Home » Kleine Grasmaaier

De beste kleine grasmaaier 2023

Overzicht met de beste compacte en kleine grasmaaiers op dit moment

Een kleine grasmaaier is ideaal voor kleine oppervlaktes en gazons, daarnaast is een kleine grasmaaier compact en daardoor makkelijk op te bergen. Ideaal wanneer je weinig opbergruimte hebt, maar toch een grasmaaier wilt hebben. Ook zijn kleine grasmaaiers makkelijk te bedienen doordat ze vaak erg licht zijn en daardoor kun je makkelijker in bijvoorbeeld hoekjes maaien.

Laatste update: 6 januari 2023

Beste kleine grasmaaier overall 🏆:
Gardena Classic 400 (€ 129,99)
Dit is de meest compacte en kleine grasmaaier op dit moment. De handmaaier is ook in te klappen waardoor er weinig van overblijft.

Kleine grasmaaier met accu

Gardena HandyMower (€256,-)
Deze grasmaaier met accu is ook vrij compact en makkelijk op te bergen. Ook is de grasmaaier makkelijker te bedienen dan een handgrasmaaier.

Benzine grasmaaier voor kleine tuin

Powerplus POWEG63773 (€ 258,-)
Liever een benzine grasmaaier? Dan is dit model een goede keuze. Dit is een erg goede compacte grasmaaier met een benzine motor.

Grasmaaier robot kleine tuin

Gardena SILENO minimo 250 (€ 629,-)
Dit is de beste kleine robotmaaier. De robotgrasmaaier is ideaal voor een kleine tuin, zo is dit model geschikt voor een gazon tot 250 m².

Kleine grasmaaier elektrisch met snoer

Bosch ARM 32 (€ 88,99)
Met een grasmaaier met snoer hoef je geen rekening te houden met brandstof of een accu. Dit model is erg compact en daardoor makkelijk op te bergen.

Top 10 met kleine grasmaaiers

Omdat er veel verschillende soorten grasmaaier zijn hebben we hieronder een top 10 met kleine grasmaaiers gemaakt. In deze top lijst hebben we tie verschillende modellen staan die ideaal kunnen zijn voor jouw situatie. Wil je bijvoorbeeld zelf niet maaien dan kun je kiezen voor een robotmaaier. Heb je bijvoorbeeld veel kleine hoekjes dan kan een trimmer weer de beste keuze zijn.

 Beste kleine grasmaaier 2023 

gardena calssic 400

1. Gardena Classic 400

De handmaaier is de grasmaaier die het meest geschikt is voor kleine gazons. Een handgrasmaaier is compact en makkelijk op te bergen. Deze Gardena Classic 400 heeft een duwboom die in te klappen is en daardoor is de grasmaaier ook makkelijk op te bergen.

 Kleine grasmaaier met accu (Gardena) 

gardena handymower

2. Gardena HandyMower

Dit is de meest compacte elektrische handmaaier. Deze Gardena HandyMower werkt op accu en is zeer geschikt voor het maaien van een klein gazon. Ook heeft deze grasmaaier een mulching functie, hierdoor hoef je niet te harken na het maaien.

 Grasmaaier voor kleine hoekjes 

black en decker besta530cm

3. Black & Decker BESTA530CM

Voor het maaien van hoekjes en randen is een trimmer een hele goede keuze. Deze Black & Decker trimmer wordt geleverd met een wielbasis, hierdoor kun je de trimmer ook gebruiken voor het maaien van het gazon. Klaar dan kun je de wielbasis verwijderen en de hoekjes en randen nalopen met de trimmer.

 Benzine grasmaaier voor kleine tuin 

Powerplus poweg63773

4. Powerplus POWEG63773

Deze Powerplus POWEG63773 is een compacte en kleine benzine grasmaaier. Dit model is makkelijk op te bergen en makkelijk in gebruik.

 Grasmaaier robot voor kleine tuin 

gardena sileno minimo 250

5. Gardena SILENO minimo 250

Met een robotmaaier hoef je zelf niet meer te maaien. Deze Gardena SILENO minimo 250 is geschikt voor een klein gazon tot 250 m².

