Home » Kleine Grasmaaier

Kleine Grasmaaier

Laatste update: 3 januari 2022

Toen we startten met Bestegrasmaaier.nl ontvingen we al gelijk enkele vragen: kunnen onderzoek doen naar de beste kleine grasmaaier op dit moment? Wij vonden dat toch wel een opvallende vraag: want, wat zijn nu de voordelen van een kleine grasmaaier?

Na gesprekken te hebben gevoerd met onze lezers, kwamen we er al snel achter dat het met name te maken heeft met opbergvoordelen. Een kleine grasmaaier kun je natuurlijk veel makkelijker opbergen, wat handig kan zijn als je te maken hebt met een wat kleinere schuur in jouw voor- of achtertuin.

Beste kleine grasmaaiers

In ons onderzoek bleek al snel dat er ontzettend veel kleine grasmaaiers zijn. Wel vinden wij het belangrijk om onderscheid te maken tussen het soort grasmaaier: want het mag natuurlijk wel logisch zijn dat een robot grasmaaier veel kleiner is dan een zitmaaier.

Omdat we niet kunnen ruiken naar welk model jij op zoek bent, hebben we voor elke grasmaaier soort een beste kleine variant onderzocht. Bekijk van het specifieke grasmaaier model de beste keuze!

 Elektrische grasmaaier 

bosch arm 32

Bosch ARM 32

Deze Bosch ARM 32 behoort tot de kleine elektrische grasmaaiers van dit moment. De grasmaaier is compact en de hendel is in te schuiven, hierdoor blijft er maar weinig over van de grasmaaier. Ook is de grasmaaier makkelijk mee te nemen en weegt de grasmaaier s;ecjts 6.8 kg.

 Accugrasmaaier 

Bosch Citymower 18-300

Accu grasmaaiers zijn in principe wat groter dan elektrische maaiers met snoer. Dit komt omdat er een accu invoer zit in de grasmaaier. Toch hebben we een kleine accu grasmaaier gevonden: Bosch Citymower 18-300. Deze accu maaier is slechts 108 cm lang en weeg 9,9 kg.

 Benzine Grasmaaier 

einhell gc pm 40 s

Einhell GC-PM 40 S

Deze Einhell GC-PM 40 S is een compacte kleine benzine grasmaaier. Gezien zijn gewicht en maat is het een grasmaaier die makkelijk mee te nemen is.

 Robot Grasmaaier 

wolf garten loopo s150

Wolf-Garten Loopo S150

De meest compacte robotmaaier van dit moment is de Wolf-Garten Loopo S150. Met een lengte van 53 cm is het een hele kleine robotmaaier die een gazon van 150 m² prima kan maaien.

 Handgrasmaaier 

bosch ahm 30

Bosch AHM 30

De meest kleine handmaaier is deze Bosch AHM 30. Een compacte handmaaier is makkelijk op te bergen en makkelijk mee te nemen.

 Zitmaaier 

mtd optima minirider

MTD Optima Minirider 76 RDE

Zitmaaiers zijn over het algemeen grote apparaten. Toch kan het handige zijn om een kleine zitmaaier te kiezen, omdat je bijvoorbeeld door bepaalde toegangen moet die niet breed zijn. Bekijk deze MTD Optima Minirider voor een compacte zitmaaier.

Onderzoeksmethodologie

Hoe ontdekken wij nu de beste kleine grasmaaiers uit een aanbod van duizenden modellen? Goede vraag! We hebben flink wat gesprekken gevoerd met experts en aanbieders van grasmaaiers, om een goede en waardevolle onderzoeksmethodologie op touw te zetten. Het is namelijk de grote vraag naar wat voor soort grasmaaier jij op zoek bent: een handgrasmaaier of juist een automatische robot grasmaaier?

In ons onderzoek hebben we veelal deskresearch uitgevoerd: we hebben gekeken naar specificaties van diverse modellen, waar we ons voor deze versie met name hebben bezig gehouden met de afmetingen. Let wel op: we zijn niet zozeer opzoek gegaan naar de kleinste grasmaaier, maar juist kleine grasmaaiers die ook kwalitatief een hele goede keuze zijn!

Waarom een onderzoek naar de beste kleine grasmaaier?

Online kwamen we veel onderzoeken tegen voor de beste kleine grasmaaier, maar deze schoten in onze ogen veelal te kort vanwege de volgende twee redenen:

  • De onderzoeken gingen in op één specifiek grasmaaier model
  • De onderzoeken waren gericht op de kleinste grasmaaiers, niet de beste kleine

Met name deze twee punten hebben ervoor gezorgd dat we zelf stonden te springen om het onderzoek naar de beste kleine grasmaaier uit te voeren. Wij hebben dus wel gekeken naar de kleine grasmaaiers die ook op het gebied van kwaliteit goed scoren. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding met net wat meer aandacht op het gebied van prijs dus! 🙂

Daarbij hebben we – zoals je bovenaan het onderzoek kunt zien – goed gekeken naar de beste keuze per model. We hebben ons dus niet gefocust op één specifiek grasmaaiermodel.

kleine robotmaaier

We zijn opzoek gegaan naar de beste keuze per model: ook voor kleine robotmaaiers dus!

Conclusie van ons onderzoek naar kleine grasmaaiers

Hoewel het de grote vraag is welk model grasmaaier jij graag wil scoren, bieden we met ons onderzoek alle handvatten die je nodig hebt voor het maken van de beste keuze. We zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste keuze per model, die we hieronder nog een keertje op een rijtje zetten:

Ben je van mening dat ons onderzoek toe is aan vernieuwing óf heb je aanvullende tips voor een nog beter onderzoeksresultaat? Stuur ons dan gerust een berichtje!