Home » Top 10 Benzine Grasmaaiers

Top 10 Benzine Grasmaaiers

Laatste update: 6 januari 2023

Een benzine grasmaaier heeft meer power dan een elektrische of accu grasmaaier. Op deze pagina vind je een top 10 benzine grasmaaiers met de beste modellen op dit moment. Benzine maaiers zijn meer geschikt voor het grovere en grotere werk dan gewoon grasmaaiers, daarom is het belangrijk dat je kijkt naar verschillende soorten grasmaaiers.

Meer power en je hebt ook geen last van stroom of lege accu’s!

Het voordeel van benzine grasmaaiers is dat geen gedoe hebt met lege accu’s of met een verlengsnoer die het net aan red. Wel komt er iets meer onderhoud kijken bij een benzine grasmaaier, daarom is het belangrijk dat je kijkt wat er op de markt is en wat het verschil tussen deze modellen is. Op deze pagina vind je de beste 10 benzine grasmaaiers van dit moment. Hoe deze top 10 is samengesteld lees je onderaan de lijst.

makita-plm4631n2

1. Makita PLM4631N2

Deze Makita PLM4631N2 is de beste benzine grasmaaier in onze ogen. Heeft een mulching functie en is zelfrijdend.

wolf garten a 5300 a

2. Wolf Garten A 5300 A

Ook een hele goede benzine grasmaaier van Wolf Garten. Dit model is ook zelfrijdend en heeft een mulching functie voor het versnipperen van het gras.

Powerplus POWXG60245

3. Powerplus POWXG60245

Deze Powerplus POWXG60245 is geschikt voor de wat grotere gazons tot 1050 m². Heeft ook een mulching functie en is zelfrijdend.

powerplus powxqg7555

4. Powerplus POWXQG7555

Nog een groter gazon? Kies dan deze Powerplus POWXQG7555, deze is geschikt voor een gazon tot 1.300 m². Ook dit model is zelfrijdend en heeft een mulching functie.

5. Stiga Combi 53 SQ

Gazons tot 1050 m² moeten geen probleem zijn voor deze Stiga Combi. Dit model is zelfrijdend en heeft ook een mulching functie.

6. Einhell GC-PM 46/1 S B&S

De grasmaaiers van Einhell zijn over het algemeen wat goedkoper, zo ook deze Einhell GC-PM 46/1 S B&S. Dit model is geschikt voor een gazonoppervlakte van zo’n 800 m².

murray eq500

7. Murray EQ500

Nog goedkoper zijn de benzine maaiers van Murray, deze Murray EQ500 is dan ook scherp geprijsd. De maaier is ook zelfrijdend, heeft een mulching functie en is geschikt voor 800 m².

8. Ryobi RLM4617SL

De grasmaaiers van Ryobi zijn vaak opvallend door de blitse uiterlijk. Deze benzine grasmaaier van Ryobi is een goede keuze, is zelfrijdend, heeft een mulching functie en is geschikt voor een gazon van 800 m².

9. Wolf Garten A 530 A SP HW IS

Ook een hele goede benzine grasmaaier van Wolf Garten. Er hangt een prijskaartje aan, maar de benzine grasmaaier is geschikt voor een gazon van maar liefst 1150 m², heeft een mulching functie en is zelf rijdend.

Einhell GC-PM 51/2 S HW-E

10. Einhell GC-PM 51/2 S HW-E

Mooie en goede benzine grasmaaier van Einhell. Dit model is geschikt voor een gazon van 1050 m², heeft een mulching functie en is ook zelfrijdend.

Waarom een top 10 benzine grasmaaiers?

Deze top 10 benzine grasmaaiers hebben we opgesteld om jou een goed overzicht te geven van de beste benzine grasmaaiers. Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken die ook nog eens verschillende modellen hebben. Door deze top 10 benzine grasmaaiers krijg je een goed overzicht wat het verschil is tussen deze modellen.

Ook is het belangrijk dat je een grasmaaier koopt die past bij jouw gazon en tuin. Op onze benzine grasmaaier pagina leggen we je uit waar je op moet letten, welke verschillende functies er zijn en wat de beste keuze is.
Waarop zijn deze benzine grasmaaiers in deze top 10 geselecteerd?

Voor het opstellen van deze top 10 benzine grasmaaiers hebben we naar verschillende factoren gekeken, denk hierbij aan de werking van de grasmaaier, prijs, beoordelingen van gebruikers en naar de verschillende functies van de grasmaaiers. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met factoren waarop je moet letten en waarop wij onze top 10 met beste benzine grasmaaiers hebben gebaseerd:

  • Aanbevolen gazonoppervlakte: bijna elke webshop die grasmaaiers verkoopt geeft aan wat de aanbevolen gazonoppervlakte is van een grasmaaier.
  • Mulching functie: ook hebben de meeste wel een mulching functie en dit is een handige functie voor het versnipperen van het gemaaide gras. Toch zijn er grasmaaiers die deze functie niet hebben, let hier op!
  • Maaibreedte: verschil in de benzine grasmaaiers zit hem ook in de maaibreedte. Hoe breder de maaibreedte hoe groter de maaibanen worden en hoe sneller je klaar bent.
  • Zelfrijdend: benzine grasmaaiers kunnen erg zwaar zijn. Het beste bij een zware grasmaaier te kiezen voor een zelfrijdende grasmaaier, met deze functie rijdt de grasmaaier zichzelf naar voren.

Voordelen van benzine grasmaaiers

  • Krachtige keuze
  • Geschikt voor hoog gras
  • Geen snoer of accu nodig
  • Geschikt voor grotere tuinen