Home » Benzine Grasmaaier

Beste Benzine Grasmaaier 2023

Op basis van ervaringen van gebruikers een lijst met de beste benzine grasmaaiers!

Benzine grasmaaiers zijn de maaiers met de meeste power! Met een benzine grasmaaier hoef je geen rekening te houden met een snoer of een lege accu. Dit maakt benzine grasmaaiers geschikt voor grote oppervlaktes. Hieronder vind je een overzicht met de beste benzine grasmaaiers op dit moment. Hierbij is rekening gehouden met ervaringen van gebruikers.

Laatste update: 6 januari 2023

Beste overall keuze 🏆:
Wolf Garten A4600 (€ 370,80)
Met een score van 9,7 is dit de best beoordeelde benzine grasmaaier van dit moment.

Grasmaaier voor een klein gazon:

Powerplus POWEG63773 (€ 219,-)
Deze grasmaaier is een goede keuze wanneer je een klein gazon hebt. Het is een compacte benzine grasmaaier en makkelijk op te bergen.

Geschikt voor een groot gazon:

Powerplus POWXG60245 (€ 399,-)
Dit model is geschikt voor een groot gazon tot 1050 m². De grasmaaier heeft een grote maaibreedte waardoor je minder banen hoeft te maken.

Best verkocht met mulching functie

Makita PLM4631N2 (€ 611,05)
Deze grasmaaier is één van de best verkochte modellen en heeft een handige mulching functie.

 Beste benzine grasmaaier overall: 

Wolf Garten A4600

wolf garten a 4600

De Wolf Garten A 4600 is de beste benzine grasmaaier op dit moment. Deze grasmaaier wordt erg goed beoordeelt door gebruikers, zo krijgt de maaier een beoordeling van 9,7. De grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlakte van 800 m². Ook is het een vrij compacte grasmaaier en is de grasmaaier helemaal in te klappen. Volgens gebruikers is het maairesultaat erg goed en heeft de grasmaaier een sterke motor.

Verhouding prijs & beoordeling

Benzine maaiers zijn in verschillende prijsklasse te koop. Prijs van benzine grasmaaier ligt tussen de € 200,-  en € 700,-. Hieronder hebben we de best beoordeelde benzine maaiers in een overzicht gezet met daarbij de beoordeling die gebruikers geven. Benieuwd of goedkoop ook duurkoop is? Bekijk dat hieronder.

PrijsklasseScoreBenzine grasmaaier in prijsklasse
€ 200 – € 3008,7Powerplus POWEG63773
€ 300 – € 4009,7Wolf Garten A 4600
€ 400 +8,5Wolf Garten A 5300 A

 Keuze voor klein gazon: 

Powerplus POWEG63773

Powerplus poweg63773

Wanneer je een wat kleiner gazon hebt en op zoek bent naar een benzine grasmaaier, is deze Powerplus POWEG63773 de beste keuze. De maaier is erg compact, hierdoor makkelijk op te bergen en goed te gebruiken op een klein gazon. Heb je oneffenheden op het gazon dan is dit model ook een goede keuze want de grasmaaier is ook zelfrijdend. Het geluidsniveau van deze grasmaaier is wel erg hoog (96 dB), mocht je een stille grasmaaier hebben dan kun je beter voor een accu grasmaaier kiezen.

 Geschikt voor een groot gazon: 

Powerplus POWXG60245

powerplus powxg60245

Mocht je een groot gazon of tuin hebben dan kun je beter kiezen voor een andere grasmaaier van Powerplus. De Powerplus POWXG60245 komt uit dezelfde serie als de POWEG63773, maar is geschikt voor grote gazons (1050 m²). Mede doordat de grasmaaier een krachtige motor heeft en een brede maaibreedte (56 cm ) is dit model geschikt voor een groot gazon. De grasmaaier is ook zelfrijdend en dit is ook erg belangrijk wanneer je een groot gazon hebt.

Hoe groot is jouw gazon (gazon oppervlakte)

De grootte van het gazon is erg belangrijk bij het kiezen van de juiste grasmaaier. Meet daarom altijd eerst je gazon op en ga dan op zoek naar een goede grasmaaier. Grasmaaiers die geschikt zijn voor een klein gazon zijn vaak compacter en hebben een smalle maaibreedte. Grasmaaiers voor een groot gazon zijn daarentegen vaak groter en hebben een brede maaibreedte. Hieronder hebben we de verschillende grasmaaiers per geschikte gazonoppervlakte op een rij gezet met de daarbij behorende beoordeling van de gebruikers.

