Home » Top 10 grasmaaiers

Top 10 grasmaaiers

Laatste update: 6 januari 2023

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van de top 10 beste grasmaaiers van dit moment (2023). In dit overzicht vind je van elk soort type grasmaaier een beste keuze, denk hierbij aan elektrische grasmaaier, robot grasmaaiers, zweefmaaiers en zelfs zitmaaiers.

Kies een grasmaaier die geschikt is voor jouw tuin en jouw situatie!

Omdat elk type maaier weer zijn eigen voor- en nadelen heeft vertellen we onderaan de pagina op welke dingen je moet letten bij het kopen van een goede grasmaaier. Het is namelijk vooral belangrijk dat je een goede grasmaaier kiest aan de hand van jouw eigen situatie. Bekijk hieronder de beste grasmaaiers van dit moment. Meer informatie over grasmaaiers en de onderbouwing van onze keuzes vind je onderaan de pagina.

 Elektrische grasmaaier 

gardena powermax 37

1. Gardena PowerMax 37

Uit ons onderzoek naar de beste elektrische grasmaaier kwam de Gardena PowerMax 37 als beste uit de test. Het is een hele goede grasmaaier, maait goed, heeft goede functies en de prijs is ook goed. Deze grasmaaier perfect voor een gazonoppervlakte van 425 m².

 Accu grasmaaier 
makita DLM 432CT2

2. Makita DLM432CT2

De beste accu grasmaaier van dit moment! Deze accu grasmaaier is goed, omdat de grasmaaier veel power heeft door een dubbel accusysteem. Naast veel power zorgt dit er ook voor dat de grasmaaier langt te gebruiken is. Dit model is geschikt voor een gazon oppervlakte van 575 m².

 Benzine grasmaaier 

makita-plm4631n2

3. Makita PLM4631N2

Benzine grasmaaiers zijn interessant wanneer je een groter gazon hebt, zo is deze Makita geschikt voor een gazonoppervlakte van 800 m². Dit model heeft handige functies als mulching en de grasmaaier is zelftrekkend, waardoor het grasmaaier een stuk lichter wordt gemaakt.

 Robot grasmaaier 

gardena sileno city smart 250

4. Gardena Sileno Smart 250

De beste robotmaaier komt uit de Gardena Sileno Smart serie. Deze Smart 250 is geschikt voor tuinen tot 250 m², heb je een grotere tuin dan zijn deze robotmaaiers ook te verkrijgen voor grotere tuinen. Gardena robotmaaiers gaan zelfstandig te werk en zorgen voor een strak gazon. Het mooie van deze robotmaaiers is dat er ook interessante accessoires te koppelen zijn met de maaiers. Lees meer…

 Handgrasmaaier 

gardena comfort 400c

5. Gardena Comfort 400 C

De Gardena Comfort maaier is een hele goede comfortabele handmaaier die maait met een contactvrije maaitechniek, hierdoor is de grasmaaier wat stiller in gebruik. Deze handgrasmaaier is geschikt voor een klein gazon van ongeveer 150 m².

 Bosmaaiers 

mucculloch b26 ps

6. McCulloch B26

Een bosmaaier is de beste wapen tegen hoog gras en wild groei. Een goede bosmaaier heeft de mogelijkheid om te maaien met draad of mes, deze McCulloch B26 kan dit. Ook krijg je bij deze bosmaaier een opzet stuk, waardoor je de grasmaaier als heggenschaar kunt gebruiken. Dit is een benzine bosmaaier wat wij overigens aanraden, want een benzine bosmaaier heeft meer power en je zit nooit zonder stroom.

 Grastrimmers 

wolf garten campus 350 rt

7. Wolf Garten Campus 350 RT

Met een grastrimmer haal je het gras bij randen weg. Vaak komen grasmaaiers net niet bij het randje en blijven er sprieten staan. Deze Wolf Garten Campus is een hele goede keuze, wanneer je na het maaien nog wat sprieten hebt staan. Een goedkope, maar prima keuze. Wel moet je rekening houden dat dit model werkt met een stekker.

