Home » Robot Grasmaaier

Robot Grasmaaier

Laatste update: 4 januari 2021

Wist je dat er ook grasmaaiers zijn waar je zelf helemaal niets hoeft te doen? Deze robot grasmaaiers worden ook wel robotmaaiers genoemd en gaan geheel zonder jouw tussenkomst aan de slag. Vaak moet je je tuin afbakenen, zodat de robot grasmaaier zelfstandig aan de slag kan gaan.

Wat velen vaak niet weten, is dat een robot grasmaaier vaak gekoppeld kan worden met andere apparaten. Deze ‘smart home’ apparaten maken de robotmaaier nóg makkelijker te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld met een koppeling met een smart speaker (slimme luidspreker) je robotmaaier aansturen met spraak.

Beste robot grasmaaier

Sinds een jaar of twee is het aanbod in robot grasmaaiers bizar snel gestegen. Waar we eerst te maken hadden met enkel merken als Gardena, zijn er nu veel meer varianten op de markt gekomen. En ook van merken zelf: zo heeft – om bij het merk te blijven – Gardena al tientallen varianten, afhankelijk van bijvoorbeeld de tuingrootte of wenselijke koppelingen.

Om je op weg te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben we de beste robot grasmaaier modellen op een rij gezet. Bekijk onze keuze hieronder. Benieuwd hoe wij tot deze conclusie gekomen zijn? Onderaan de lijst gaan we dieper in op onze onderzoeksmethodologie en kom je meer te weten over deze slimme grasmaaiers!

 Beste Keuze 

gardena sileno city smart 250

GARDENA Sileno City Smart 250

In onze ogen de beste robotmaaier van dit moment is de GARDENA Sileno City Smart 250. Deze robotmaaier heeft leuke functionaliteiten waarmee je bijvoorbeeld een weerstation kunt koppelen aan de robotmaaier. Ook is dit model te verkrijgen voor gazonoppervlaktes tot 2000 m². Lees meer…

 Stille 

Mcculloch rob s600

McCulloch ROB S600

Met een geluidsniveau van 58 dB is dit een hele stille en goede robotmaaier. De McCulloch ROB S600 is te koop voor een gazon van 400 m², 600 m² en 800 m². Lees meer…

 Met regensensor 

robomow rc304u

Robomow RC304u

Deze robotmaaier van Robomow heeft een handige regensensor. Dat is handig want om de kwaliteit van je gazon optimaal te houden is het niet verstandig om te gaan maaien.

  Diefstalbeveiliging 

bosch indego s+ 350

Bosch Indego S+ 350

Zorg dat je grasmaaier niet zo maar gestolen wordt uit je tuin en kies voor een robotmaaier met diefstalbeveiliging. Deze Robotmaaier van Bosch heeft diefstal beveiliging, wanneer iemand

 Voor grote tuin 

robomow robotmaaier rs615u

Robomow Robotmaaier RS615U

Deze robotmaaier RS615U is vooral geschikt voor grote tuinen, zo kan deze robotmaaier tuinen tot 3000 m² maaien.

Onderzoeksmethodologie

Bij Bestegrasmaaier.nl nemen wij ons onderzoek ontzettend serieus. Ook voor de beste robot grasmaaier, waar wij maar liefst naar 10 verschillende factoren gekeken hebben: beter gezegd, 10 factoren onder de loep hebben gehouden van honderden modellen.

Onze onderzoeksmethodologie beschrijft hoe we onderzoek gedaan hebben, waar we naar gekeken hebben en waarom we überhaupt hebben besloten om onderzoek te doen naar de beste robot grasmaaier.

Waarom een onderzoek naar de beste robot grasmaaier?

Een robotmaaier is een complex product. Zo heeft men bijvoorbeeld wensen om de robot grasmaaier te koppelen met andere tuinonderhoudsartikelen – denk aan betwateringsysstemen – of wil men de grasmaaier aansturen met spraak via een smart speaker. Daarbij zijn er ook ontzettend veel verschillende robotmaaiers die allen weer hun eigen voordelen hebben: van de mogelijkheid om heuvels aan te kunnen tot verschillen in de oppervlaktes.

Dit heeft ons doen besluiten om grondig onderzoek te verrichten naar de beste robot grasmaaier op dit moment. We hebben gesproken met verkoopspecialisten van diverse merken – waaronder Gardena – en hebben ook onze eigen opgedane kennis (vanuit Smarthomeweb.nl) gebruikt om te komen tot de beste robot grasmaaier modellen op dit moment.

Daarbij is het natuurlijk zo dat een robot grasmaaier een dusdanig andere grasmaaier is dan bijvoorbeeld een elektrische grasmaaier of een accu grasmaaier, dan we hebben besloten om hier dus een eigen onderzoek voor in te richten. Ander zouden we appels met peren vergelijken. 😉

Bekijk onderstaande video van Gardena – een van de beste robotgrasmaaier merken in onze ogen – om een goed beeld te krijgen van de werking van deze grasmaaiers.