GazonoppervlakteScoreBest beoordeelde grasmaaier
501 – 1000 m²8,7Powerplus POWEG63773
1001 – 1500 m²8,7Powerplus POWXG60245

 Best verkochte met mulching functie: 

Makita PLM4631N2

makita plm46312n

Deze Makita grasmaaier komt als best verkochte benzine grasmaaier naar voren. De grasmaaier krijgt van gebruikers een beoordeling van 8,2. Ook heeft de grasmaaier een handige mulching functie. Met een mulching functie versnipperd de grasmaaier het gemaaide gras. Het voordeel hiervan is dat er weinig restafval overblijft, maar ook dat je dit restaval terug kunt blazen over het gazon. Het restafval (mulching) zorgt vervolgens voor een voeding en beschermlaag.

Verschillende grasmaaier merken (beoordeling)

Momenteel zijn er drie populaire merken die benzine grasmaaiers verkopen, Makita, Powerplus en Wolf Garten. In het tabel hieronder hebben we de best beoordeelde modellen per merk op een rij gezet. Zo wordt direct duidelijk welk merk het best beoordeeld wordt door de gebruikers ervan.

MerkenScoreBenzine grasmaaier per merk
Makita8,2Makita PLM4631N2
Powerplus8,7Powerplus POWXG60245
Wolf Garten9,7Wolf Garten A 4600

Aandrijving grasmaaiers: benzine, bedraad of accu

Bij het kopen van een grasmaaier is de aandrijving van de machine erg belangrijk. Hier zit namelijk erg veel verschil in zo zijn er benzine, bedrade of accu grasmaaiers. Elke soort grasmaaier heeft weer zijn voor- en nadelen. Met een benzine grasmaaier heb je bijvoorbeeld geen gedoe met een stukker of een lege accu. Wel dien je natuurlijk altijd voldoende brandstof te hebben en dien je met een zo’n grasmaaier meer onderhoud te plegen.

Wel is een elektrische grasmaaier qua aanschaf een stuk voordeliger en heb je geen extra kosten als onderhoud of brandstof. Benieuwd hoe gebruikers verschillende grasmaaiers beoordelen, bekijk dan onderstaand tabel. In het tabel zie je hoe de verschillende grasmaaiers beoordeelt worden door de gebruikers.

AandrijvingBeoordelingPrijsModel
Accu 9,0€ 479Makita DLM432CT2
Elektrisch (bedraad)9,2€ 219Black+Decker LM2000-QS
Benzine9,7€ 370Wolf Garten A 4600

Tenslotte: waar rekening houden met kopen van benzine grasmaaier

Voor het kopen van een goede benzine grasmaaier is het belangrijk om te letten op de volgende factoren:

  • Gazonoppervlakte: hoe groot kan het gazon maximaal zijn voor desbetreffende grasmaaier?
  • Mulching functie: is de benzine grasmaaier ook voorzien van een mulching functie?
  • Maaibreedte: wat is de exacte maaibreedte?
  • Extra gemak: denk aan een centrale maaihoogte instelling.
  • Zelfrijdende: is het model zelfrijdend of wordt deze aangedreven voor extra gemak?
  • Geluid: veel benzine grasmaaiers staan bekend om de herrie die ze maken, is dat bij dit model ook zo?
  • Vermogen: wat is het vermogen van de grasmaaier op benzine?
  • Gewicht: gaat het om een hele zware grasmaaier, of is het een lichtgewicht model, wat toch onze voorkeur heeft?

Wat voor brandstof gaat er in een benzine grasmaaier?

Een vraag die we veel binnenkrijgen op de redactie, is wat voor soort brandstof er in een benzine grasmaaier gaat. In veel gevallen gaat het gewoon om Euro 95 of Euro 98. Het is en blijft belangrijk om dit wel goed te checken bij degene die jij gaat gebruiken. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een 4-takt motor, waar je dus te maken hebt met olie (Aspen 4 bijvoorbeeld). Mocht je het niet zeker weten, dan kun je ons ook een berichtje sturen. We kijken graag even met je mee! Lees hier onze: welke benzine in grasmaaier blog om erachter te komen welke brandstof jouw grasmaaier nodig heeft.

brandstof voor benzine grasmaaiers

In benzine grasmaaiers gaat vaak Euro 95 of Euro 98

UPDATE: tegenwoordig wordt Euro 95 E10 genoemd. Het gaat om een licht veranderde samenstelling van de brandstof. Hier is de samenstelling veranderd en zit er in plaats van 5% ethanol in de brandstof 10%. Dit is gedaan om het CO2 uitstoot te verminderen, goed voor het milieu maar slecht voor je apparaat, omdat ethanol de leidingen van je apparaat aantasten. Onze aanbeveling is daarom gebruik te maken van Euro 98, dit is iets duurder, maar de levensduur van je apparaat wordt hierdoor verlengt.