 Zweefmaaier 

flymo turbo 400

8. Flymo Turbo 400

Een zweefmaaier zweeft een soort over het gazon doordat de maaier een soort van luchtkussen creëert, hierdoor is een zweefmaaier erg geschikt voor een gazon met veel ongelijke ondergronden. Deze Flymo Turbo 400 is in te stellen op 5 verschillende maaihoogtes.

 Verticuteermachine

einhell GE SA 1435 e

9. Einhell GE-SA 1435 E

Met een verticuteermachine haal je de mos, onkruid en viltvorming uit het gazon. Belangrijk bij dit soort machines is dat je ééntje koopt met een opvangbak, zodat je niet na het verticuteren ook nog moeit maaien. Deze Einhell GE-SA 1435 E is een hele goede verticuteermachine en is ook goed geprijsd.

 Zitmaaier 

wolf garten scooter junior hydro

10. Wolf Scooter Junior Hydro

Deze Wolf Scooter Junior Hydro is een hele goede zitmaaier. De maaier heeft een flinke opvangbak wat erg handig is met lang gras, heb je kort gras dan kun je de opvangbak er ook gewoon afhalen.

Waarom een top 10 grasmaaiers?

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders van grasmaaier, daarnaast hebben deze aanbieders ook nog eens verschillende soorten grasmaaiers. Met ons onderzoek naar de beste grasmaaiers proberen wij op een overzichtelijke en eerlijke manier te laten zien wat er mogelijk is en uit te leggen wat belangrijk is om te letten.

Ook zijn er tegenwoordig veel grasmaaier verkopers die bepaalde merken uitlichten waarop zij het meest verdienen, dus als “beste” apparaat naar voren laten komen. Wij doen dit niet, we hebben geen samenwerkingen met bepaalde merken en lichten ook niet de duurste grasmaaier uit als beste keuze om daar meer op te verdienen.

Waarop zijn deze grasmaaiers onderzocht?

Het verschilt per type grasmaaiers op welke factoren we onderzocht hebben, omdat er veel verschil zit tussen de werking van een grasmaaier en het soort grasmaaier. Zo kan het bijvoorbeeld interessant zijn wanneer een benzine grasmaaier een zelfrijdende functie heeft, omdat een bezine grasmaaier vaak zwaar. Een accu grasmaaier daarentegen moet deze functie juist niet hebben, omdat dat de accu weer snel leeg is. Bekijk hieronder de verschillende onderzoeken waarop wij deze top 10 hebben gebaseerd:

De beste grasmaaiers uit dit onderzoek:

De tien grasmaaiers uit deze top 10 grasmaaiers heb ik hieronder nog een keer opgesomd, zodat je nog eens rustig kan lezen waarom deze grasmaaier als beste uit de test komen. Ook linken we naar de website waar de grasmaaier te koop is, daarbij hebben we ook gekeken naar de goedkoopste keuze!

Gardena PowerMax 37 – Elektrische grasmaaier

In onze ogen is dit de beste elektrische grasmaaier van dit moment. Deze Gardena PowerMax 37 is geschikt voor een middelgroot gazon van zo’n 425 m². De maaibreedte van de grasmaaier is 37 cm en de maaihoogte is heel makkelijk te verstellen met de grasmaaiers van Gardena. Ook heeft deze grasmaaier een mulching functie, hierdoor wordt het gras fijn gemaaid en terug geblazen over het gazon. Dit heeft een paar voordelen, zo hoef je niet meer te harken na het maaien, zorgt dit voor een beschermlaag tegen de zon en zorgt dit voor een laagje grondstof voor het gazon. Let wel op dat je een lange verlengsnoer in huis haalt, want het is natuurlijk een elektrische grasmaaier die werkt met een snoer.

