedoe met een snoer of met een stroompunt. Wel zijn dit soort modellen een stuk duurder geprijsd en dien je rekening te houden met de gebruiksduur. Deze Makita DLM432CT2 is de beste accu grasmaaier en wordt geleverd met twee accu’s.

De grasmaaier is geschikt voor een gazon van 575 m². Ook heeft de grasmaaier een mulching functie, waardoor het gras ook direct versnippert wordt. Ook maait de grasmaaier buiten de wielen, hierdoor maait de grasmaaier ook goed langs kanten.

Verschillende modellen: Elektrische grasmaaier of benzine?

Bij het kopen van een grasmaaier heb je de keuze uit verschillende modellen: elektrisch met snoer, accu of een benzine grasmaaier. Keuze hangt vaak vooral af van het budget en het soort gazon. Voor een groot gazon kies je vaak voor een draadloze grasmaaier, dit kan zowel met accu of met een benzine motor. Met een groot gazon is het niet te doen om met een snoer te werken.

Heb je een klein gazon, dan wordt de keuze vaak voor een elektrische grasmaaier gemaakt. Ook zijn elektrische grasmaaiers vaak een stuk goedkoper in aanschaf. Naast aanschaf prijs heb je ook vaak minder onderhoud bij een elektrisch model. Benieuwd hoe gebruikers de verschillende modellen beoordelen? Bekijk dan onderstaande tabel, hier hebben we de best beoordeelde grasmaaiers per aandrijving naast elkaar gezet.

AandrijvingBeoordeling (gebruikers)PrijsModel
Elektrisch met snoer9,2€ 219Black+Decker LM2000-QS

Accu9,0€479Makita DLM432CT2

Benzine 9,7€ 370Wolf Garten A 4600

Beste getest door Consumentenbond

Ook de Consumentenbond test elektrische grasmaaiers met snoer uit. Uit de test komt een ‘Beste uit de test’ en een ‘Beste Koop’ keuze. De beste uit de test keuze scoort het best op belangrijke factoren. Denk bij een grasmaaier bijvoorbeeld aan het maairesultaat, het gebruiksgemak en de voorzieningen. Uit de test komt de Powerplus POWG10240 als best uit de test.

De beste koop keuze is de grasmaaier wordt ook getest op dezelfde factoren, maar hierbij speelt de prijs ook een belangrijke rol en wordt er meer naar de overall score gekeken. Uit de elektrische grasmaaier test 2023 komt de Makita ELM3720 als beste koop uit de test.

powerplus powg10240

Powerplus POWG10240 (Best Getest)

De Powerplus POWG10240 komt als beste uit de test van de Consumentenbond. Deze grasmaaier is geschikt voor een groot gazon (tot 800 m²). Dit model heeft een grote opvangbak (60 L) en heeft een mulching functie die het gras ook direct versnipperd.

makita elm3720

Makita ELM3720 (beste koop)

De Makita ELM3720 is volgens de Consumentenbond de beste koop wanneer je een elektrische grasmaaier wilt kopen. Dit model is laaggeprijsd, maar scoort erg goed op het gebruiksgemak en scoort een ruim voldoende op het maairesultaat. De grasmaaier is geschikt voor een grasoppervlakte van 500 m² en heeft een maaibreedte van 37 cm. Wel dien je rekening te houden dat deze grasmaaier geen mulching functie heeft.

Is een mulching functie belangrijk?

Veel grasmaaiers hebben een mulching functie, vooral de wat duurdere modellen. Wanneer je gebruik maakt van de mulching functie versnippert de grasmaaier het op gemaaide gras. Automatisch blaast de grasmaaier dit versnipperde gras over het gazon, wat resulteert in extra voeding en een beschermingslaag voor het gazon. Lees hier alles over de functie van mulchen.

Een bijkomend voordeel van de mulching functie is dat je ook geen restafval hebt. Deze functie is geschikt voor zowel kleine als grote gazons. Omdat dit zorgt voor voeding en bescherming van het gazon, is het zeker aan te raden een elektrische grasmaaier met mulching functie te kopen. De beste overall keuze: BLACK+DECKER LM2000-QS heeft ook een mulching functie.

Waarop letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier

Een elektrische grasmaaier is vooral populair, omdat er weinig onderhoud benodigd is voor deze apparaten. Waar je bij een benzine grasmaaier rekening moet houden met het soort brandstof, oliepeil en motoren hoef je bij een elektrische grasmaaier gewoon de stekker in het contact te steken. Ook is een elektrische grasmaaier beter voor de natuur, omdat je niet te maken hebt met de uitstoot van een benzine- of dieselmotor.