 Kleine grasmaaier elektrisch met snoer 

bosch arm 32

6. Bosch ARM 32

Met een elektrische grasmaaier met snoer hoef je geen rekening te houden met een volle accu of brandstof. Deze Bosch ARM 32 heeft een inklapbare duwboom en is daardoor makkelijk op te bergen.

 Handig: kleine grasmaaier met trimmer 

wolf garten a 340

7. Wolf Garten A340 + Trimer

Ook kun je kiezen voor een grasmaaier in combinatie met een trimmer. Maai met deze Wolf Garten A340 de tuin en trim vervolgens de randjes en hoekjes met de trimmer.

 Uitgelicht: Zweefmaaier

flymo handgrasmaaier

8. Flymo Turbo Lite 250

Ook een zweefmaaier behoort tot de meest kleine grasmaaiers. Deze FLymo Turbo Lite 250 is dan ook erg compact en makkelijk op te bergen. De zweefmaaier is goed te gebruiken op kleine gazons met veel oneffenheden of heuvels. Doordat de zweefmaaier zichzelf optilt is het maaien met deze grasmaaier erg licht.

 Kleine grasmaaier met opvangbak 

iskars StaySharp Max

9. Fiskars StaySharp Max

Deze Fiskars StaySharp Max is een erg goede handmaaier met een opvangzak. Ideaal want zo hoef je het gras niet meer van het gazon te harken. Deze handmaaier is vrij groot maar wel in te klappen waardoor deze toch compact wordt.

 Kleine zitmaaier 

stiga villa 15 hst

10. Stiga Villa 15 HST

Hoewel zitmaaiers in het algemeen veel ruimte in beslag nemen, is deze Stiga Villa 15 HST een kleine zitmaaier. Ook is de maaidek eraf te halen waardoor je de zitmaaier makkelijk op kunt bergen in een stalling.

Onderzoeksmethodologie

Hoe ontdekken wij nu de beste kleine grasmaaiers uit een aanbod van duizenden modellen? Goede vraag! We hebben flink wat gesprekken gevoerd met experts en aanbieders van grasmaaiers, om een goede en waardevolle onderzoeksmethodologie op touw te zetten. Het is namelijk de grote vraag naar wat voor soort grasmaaier jij op zoek bent: een handgrasmaaier of juist een automatische robot grasmaaier?

In ons onderzoek hebben we veelal deskresearch uitgevoerd: we hebben gekeken naar specificaties van diverse modellen, waar we ons voor deze versie met name hebben bezig gehouden met de afmetingen. Let wel op: we zijn niet zozeer opzoek gegaan naar de kleinste grasmaaier, maar juist kleine grasmaaiers die ook kwalitatief een hele goede keuze zijn!

Waarom een onderzoek naar de beste kleine grasmaaier?

Online kwamen we veel onderzoeken tegen voor de beste kleine grasmaaier, maar deze schoten in onze ogen veelal te kort vanwege de volgende twee redenen:

  • De onderzoeken gingen in op één specifiek grasmaaier model
  • De onderzoeken waren gericht op de kleinste grasmaaiers, niet de beste kleine

Met name deze twee punten hebben ervoor gezorgd dat we zelf stonden te springen om het onderzoek naar de beste kleine grasmaaier uit te voeren. Wij hebben dus wel gekeken naar de kleine grasmaaiers die ook op het gebied van kwaliteit goed scoren. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding met net wat meer aandacht op het gebied van prijs dus! 🙂

Daarbij hebben we – zoals je bovenaan het onderzoek kunt zien – goed gekeken naar de beste keuze per model. We hebben ons dus niet gefocust op één specifiek grasmaaiermodel.

kleine robotmaaier

We zijn opzoek gegaan naar de beste keuze per model: ook voor kleine robotmaaiers dus!

Conclusie van ons onderzoek naar kleine grasmaaiers

Hoewel het de grote vraag is welk model grasmaaier jij graag wil scoren, bieden we met ons onderzoek alle handvatten die je nodig hebt voor het maken van de beste keuze. We zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste keuze per model, die we hieronder nog een keertje op een rijtje zetten:

Ben je van mening dat ons onderzoek toe is aan vernieuwing óf heb je aanvullende tips voor een nog beter onderzoeksresultaat? Stuur ons dan gerust een berichtje!