Home » Top 10 robot grasmaaiers

Top 10 robot grasmaaiers

Laatste update: 6 januari 2023

Op deze pagina vind je een overzicht met een top 10 robot grasmaaiers van dit moment. We hebben deze top 10 opgesteld met de beste robotmaaiers van dit moment. Na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben naar verschillende modellen kunnen we wel zeggen dat dit de beste zijn. Daarbij is het voor jouw belangrijk dat je kijkt naar je eigen gazonoppervlakte. Sommige robot grasmaaiers zijn namelijk te verkrijgen in verschillende formaten geschikt voor diverse gazongroottes.

 Elke dag het gras perfect maaien is voor jou misschien geen optie, voor een robot grasmaaier wel!

Ook zit er in het soort robot grasmaaier veel verschil, zo zijn er tegenwoordig veel “goedkope” robotmaaiers te koop die vaak niet erg goed zijn. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar vooral naar de werking van de robotmaaier en ga dan na of dit past bij je budget. In onderstaande top 10 hebben we een mooie selectie gemaakt met goede robotmaaiers die goed zijn en eerlijk geprijsd zijn.

gardena sileno city smart 250

1. Gardena Sileno City Smart 250 – Beste keuze

In onze ogen is deze Gardena Sileno City Smart 250 de beste keuze van dit moment. Dit heeft met name te maken met de werking van de grasmaaier, maar ook met de mogelijke uitbreiding van de grasmaaier. Zo kun je de grasmaaier koppelen met sensoren die de omgeving meten. Bijvoorbeeld een sensor die de groei van het gazon bijhouden en dit doorgeven aan de robotmaaier, deze weet dan precies wat de beste maaifrequentie is. Ook is deze Gardena Sileno City te koppelen met een app, zodat je de robotmaaier makkelijk kunt instellen via je mobiel en de robotmaaier aan kunt sturen.

Mcculloch rob s600

2. McCulloch Rob S600 – Interessante prijs

Deze grasmaaier van McCulloch Rob S600 is ook een hele goede robotmaaier, daarnaast is de grasmaaier laag geprijsd. Verder is de robotmaaier erg stil en te bedienen via een app, wel moet je daar een bluetooth verbinding voor hebben (dus op afstand niet mogelijk).

robomow rc308u

3. Robomow RC308u – Met regensensor

De grasmaaiers van Robomow zijn aan de prijzige kant, maar hebben zijn wel erg goed. Ook hebben ze veel handige functies, zo heeft deze Robomow RC308U een regensensor. Met een regensensor weet de grasmaaier wanneer het geregend heeft en dat hij even niet hoeft te maaien.

wolf garten loopo s150

4. Wolf Garten LOOPO RS150 – Voor kleine tuin

De meeste kleine robotmaaier van Wolf Garten, de Wolf Garten LOOPO RS150 is geschikt voor een kleine tuin. Zo is de aanbevolen gazonoppervlakte 150 m² en de prijs van de grasmaaier aan de lage kant.

bosch indego s+ 350

5. Bosch Indego S+ 350 – Gazon oppervlakte tot 350 m²

De grasmaaiers van Bosch zijn ook erg goed. Onze favoriet is deze Bosch Indego S+ 350, dit model is zelfs te bedienen met spraak. Zo koppel je de grasmaaier met je Alexa speaker en kun je gewoon aan de Alexa vragen of ze de grasmaaier aanzet. Ook is het vrij makkelijk om een planning in te stellen voor de robotmaaier.

mcculloch rm800

6. McCulloch RM800 – Gazon oppervlakte tot 800 m²

Nog een model van McCulloch in deze top 10 robot grasmaaiers. Dit model is geschikt voor de wat grotere gazons met een oppervlakte van 800 m².

Gardena smart sileno life 750

7. Sileno Smart Sileno Life 750 – Bestuurbaar via app

De Sileno serie van Gardena heeft ook een Life serie, deze zijn vooral geschikt voor grotere tuinen en zijn vrij stil. Je kunt de grasmaaier in verschillende groottes kopen geschikt voor tuinen van 750 tot 1250 m².

gardena sileno+ 2000

8. Gardena Smart Sileno+ 2000 – Geschikt voor een grote tuin

Ook heeft Gardena nog een plus (+) serie, deze grasmaaiers zijn geschikt voor de grote tuinen. Voor het besturen van de grasmaaier via een app moet je wel kiezen voor de Smart serie, hierbij krijg je een apparaatje zodat je op afstand ook de grasmaaier kunt besturen.

