Home » Stille Grasmaaier

Stille Grasmaaier

Laatste update: 6 januari 2023

Niet is zo vervelend als een luidruchtige grasmaaier, als jij graag van je tuin wil genieten met mooi weer. Zowel voor jou als voor je buren is het slim om een stille grasmaaier te overwegen. Er zijn namelijk zeer stille varianten op de markt, die je nauwelijks hoort.

Het is een van de factoren die wij aanraden om goed te onderzoeken voor je overgaat tot aankoop: het aantal decibel bij het gebruik van de grasmaaier. Dit staat altijd vermeld bij de productinformatie: zowel op de verpakking als bij de beschrijving van webshops.

Beste keuzes per model:

Beste stille grasmaaier

Om je een handje te helpen hebben wij een onderzoek verricht naar de beste stille grasmaaier op dit moment. Omdat we nu nog niet weten naar welk grasmaaier model jij op zoek bent, hebben we per model een beste stille grasmaaier keuze op een rij gezet.
Noot: het hoeft niet altijd te gaan om de allerstilste grasmaaiers op dit moment. We houden – net als alle andere onderzoeken op Bestegrasmaaier.nl – altijd rekening met de kwaliteit en gaan op zoek naar de beste verhouding. Bekijk de beste stille grasmaaier in onderstaande lijst per model!

 Accu grasmaaier 

Makita DLM432CT2

Makita DLM432CT2 – 80 dB

Grasmaaiers die werken met een accu maken het minst geluid. Deze Makita DLM432CT2 heeft een maximaal geluidsniveau van 80 dB en dat is voor een grasmaaier erg stil. Deze grasmaaier wordt door gebruikers erg goed en komt ook als beste keuze naar voren in ons onderzoek naar de beste accu grasmaaier.

 Elektrische grasmaaier 

makita elm4120

Makita ELM4120 – 84 dB

Momenteel is de Makita ELM4120 de best stille elektrische grasmaaier. Gebruikers van de grasmaaier beoordelen de grasmaaier erg goed (score van 9,9 uit 10). De grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlakte van 525 m².

 Benzine Grasmaaier 

wolf garten a 4600

Wolf-Garten A 4600 – 84 dB

Benzine grasmaaiers maken het meest geluid, logisch met een benzine motor. Toch zijn er modellen die wat minder geluid produceren dan andere. Deze Wolf-Garten A 4600 heeft een maximaal geluidsniveau van 84 dB en dat is voor een benzine grasmaaier best laag.

 Robot Grasmaaier 

Mcculloch rob s600

McCulloch ROB S600 – 58 dB

De McCulloch Rob S600 is de meest stille robotgrasmaaier op dit moment. Dit model heeft een maximaal geluidsniveau van 58 dB.

Onderzoeksmethodologie

Wanneer je op zoek gaat naar een grasmaaier, is het ontzettend belangrijk om onder andere te letten op het maximale geluidsniveau van desbetreffende maaier. Vaak wordt dit bij de productspecificaties aangegeven in decibel. Een stille grasmaaier is om en nabij de 58 decibel in geluidsniveau bij gebruik.

Wij hebben voor ons onderzoek geluidsniveaus van ontzettend veel grasmaaiers vergeleken, maar hebben ons ook verdiept in beoordelingen en reviews van eerdere kopers. Dit heeft ons in staat gesteld om meer te weten te komen over stille grasmaaiers in het algemeen: want het is nog maar de vraag naar welk model jij op zoek bent.

Om het onderzoek voor zoveel mogelijk lezers relevant te maken, hebben we onderscheid gemaakt in het soort model. Zo ontdek je bijvoorbeeld de beste goedkope robotmaaier, maar ook een beste keuze voor een handmaaier. Let wel op: we zijn niet zozeer opzoek gegaan naar de allerstilste modellen! We hebben juist gezocht naar de combinatie van stil én kwaliteit, zodat we echt te maken hebben met de beste stille grasmaaier op dit moment!

Waarom een onderzoek naar de beste stille grasmaaier?

Een stille grasmaaier is voor veel situaties reuze interessant. Het is namelijk vaak met mooi weer dat je het gras wil gaan maaien (om het voor te bereiden om een heerlijke tuinsessie), en juist op dat soort momenten je van de rust wil genieten. Of het nu gaat om een robotmaaier die zelf aan de slag gaat of je partner die besluit om een rondje te lopen met de handgrasmaaier.

Het klopt dat er online diverse onderzoeken te vinden zijn die op zoek zijn gegaan naar de beste stille grasmaaier. Echter kwamen we hier vaak twee grote fouten tegen:

  • De onderzoeken waren veelal gericht op één specifieke grasmaaier, bijvoorbeeld robotmaaiers
  • De onderzoeken lieten enkel de meest stille varianten zien, maar gingen niet dieper in op de kwaliteit van de grasmaaiers

We hebben veel grasmaaiers gezien die ontzettend stil waren (zelfs nog stiller dan varianten die we op deze pagina uitlichten) maar die veel steekjes lieten vallen op het gebied van kwaliteit. En juist daarom hebben wij besloten om het onderzoek te verrichten. Oja, de buurman vindt het ook vast heel fijn dat jij ons onderzoek nu leest! 🙂

decibel geluidsniveau beste stille grasmaaier

Het geluidsniveau van een grasmaaier staat altijd genoteerd bij de productspecificaties in decibel.

Conclusie van ons onderzoek

Er zijn wel degelijk stille grasmaaiers die ook goed scoren op kwaliteit.

We hopen dat ons onderzoek je vooruit heeft geholpen bij het maken van de beste keuze. Mocht je nog ergens tegenaan lopen of vragen hebben: schroom niet om ons een berichtje te sturen!