Ben je ervan overtuigd dat een elektrische grasmaaier het best bij je past dan is dien je bij het kopen van een goede elektrische maaier te letten op een paar punten. Deze punten zijn voor iedereen anders en je dient dus echt naar je eigen situatie te kijken, zo kies je een grasmaaier die perfect past bij jouw gazon of grasveld. Let op de volgende punten bij het kopen van een elektrische grasmaaier:

 • Hoe groot is je gazon? Bereken eerst hoe groot je gazon is. Een elektrische grasmaaier is interessant voor gazons tot 1000 m². Vaak staat per model grasmaaier aangeven voor welke oppervlakte deze geschikt is.
 • Houdt ook rekening met de maaibreedte: ook de maaibreedte is bij verschillende grasmaaiers anders, dit kan verschillen tussen 30 tot 45 cm.
 • Maaibreedte: maaibreedte is ook belangrijk bij het open van een goede elektrische grasmaaier. Er is veel verschil tussen de maaibreedte van een elektrische grasmaaier, vaak ligt de maaibreedte van een elektrische grasmaaier tussen 30 tot 45 cm (zie tabel hieronder voor de juiste afmetingen).
 • Stoomvoorziening: heb je een stroomvoorziening in de buurt waar je de stekker van de grasmaaier in kunt doen? Dan zou je ook kunnen overwegen om te kiezen voor een grasmaaier met een stekker. Is er geen stroomvoorziening in de buurt, kies dan voor een elektrische grasmaaier met een accu. Tegenwoordig zijn de accu’s van grasmaaiers erg sterk, wel moet je rekening houden dat je voor je gaat maaien je een volle accu hebt.
 • Waarvoor ga je grasmaaier gebruiken: het is belangrijk dat je weet waarvoor je de grasmaaier gaat gebruiken: gazon, zijkanten of dijk? Het kan ook zijn dat je naast het gazon een dijk moet maaien. Kijk dan goed of de grasmaaier voor het gazon hier ook geschikt voor is.
beste elektrische grasmaaier zonder snoer

Een grasmaaier zonder snoer is handig wanneer je geen stroompunt in de buurt hebt.

Redenen om een goede elektrische grasmaaier te kopen

Het is niets voor niets dat er veel verschillende modellen grasmaaiers zijn, elk model heeft dan ook zijn eigen voor- en nadelen. Kies je voor een elektrische grasmaaier dan heeft dit model ook zijn eigenschappen. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van een elektrische grasmaaier geformuleerd:

Voordelen elektrische grasmaaier

 • Qua aanschaf is een elektrische grasmaaier een stuk aantrekkelijker. De kosten zijn namelijk een stuk lager dan een grasmaaier met een benzine- of dieselmotor.
 • Ook zijn elektrische grasmaaier makkelijker in onderhoudt. Bij een grasmaaier met een benzine- of dieselmotor dien je rekening te houden met soort brandstof, olie en de onderhoudt van de motor.
 • Elektrische grasmaaiers zijn milieuvriendelijker.
 • Een elektrische grasmaaier is een stuk stiller dan een grasmaaier met een diesel- of benzinemotor.

Nadelen van een elektrische grasmaaier:

 • Bij een elektrische grasmaaier dien je altijd rekening te houden met een verlengsnoer of een volle accu. Op moeilijk- of onbereikbare plekken kun je vaak geen gebruik maken van een elektrische grasmaaier met snoer.
 • Niet voor bedoeld voor een gazon groter dan 1000 m².
 • Met een elektrische grasmaaier met snoer dien je rekening te houden tijdens het maaien met de snoer achter de maaimachine.
Indicatie van de maaibreedte van een elektrische grasmaaier bij het oppervlakte van het gazon
GazongrootteMaaibreedte grasmaaier
50 m²Tot 33 cm
51 tot 250 m²33 – 37 cm
251 tot 500 m²38 – 45 cm
501 1000 m²38 – 45 cm

Onderzoeksfactoren voor goede elektrische grasmaaiers

Om jou te voorzien van goed advies voor een goede elektrische grasmaaier hebben we rekening gehouden met de belangrijkste factoren van zo’n grasmaaier. Zo hebben we natuurlijk naar de prijs gekeken en de verkrijgbaarheid van een grasmaaier, daarnaast hebben we ook op de volgende punten gelet bij het kiezen van de beste keuze:

 • Noodknop: veiligheid staat ten alle tijde voorop. Elk elektrische apparaat waarmee u schade aan kunt richten dient voorzien te zijn van een noodknop om erger te voorkomen.
 • Opvangbak: bijna alle elektrische grasmaaiers hebben een opvangbak, hiermee voorkom je extra werk. Heb je geen opvangbak, dan spuugt de grasmaaier het gras net zo hard weer uit en kun je na het maaien ook nog het gazon aanharken.
 • Mulching functie: niet elke elektrische grasmaaier heeft deze functie. Met de mulching functie versnippert de grasmaaier automatische het gemaaide gras en wordt het als meststof terug geblazen op het gazon.
 • Zelfrijdende functie: sommige elektrische grasmaaiers hebben een zelfrijdende of zelftrekkende functie. Met deze functie hoef je de grasmaaier niet zelf te duwen, maar gaat de grasmaaier zelf rijden wanneer je gas geeft. Deze functie is interessant voor grasmaaiers die zwaar zijn of voor minder valide personen.
 • Gebruiksduur met accu: met grasmaaier die voorzien zijn van een accu is het belangrijk om naar de gebruiksduur te kijken.