Makita DLM431PT2 – Accu grasmaaier

Deze Makita DLM 431PT2 is weer een hele andere grasmaaier en werkt met een accu. Wel zijn er veel overeenkomsten tussen accu grasmaaiers en elektrische grasmaaiers. Dit model werkt met dubbele accusysteem, hierdoor heb je meer power en gaat de grasmaaier mee. Ook werken de accu’s met het accu platform van Makita, dus je kunt ook de accu gebruiken van je Makita boormachine. Doordat de accucapaciteit van de grasmaaier groot is gaat de grasmaaier lang mee en is de grasmaaier geschikt voor een gazonoppervlakte van 575 m².

Makita PLM4631N2 – Benzine grasmaaier

Benzine grasmaaiers zijn over het algemeen wat krachtiger en geschikt voor grotere gazons. Deze Makita PLM4631N2 is geschikt voor een gazongrootte van maar liefst 800 m². Wel moet je natuurlijk rekening houden met de onderhoud van een benzine grasmaaiers, want een benzine grasmaaier heeft luchtfilters die je schoon moet houden, heeft olie nodig en heeft natuurlijk brandstof nodig. Dit model van Makita is zelfrijdend wat interessant is voor een benzine grasmaaiers en heeft een mulching functie.

Gardena Sileno Smart 250 – Robot grasmaaier

Een robot grasmaaier is weer een hele andere soort grasmaaier. Het grootste voordeel van een robot grasmaaier is dat hij automatische te werk gaat en je zelf niks meer hoeft te doen. Kijken we naar de beste robotmaaier dan kunnen we wel zeggen dat deze Gardena Sileno Smart 250 dat is. Het voordeel van deze robotmaaier is dat je deze maaier kunt uitbreiden met handige accessoires van Gardena. Zo zijn er bijvoorbeeld sensoren die meten wat het weer doet en hoe het gazon groeit, hierdoor krijg je het beste resultaat voor je gazon.

Gardena Comfort 400 C – Handgrasmaaier

De Gardena Comfort 400 C is in onze ogen de beste handgrasmaaier van dit moment. Dit komt met name door de werking van de grasmaaier, zo heeft de handmaaier bijvoorbeeld een speciaal messensysteem. Ook is deze handmaaier uitgerust met comfortabele handgrepen en is het makkelijk om de hoogte van de grasmaaier te verstellen.

McCulloch B26 – Bosmaaier

Hooggras of veel last van wildgroei? Dan gebruik ja natuurlijk een bosmaaier, hiermee maai je zonder enige moeite door het gras heen. Een goede bosmaaier heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van draad of messen, deze McCulloch B26 heeft dat. Ook is het mogelijk met dit model om een opzetstuk erop te zetten met een heggenschaar, hierdoor kun je ook hoog hangende tak ook wegmaaien.

Wolf Garten Campus 350 RT – Grastrimmer

Een grastrimmer gebruik je voor de randjes van je gazon. Vaak zijn dit de randjes waar een grasmaaier niet bijkomt of heb je een omheining die het maaien moeilijk maken. Voor een grastrimmer is het prima als deze werkt op stroom of met een accu omdat je vaak kleine stukjes hoeft te trimmen. Deze Wolf Garten Campus 350 RT is een trimmer die werkt op stroom en qua prijs erg aantrekkelijk is.

Flymo Turbo 400 – Zweefmaaier

Een zweefmaaier is in principe ook een elektrische grasmaaier en werkt vaak met een snoer. Wel is de werking van de grasmaaiers anders, zo is vooral de maai techniek van beide grasmaaiers anders. Zweefmaaiers blazen een soort kussen van lucht waardoor de grasmaaier een klein beetje opstijgt en op de juiste hoogte van het gazon stijgt. Een zweefmaaier is bijvoorbeeld interessant wanneer je veel verschil hoogte hebt op het gazon. Deze Flymo Turbo 400 is in onze ogen de beste zweefmaaier van dit moment.

