Home » Top 10 handmaaiers

Top 10 Handmaaiers

Laatste update: 6 januari 2023

Een handmaaier lijkt een simpel apparaat, toch zijn er veel verschillende merken en modellen te verkrijgen. Op deze pagina hebben we een top 10 handmaaiers opgesteld, hierin vind je de beste handmaaiers van dit moment. Elk model heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, maar het is vooral belangrijk dat je kijkt naar je eigen situatie.

Niet harken na het maaien? Kies dan een handmaaier met mulching functie.

Het verschil tussen de handmaaiers zit hem vooral in de comfort en sommige handmaaiers hebben een mulching functie. Mulching handmaaiers spugen als het ware het gras voor zich uit, waardoor de grasmaaier en nog een keer overgaat en er versnipperd gras overblijft. Bekijk hieronder de verschillende handmaaiers in deze top 10 en zoek de beste hand grasmaaier uit die geschikt is voor jouw situatie.

gardena comfort 400c

1. Gardena Comfort 400 C – Beste keuze

In onze ogen de beste handmaaier van dit moment. Dit model is vooral goed door de comfortabele grepen en de werking van de grasmaaier.

fishkars staysharp plus

2. Fishkars StaySharp – Met mulching functie

Op de tweede plek staat deze handmaaier van StaySharp. Dit model heeft een mulching functie, hierdoor hoef je na het maaien niet meer te maaien. Het gemaaide versnipperde gras zorgt namelijk voor een bescherm- en mestlaag voor je gazon.

fishkars staysharp max

3. Fishkars StaySharp Max – Extra breed

Nog een handmaaier van Fishkars: Fishkarts StaySharp Max. Dit model is een stuk breder wat zorgt voor grotere maaibanen, ziet er mooier uit en je bent sneller klaar.

einhell gc hm 30

4. Einhell GC-HM 30 – Met opvangbak

Handgrasmaaiers met een mulching functie kunnen wat duurder zijn. Een andere optie om niet te hoeven harken is het opvangen van het gras in een opvangbak.

5. Wolf Garten TT 300 S – Goedkope keuze

Deze handmaaier van Wolf Garten is een vrij simpel maar goede handgrasmaaier. Ook is de prijs van deze handgrasmaaier interessant, omdat deze in vergelijking met andere modellen een stuk lager ligt.

6. Gardena 330 – 33 cm maaibreedte

De Gardena 330 is een handgrasmaaier die te gebruiken is voor kleine tuinen. Wel heeft dit model een iets kleinere maaibreedte dan de Classic 400, maar dit maakt de grasmaaier wel een compacte keuze.

bosch ahm 30

7. Bosch AHM 30 – Kleine handgrasmaaier

Kleine handgrasmaaier met een maaibreedte van 30 cm. Ook is er een iets grotere variant te verkrijgen (38 cm) en hierbij krijg je ook een opvangbak erbij.

8. Murray HM400 – Maaibreedte 40 cm

Een handgrasmaaier van Murray: Murray HM400. Dit model  heeft een brede maaibreedte van 40 cm, hierdoor maak je brede maaibanen en ben je sneller klaar.

gardena calssic 400

9. Gardena Classic 400 – Maaibreedte 40 cm

Ook deze Gardena Classic 400 heeft een brede maaibreedte van 40 cm. Het is in principe de simpelere uitvoering van de Gardena Comfort 400 C en dat zie je aan de handgrepen van de grasmaaier.

10. Wolf Garten TT 350 S – Maaibreedte 35 cm

Deze TT 350S is de bredere uitvoering van de Wolf Garten TT 300 S, zo heeft deze een maaibreedte van 35 cm en de andere een maaibreedte van 30 cm.

Waarom een top 10 handmaaiers?

In ons onderzoek naar de beste handgrasmaaiers zijn we erachter gekomen dat er toch veel verschil zit in de verschillende soorten handmaaiers. Het lijken wel simpele apparaten en ze lijken op elkaar, maar toch zit er veel verschil in deze apparaten. Het grootste verschil zit hem vooral in de extra’s, zo heeft de ene grasmaaier comfortabele handgrepen en zo heeft dat andere weer een mulching functie.

Om jou te helpen bij het kopen van een goede handmaaier hebben we de beste handgrasmaaiers in een top 10 gezet. Met deze top 10 proberen we je een overzicht te geven van wat er momenteel te koop is en wat de verschillen tussen deze modellen zijn.
Waarop hebben we de handgrasmaaiers in de top onderzocht?

We hebben naar verschillende van een grasmaaier bekeken, zo is het bijvoorbeeld belangrijk wanneer je iets koopt te kijken naar de prijs. Iets moet natuurlijk niet te duur zijn, want dan is het appels met peren vergelijken. Ook is het belangrijk met een grasmaaier om te kijken naar de ervaringen van gebruikers. Vaak kun je hier veel informatie uithalen die niet vermeld staat bij de webshop, dit zijn vaak dingen die je vergeet wanneer je op zoek bent naar een grasmaaier.

Daarnaast is het belangrijk om op de factoren te letten die een handgrasmaaier geschikt maken voor jou. Denk hierbij aan aanbevolen gazonoppervlakte, maaibreedte van de grasmaaier, hoe is de grasmaaier te verstellen. Ander puntje wat vaak vergeten wordt is het opbergen van de grasmaaier. Heb je veel ruimte dan is een grote grasmaaier een interessante keuze, maar heb je weinig keuze kies dan voor een compacte handgrasmaaier die makkelijk op te bergen is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een handgrasmaaier?

Handgrasmaaiers zijn bedoelt voor kleine tuinen en gazons. Vaak staat bij webshops aangegeven wat de aanbevolen gazonoppervlakte is, belangrijk om na te gaan wat jouw gazongrootte is en daarop je grasmaaier te kopen. Bij een handgrasmaaier luistert dit niet zo nauw en is het belangrijk om naar je zelf te kijken, vind je het niet erg om even fysiek bezig te zijn, dan kun je de grens van de aanbevolen gazonoppervlakte wel overschrijden.  Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de volgende punten:

 • Maaibreedte: hoe breder de maaibreedte, hoe breder de maaibanen worden, hoe sneller je klaar bent en hoe strakker het gazon.
 • Aanbevolen gazonoppervlakte: bij webshops staat aangegeven voor welke gazonoppervlakte de grasmaaier geschikt is.
 • Mulching functie: sommige handgrasmaaiers hebben een mulching functie, deze grasmaaiers maaien het gras extra fijn wat zorgt voor een beschermlaag en mestlaag op het gazon.
 • Centrale maaihooginstelling: met deze functie zijn grasmaaier makkelijker in te stellen qua maaihoogte.
 • Opvangbak: geen mulching functie, dan kan het interessant zijn om voor een opvangbak te kiezen. Dit vangt het gras op en hoef je niet na het maaien ook nog te harken.
 • Materiaal maaidek: sommige handgrasmaaiers hebben een kunststof of stale maaidek. Een grasmaaier met stale maaidek is vaak duurder, maar wel sterker en gaat langer mee.

Waarom een handgrasmaaier interessant kan zijn:

 • Weinig onderhoud
 • Meest goedkope grasmaaiers
 • Geen stroom of brandstof nodig
 • Gaat bijna niet kapot
 • Makkelijk op te bergen
 • Makkelijk mee te nemen
 • Goed te gebruiken voor hoog gras

Deze top 10 handmaaiers houden we up-to-date mochten er gekke dingen zijn, grasmaaiers niet meer leverbaar zijn of je hebt gewoon een vraag. Laat het ons dan gerust weten!