Home » Top 10 elektrische grasmaaiers

Top 10 elektrische grasmaaiers

Laatste update: 3 januari 2022

Elektrische grasmaaiers zijn de maaiers die werken met een snoer. Deze grasmaaiers zijn in vergelijking met benzine grasmaaiers een stuk goedkoper en hebben minder uitstoot wat ze beter maken voor het milieu. Op deze pagina vind je een top 10 elektrische grasmaaiers met de beste maaiers van dit moment. Deze top 10 geeft je een goed overzicht wat de beste elektrische grasmaaiers zijn van dit moment.

Met een elektrische grasmaaier moet je altijd rekening houden met een snoer

Deze top 10 is bedoeld om jou te laten zien wat de beste modellen zijn van dit moment. Tegenwoordig zijn er namelijk veel verschillende grasmaaier merken en deze hebben ook weer verschillende modellen, hierdoor wordt het voor de klant erg onoverzichtelijk. Met deze top 10 en onze ervaringen proberen wij voor jou een goed overzicht te maken. Bekijk hieronder de top 10 elektrische grasmaaiers.

gardena powermax 37

1. Gardena PowerMax 37

In onze ogen de beste elektrische grasmaaier van dit moment. Gezien de prijs, kwaliteit en de werking van de grasmaaier is dit een hele goede keuze. Ook heeft de grasmaaier een mulching functie, hierdoor krijgt je gazon ook nog een beschermlaag en een laagje voeding.

wolf garten a340 e

2. Wolf Garten A 340 E

Deze Wolf Garten A340 E is ook een hele goed keuze. De grasmaaier is qua prijs iets duurder, maar heeft wel een grotere maaibreedte (40 cm). Een grotere maaibreedte zorgt voor grotere maaibanen.

powerplus powxqg7515

3. Powerplus POWXQG7515

Ook een hele goede derde keuze is deze Powerplus POWXWG7515. Een elektrische grasmaaier met een mulching functie en waarvan je de maaihoogte centraal kunt bedienen. Daarnaast is dit ook een zelfrijdende elektrische grasmaaier.

black en decker lm2000

4. Black & Decker LM2000-QS

Een elektrische grasmaaier van Black & Decker, dit is een grasmaaier met een opvallende kleur. Wat deze grasmaaier zo goed maakt is de vermogen van de grasmaaier (2000 Watt).

bosch universal rotak 490

5. Bosch Universal Rotak 490

Ook een goede elektrische grasmaaier van Bosch die thuis hoort in deze top 10. Deze maaier heeft ook een mulching functie en is ook te koop tegen een aantrekkelijke prijs.

makita elm4121

6. Makita ELM4121

Een elektrische grasmaaier voor de wat grotere gazons (geschikt voor 525 m²). De Makita ELM4121 is een hele goede keuze voor een elektrische grasmaaier, omdat dit model erg stil is in vergelijking met andere grasmaaiers.

ryobi rlm18e40h

7. Ryobi RLM18E40H

Opvallende elektrische grasmaaier die ook thuis hoort in deze top 10 met beste elektrische grasmaaiers. Deze grasmaaier is handmatig en eenvoudig te verstellen met een handige hendel.

stiga collector 40e

8. Stiga Collector 40 E

Deze Stiga Collector 40 E is een hele goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goedkope elektrische grasmaaier. De grasmaaier is niet duur in vergelijking met andere modellen en is van alle gemakken voorzien, alleen heeft deze grasmaaier geen mulching functie.

flymo turbo 400

9. Flymo Turbo 400

Natuurlijk hoort deze elektrische zweefmaaier van Flymo ook in deze top 10 beste elektrische grasmaaiers. Heb je veel ongelijke ondergronden in je gazon? Dan is een elektrische zweefmaaier een hele goede keuze. Kies dan voor deze Flymo Turbo 400.

10. Powerplus POWXG6211T – Goedkoop en gratis trimmer

Een kleine gazon en wil je niet teveel geld kwijt zijn? Voor € 80,- koop je een elektrische grasmaaier van Powerplus en en daarbij krijg je ook nog een trimmer voor het trimmen van de randen.

Waarom een top 10 met elektrische maaiers?

Tijdens onze zoektocht naar elektrische grasmaaiers zijn we er achtergekomen dat er veel merken zijn en dat er nog meer aanbod is. Zo hebben diverse merken van één soort grasmaaier diverse verschillende soorten, met ieder weer een eigen voor- en nadeel. Om jou te helpen met een goede grasmaaier zijn we op zoek gegaan naar de beste modellen en hebben we een overzicht gemaakt in vorm van een top 10.

In deze top 10 vind je dan ook verschillende elektrische grasmaaiers van verschillende merken en met verschillende functies. Bekijk bovenstaande top 10 en kies juiste grasmaaier voor jouw situatie. Weet je niet precies welke grasmaaier bij jouw gazon of tuin past? Lees dan hieronder onze tips waarop je moet letten bij het kopen van een goede elektrische grasmaaier.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier?

Natuurlijk is de prijs altijd belangrijk bij een aankoop, maar naast prijs is het ook belangrijk om te kijken naar verschillende factoren die belangrijk zijn voor een elektrische grasmaaier. Hieronder staan de punten beschreven waarop je kunt of moet letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier.

  • Aanbevolen gazonoppervlakte: vaak is een type of model geschikt voor een bepaalde grootte gazon.
  • Mulching functie: heeft een grasmaaier een mulching functie? Dan hoef je na het maaien niet meer te harken en heeft je gazon een beschermlaag met een laagje meststof.
  • Maaibreedte: houdt ook rekening met de maaibreedte van de grasmaaier. Hoe groter de maaibreedte hoe groter je banen worden en hoe sneller je klaar bent.
  • Zelfrijdende elektrische grasmaaier: voor zware grasmaaiers is het interessant om te kiezen voor een zelfrijdende functie. Bij elektrische grasmaaiers is dit vaak niet nodig, omdat deze best licht zijn. Daarnaast zijn zelfrijdende grasmaaiers een stuk duurder en dat is vaak zonde om daar je geld aan uit te geven.
  • Centrale maaihoogte instelling: wanneer een grasmaaier via een centrale bediening te bedienen is, is het vaak een makkelijk om even snel de maaihoogte in te stellen.
  • Opvangbak: de meeste elektrische grasmaaiers hebben een opvangbak, maar het kan soms ook handig als deze verwijderd kan worden.
  • Geluidsniveau: ook kun je rekening houden de geluidsniveau van een elektrische grasmaaier, maar over het algemeen zijn elektrische grasmaaiers een stuk stiller dan benzine grasmaaiers. Wil je echt een hele stille grasmaaier? Check op onze stille grasmaaier pagina voor de meest stille grasmaaiers.
  • Maaitechniek: over het algemeen maaien de elektrische grasmaaiers via met een cirkelmaai techniek, maar er zijn ook zweefmaaiers: Flymo Turbo 400.
  • Buiten de wielen maaien: een grasmaaier die buiten zijn wielen maait die maait ook de randen mee, hierdoor heb je vaak geen grastrimmer nodig.

Ook kan het vaak nog belangrijk zijn om te kijken naar ervaringen van gebruikers. Deze zijn vaak te lezen op webshops waar grasmaaiers te koop zijn, mocht je nog aanvullende informatie willen ontvangen of met vragen zitten stel ze gerust via onze contactformulier.