9. Gardena Robotmaaier R160 – Geschikt voor de grote tuin tot 1600 m²

Ook heeft Gardena nog een ander model robotmaaier: Gardena R160. Deze serie is niet te bedienen met een app, maar is wel geschikt voor de grotere tuinen.

robomow robotmaaier rs615u

10. Robomow Robotmaaier RS615U – Geschikt voor grote gazon tot 3000 m²

Heb je echt een groot gazon en heb je geen tijd meer om dat bij te houden? Neem dan deze Robomow RS615U in dienst. Deze robotmaaier is geschikt voor gazons tot 3000 m².

Waar moet je op letten bij het kopen van een robot grasmaaier?

Voor het kopen van een goede robot grasmaaier is het belangrijk om op verschillende factoren te letten. Misschien wel de belangrijkste punt is je gazonoppervlakte, hierbij is het belangrijk om te kijken wat de maat is van je gazon. Ook is het belangrijk om te weten dat de meeste robotmaaiers werken met een perimeterdraad. Door een perimeterdraad te plaatsen weet een robotmaaier wat zijn maaioppervlakte is.

Op basis van die maat ga je op zoek naar de beste keuze, dit is niet alleen interessant voor de kwaliteit van je gazon, maar vaak zijn de grote robotmaaiers een stuk prijziger. Naast gazonoppervlakte moet je ook op de volgende punten letten:
  • Geluidsniveau: kies een robotmaaier met een lage geluidsniveau, niks is irritanter wanneer je lekker in je tuin zit en er komt steeds een herrie makkende grasmaaier voorbij.
  • Heeft de robotmaaier diefstalbeveiliging: zorg dat je robotmaaier een diefstalbeveiliging heeft. Robotmaaiers zijn prijzig dus zijn interessant voor dieven, met een beveiliging is het voor een dief minder interessant.
  • Heeft de maaier een regensensor: omdat een robotmaaier automatische te werk gaat is het belangrijk dat het apparaat een regensensor heeft. Wanneer je maait met regen komt dit niet ten goede aan je gazon. Met een regensensor snapt een robotmaaier dat hij even niet moet maaien.
  • Met of zonder app: verschillende maaiers zijn in te stellen en te bedienen met een app. Het voordeel hiervan is dat je overzichtelijk en op afstand de grasmaaier kunt bedienen en instellen.
  • Met of zonder draad: tegenwoordig zijn er ook robotmaaiers zonder draad. Deze robots herkennen zelf de omgeving en hebben geen perimeterdraad nodig om de weg te vinden. Het voordeel hiervan is dat de installatie vrij makkelijk is.
  • Robotmaaier uitbreidbaar: er zijn veel robotmaaiers die uit te breiden zijn met accessoires en sensoren, dit kan erg handig zijn.
  • Prijs: ook de prijs is een belangrijke, vaak zijn grotere robotmaaiers prijziger dan robotmaaiers voor kleine gazons. Koop daarom een robotmaaier die geschikt is voor jouw gazonoppervlakte.

Hoe hebben wij deze top 10 robot grasmaaiers onderzocht

Om jou te voorzien van eerlijk en goed advies hebben we allereerst gekeken naar het aanbod aan grasmaaiers. Hierbij hebben we gekeken naar alle merken die grasmaaiers aanbieden in Nederland en die te verkrijgen zijn bij de meest belangrijke webshops. Daarnaast hebben we de bovenstaande punten gekeken en hebben we verschillende robot grasmaaiers met elkaar vergeleken en zo een top 10 robot grasmaaiers op kunnen stellen.

Ook is het belangrijk te weten dat je vooral naar je eigen situatie kijkt. Zo kan onze beste robot grasmaaier niet de beste zijn voor jou, omdat je bijvoorbeeld een hele grote tuin hebt die te groot is voor die robotmaaier. Daarom is het vooral belangrijk om te kijken naar jouw situatie en dan te kijken naar de boven staande 10 modellen en deze te vergelijken, zodat de keuze past bij jouw tuin.