Einhell GE-SA 1435 E – Verticuteermachine

Deze Einhell GE-SA 1435 is een verticuteermachine, hiermee haal je onkruid, mos en viltvorming uit je gazon. Eigenlijk is het geen grasmaaier, maar wel een belangrijk onderdeel van grasmaaien, daarom hebben we deze verticuteermachine uitgelicht in deze top 10 grasmaaiers. Het belangrijkste van een verticuteermachine is dat deze veel kracht heeft en dat hij ook het onkruid opvangt, hierdoor hoef je niet naderhand ook nog te harken.

Wolf Scooter Junior Hydro – Zitmaaier

Zitmaaiers zijn er in verschillende vormen. De twee grootste verschillen: tuintractor en zero turn maaier. Een tuintractor is kenmerkend aan het stuurtje en een zero turn maaier is kenmerkend aan de twee hendels. Een tuintractor is geschikt voor vooral geschikt voor lange banen en is stabiel, daarentegen is een zero turn maaier vooral geschikt voor gazons met veel obstakels. De Wolf Scooter Junior Hydro is een goede zitmaaier, omdat deze makkelijk te bedienen is, van alle gemakken voorzien en ook een opvangbak heeft die je eenvoudig kunt verwijderen.

Welke grasmaaier moet ik kopen?

Elke grasmaaier heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Belangrijk is dat je weet wat jouw situatie is en waar de grasmaaiers voor bedoeld zijn. Voor je eigen situatie is dat je kijkt naar het oppervlakte van je gazon of tuin en voor de werking van de grasmaaier hebben we hieronder een toelichting voor je geschreven. Ook kun je natuurlijk bepaalde grasmaaier inzetten, zodat ze ook nog andere taken over kunnen nemen. Gebruik bijvoorbeeld een bosmaaier voor het trimmen van de randen van je gazon.

  • Handmaaier: Vooral geschikt voor kleine tuinen met een gazonoppervlakte van maximaal 250 m².
  • Elektrische grasmaaier: Ook geschikt voor middelgrote tuinen met een gazonoppervlakte van maximaal 1000 m². Wel moet je bij elektrische grasmaaiers vooral opletten dat je een stroompunt in de buurt hebt van je gazon.
  • Accu grasmaaier: Accu grasmaaiers zijn van het zelfde kaliber als elektrische grasmaaiers. Het grootste verschil tussen beide grasmaaiers is de stroomvoorziening, zo hoef je geen rekening te houden met een snoer maar met een volle accu. Verder is een accu grasmaaier beter te gebruiken op afgelegen plekken waar geen stroompunt is.
  • Benzine grasmaaier: Benzine grasmaaiers hebben weer wat meer onderhoud nodig en zijn vaak wat duurder. Je moet de oliepijl in de gaten houden, kijken of het filter nog schoon is en je hebt brandstof nodig. Daarentegen zijn benzine grasmaaiers een vaak stuk sterker en maaien ze beter en kun je ze vaak op moeilijke plekken gebruiken.
  • Zweefmaaier: Een zweefmaaier is vooral geschikt voor gazons waar veel oneffenheden in zitten, denk hierbij aan een gazon met bulten erin.
  • Robotmaaier: Voor als je zelf niet meer het gazon wilt maaien. Met een robotmaaier wordt deze taak van je overgenomen en wordt automatische het gazon perfect bijgehouden. Robotmaaiers zijn geschikt voor kleine tuinen, maar ook grootte gazons tot 2000 m².
  • Bosmaaier: Voor hoog gras en wilde struiken (ook handig voor het verwijderen van onkruid tussen de tegels). Voor een bosmaaier gaat onze voorkeur uit naar een benzine maaier, omdat een bosmaaier power nodig heeft en je vaak op moeilijk bereikbare plekken bent.
  • Grastrimmer: Voor randjes langs het gazon, waar grasmaaiers niet bij kunnen.
  • Verticuurmachine: Voor het verwijderen van mos, onkruid en viltvorming van het gazon.
  • Zitmaaier: Een zitmaaier is vooral geschikt voor grote tuinen groter dan 1000 m².