Belangrijke factoren voor een robot grasmaaier

In ons onderzoek hebben we goed gekeken naar dé belangrijke factoren voor een robot grasmaaier in onze ogen. We zetten deze factoren voor je op een rij:

 • Geluid in db: wat is het geluidsniveau van de grasmaaier als hij in werking treedt?
 • Te bedienen via app: zoals we daarnet aangaven kan de wens spelen om de robotmaaier te koppelen en om te nemen in smart home scenario’s.
 • Verbinding: heb je een slimme robotmaaier, dan is de verbinding ook een belangrijk punt
 • Gazongrootte: voor welke oppervlakte is de robotmaaier geschikt?
 • Mulching functie: is er ook sprake van een mulching functie, zodat het gras gemalen wordt, alvorens dit weer op het gazon terecht komt?
 • Hellingshoek: wat is de maximale hellingshoek van de robotmaaier. Handig als je een heuvelachtige tuin hebt.
 • Route type: is er sprake van een willekeurige – of een systematische maairoute? Dit laatste heeft onze voorkeur, zodat er niets vergeten wordt.
 • Beveiliging: hoe is het gesteld met de diefstalbeveiliging? En wat als je een hond in de tuin hebt lopen? Is deze dan wel veilig genoeg?
 • Regensensor: het is wel zo fijn dat de robotmaaier stopt als het gaat regenen en automatisch terugkeert naar zijn oplaadstation.
 • Batterijduur: uiteraard hebben we hier te maken met een grasmaaier op accu. Het is slim om ook te kijken naar de batterijduur en ook de oplaadtijd hiervan.

Ben jij van mening dat we een specifieke factor ook hadden mee moeten nemen in ons onderzoek? Stuur ons dan gerust een berichtje: wij pakken feedback met beiden handen aan en verwerken dit voor een nog waardevoller onderzoeksresultaat.

gardena sileno city smart 250

De beste robot grasmaaier

In onze test komt de Gardena Sileno City Smart 250 als beste keuze uit de test. Deze robot grasmaaier heeft diverse functies die wij als must-have bestempelen, waaronder de toekomstige koppelingen binnen een smart home. Daarbij is dit model goed voor de gemiddelde tuin grootte.

Mcculloch rob s600

Beste stille robotmaaier

De McCulloch ROB S600 vinden wij de beste stille robotmaaier op dit moment. Deze robot grasmaaier heeft namelijk maar een geluidsniveau van 58 dB, wat in vergelijking met andere grasmaaier super stil is. Op die manier kun je de grasmaaier gewoon aan de slag laten gaan, terwijl jij in de zon geniet van een lekker drankje.

robomow rc304u

Beste robot grasmaaier met regensensor

De Robomow RC304u is de beste keuze als je op zoek bent naar een goede grasmaaier met regensensor. Het is niet verstandig om het gras te laten maaien als het net geregend heeft, wat ideaal is als de grasmaaier gelijk stopt en terugkeert.

Handig: de beste robotmaaier met diefstalbeveiliging

Een robotmaaier is vaak prijzig, zoals je wellicht al gemerkt hebt in het onderzoek. We moeten er dan ook niet aan denken dat deze handige tuingadgets gestolen worden. Gelukkig zijn diverse modellen ook voorzien van een handige anti-diefstal beveiliging. De Bosch IndegoS+350 is er zo eentje: deze bestempelen wij als de beste keuze.

Aanvullende tips van onze experts

Mocht je na het lezen van dit onderzoek besluiten om nog even verder te zoeken, hou dan in ieder geval rekening met de volgende aspecten:

 • Koppelingen en ondersteuning: het kan goed zijn dat jij straks met de wens loop om de grasmaaier op te nemen in je smart home. Kijk daarom alvast naar mogelijke koppelingen!
 • Check altijd handige combinatie deals: wil jij ook een slim bewateringssysteem? Merken als Gardena bieden vaak interessante combinatie deals aan, waar je alles in een compleet pakket voordeliger in huis haalt.
 • Controleer reviews en beoordelingen: wees altijd op de hoogte van actuele reviews van eerdere kopers. Op die manier kom je erachter waar men zoal tegenaan gelopen is, waar jij weer je voordeel uit kunt halen door geen miskoop te kopen.

We wensen je veel succes met het vinden van de beste robot grasmaaier!

The following two tabs change content below.

Robbert

Met een goede grasmaaier is het onderhoud van je gazon niet alleen makkelijker, maar ook stukken leuker. Mijn missie bij Bestegrasmaaier.nl is om jou te helpen bij het ontdekken van de beste keuze! Mocht je aanvullende vragen hebben of feedback op mijn artikelen willen doorgeven: stuur me gerust een berichtje!