Kies voor een elektrische grasmaaier met opvangbak

Het is ook altijd aan te raden om te kiezen voor een grasmaaier met opvangbak. Ook wanneer een grasmaaier een mulching functie heeft. Wanneer je het gras te lang is versnipperd de grasmaaier het gras namelijk niet te kort, waardoor er plukken op het gras kunnen ontstaan. Wanneer je dit hebt dien je alsnog achteraf te harken om rottende plekken in het gazon te voorkomen.

De meeste elektrische grasmaaiers worden standaard geleverd met een opvangbak. Deze opvangbak is vaak gewoon eraf te halen, dus dan heb je altijd de keuze of je maait met opvangbak of zonder. Let wel bij het kopen wel op de volume van de opvang. Daarbij is het ook belangrijk dat je na het maaien de opvangbak leegt, want opgehoopt gras kan gaan rotte wat weer kale plekken in het gazon kan veroorzaken.

Interessant: elektrische grasmaaier met wielaandrijving

Het laatste punt waarop je nog kunt letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier is de wielaandrijving. Wanneer je een standaard plat gazon hebt hoef je hier geen rekening mee te houden, maar wanneer je verschil in hoogte hebt kan het interessant zijn om voor een elektrische grasmaaier met wielaandrijving te kiezen.

Met wielaandrijving rijdt de grasmaaier zichzelf voort, zonder dat je de grasmaaier hoeft te duwen. Wanneer je ophogingen of heuvels in het gazon hebt kan het namelijk zwaar zijn wanneer je de grasmaaier naar boven moet duwen. Met een elektrische grasmaaier met wielaandrijving (ook wel zelfrijdende) wordt dit een stuk lichter.

powerplus powxqg7515

Goede zelfrijdende grasmaaier: Powerplus POWXQG7515

Dit is op dit moment de beste zelfrijdende elektrische grasmaaier van dit moment in onze ogen. De grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlakte van 650 m².

Aanvullende tips voor elektrische grasmaaiers

Mocht je twijfelen tussen verschillende modellen let dan goed op de bovenstaande punten. Tegenwoordig zijn de meeste grasmaaiers van goede kwaliteit, mitst je kiest voor de juiste grasmaaier merken. Ook zijn de meeste elektrische accu maaiers voorzien van Lithium-ion accu’s en deze gaan vaak lang mee. Ondanks dat een elektrische grasmaaier weinig onderhoud nodig heeft is het nog wel belangrijk om op een paar punten te letten.

 1. Zet een grasmaaier altijd overdekt en het liefst binnen
 2. Leeg altijd de opvangbak na het maaien
 3. Zorg dat de messen altijd scherp zijn

Misschien één van de belangrijkste tips is: gebruik de grasmaaier waarvoor hij bedoelt is en ga er geen gekke dingen mee doen. Wij zien de meest rare dingen voorbij komen waar elektrische grasmaaiers allemaal voor gebruikt worden. Doe geen gekke dingen met een grasmaaier en gebruik de juiste grasmaaier accessoires en houdt daarmee je grasmaaier optimaal! Heb je na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

FAQ: meest gestelde vragen over elektrische grasmaaiers

Er bestaan veel vragen rondom elektrische grasmaaiers: is het slim om een elektrische grasmaaier of een benzine grasmaaier te kiezen? Kies je voor een elektrische grasmaaier dan dien je nog ene keuze te maken tussen een grasmaaier met een accu of een stekker. De meeste informatie vind je in de bovenstaande overzicht, toch kan je nog met vragen zitten. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over elektrische grasmaaiers:

Wanneer is een elektrische grasmaaier een interessante keuze?

Elektrische grasmaaiers zijn vooral een goede keuze wanneer je een klein gazon hebt, daarnaast zijn elektrische grasmaaiers een goedkope keuze en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Elektrische grasmaaier met accu of stekker?

Wanneer je kiest voor een elektrische grasmaaier heb je vervolgens nog de keuze voor een stekker of een accu. De grootste verschillen zijn dat de grasmaaiers met stekkers vaak goedkoper zijn en direct te gebruiken zijn. Met een grasmaaier met een accu moet je altijd rekening houden met een accu die opgeladen moet zijn.

Heeft een elektrische grasmaaier veel onderhoud nodig?

In vergelijking met bijvoorbeeld een benzine grasmaaier heeft een elektrische grasmaaier weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk om de messen van de grasmaaier scherp te houden en om na een maaibeurt de grasmaaier even schoon te maken.

Heeft een elektrische grasmaaier altijd een opvangbak?

Nee, maar de meeste grasmaaiers worden wel geleverd met een opvangbak. Deze opvangbak kun je ook gewoon handmatig verwijderen en zonder opvangbak grasmaaien.