Home » Benzine Grasmaaier

Benzine Grasmaaier

Laatste update: 3 januari 2022

Al jarenlang zijn benzine grasmaaiers niet meer weg te denken in de wereld van de grasmaaiers. Deze grasmaaiers werken op benzine en dus niet op elektriciteit. Een groot voordeel van dit type grasmaaiers, is dat je geen rekening hoeft te houden met lege accu’s of het vervangen hiervan. Wel moet je natuurlijk altijd benzine klaar hebben staan, want zonder deze brandstof werken ze niet :).

Er zijn online veel verschillende benzine grasmaaiers te vinden: want hoewel dit al een specifiek type grasmaaier is, kunnen ze onderling nog flink van elkaar verschillen. Het is slim om deze pagina informatie in te winnen over deze grasmaaiers: mocht je vragen hebben: stuur ons dan gerust een berichtje.

Beste benzine grasmaaier

Zoals we daarnet al aangaven is het aanbod in benzine grasmaaiers niet alleen heel gevarieerd, maar zijn er ook ontzettend veel verschillende te vinden. Van merken zelf zijn er al vaak tientallen modellen van elkaar te onderscheiden.

Om je op weg te helpen hebben wij onlangs onderzoek verricht naar de beste benzine grasmaaier. In onderstaande lijst ontdek je de beste keuzes. Tip: check goed de kenmerken en bepaal met welke keuze jij je wensen en behoeftes het best vervult. Meer te weten komen over ons onderzoek en hoe we tot deze beste keuzes gekomen zijn? Onder de beste benzine grasmaaier modellen gaan we daar dieper op in.

 Beste keuze 

makita-plm4631n2

Makita PLM4631N2

In onze ogen in dit de beste benzine grasmaaier van dit moment. Dit komt met name doordat deze grasmaaier van alle gemakken is voorzien, denk aan zelfrijdend, mulching functie en de maaihoogte is centraal te regelen. Deze grasmaaier is geschikt voor een gazon van 800 m².

 Mulching 

wolf garten a 5300 a

Wolf Garten A 5300 A

Een hele goede tweede keuze is deze A 5300 A van Wolf Garten. Dit model is qua prijs iets aantrekkelijker en heeft goede maaiprestaties. Wel dien je rekening te houden dat dit model niet zelfrijdend is en je de grasmaaier dus moet voortduwen.

 Zelfrijdende 

Powerplus POWXG60245

Powerplus POWXG60245

Een andere goede benzine grasmaaier is deze Powerplus POWXG60245. Deze benzine grasmaaier heeft in tegenstelling tot de vorige maaier wel een zelfrijdende grasmaaier.

 Grote gazons 

powerplus powxqg7555

Powerplus POWXQG7555

De Powerplus POWXQG7555 is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een benzine maaier voor een groot gazon. Dit model is geschikt voor een 1300 m² en is zelfrijdend en heeft een mulchingfunctie.

Onderzoeksmethodologie

Voor we zijn gestart met ons onderzoek naar de beste benzine grasmaaier, hebben we gesproken met veel aanbieders van dit type grasmaaiers. Ook hebben we bij diverse grote verkooppunten gekeken naar reviews en beoordelingen, om een zo goed mogelijk beeld te scheppen van dit model.

Net als alle andere onderzoeken op Bestegrasmaaier.nl hebben we een uitgebreide onderzoeksmethodologie gehanteerd, die we nu verantwoorden. Laten we starten met de grote vraag waarom we eigenlijk een onderzoek hebben verricht naar de beste benzine grasmaaier.

Waarom een onderzoek naar de beste benzine grasmaaier?

Een grasmaaier die werkt op benzine is een totaal andere keuze dan bijvoorbeeld een accu grasmaaier of een elektrische grasmaaier. En nee: een robot grasmaaier op benzine is er ook niet. Mede hierdoor zijn we tot de conclusie gekomen dat we niet anders konden dan een apart onderzoek te verrichten voor dit model grasmaaier. Zaken als het vermogen en zelfrijdende mogelijkheden komen hier opeens om de hoek kijken.

Zoals we daarnet aangaven hebben we gesproken met experts, waardoor we ons onderzoek handen en voeten hebben kunnen geven. Dit was bijvoorbeeld erg interessant voor het opstellen van te onderzoeken factoren van benzine grasmaaiers. Voor je verder gaat met lezen is het wellicht slim om onderstaande video te bekijken van Einhell Nederland, een topper op het gebied van benzine grasmaaiers.

Factoren voor een grasmaaier op benzine

Op basis van ons deskresearch hebben we besloten om goed te kijken naar de volgende factoren:

  • Gazonoppervlakte: hoe groot kan het gazon maximaal zijn voor desbetreffende grasmaaier?
  • Mulching functie: is de benzine grasmaaier ook voorzien van een mulching functie?
  • Maaibreedte: wat is de exacte maaibreedte?
  • Extra gemak: denk aan een centrale maaihoogte instelling.
  • Zelfrijdende: is het model zelfrijdend of wordt deze aangedreven voor extra gemak?
  • Geluid: veel benzine grasmaaiers staan bekend om de herrie die ze maken, is dat bij dit model ook zo?
  • Vermogen: wat is het vermogen van de grasmaaier op benzine?
  • Gewicht: gaat het om een hele zware grasmaaier, of is het een lichtgewicht model, wat toch onze voorkeur heeft?

Waarom een benzine maaier met Mulchfunctie?

In ons onderzoek hebben we ook goed gekeken naar een beste keuze mét mulchfunctie. Met deze functionaliteit wordt het gemaaide gras namelijk fijner gemaakt en vervolgens weer terug geblazen op het gazon. Dit heeft twee grote voordelen: een beschermlaag op je gazon tegen de zon, maar het is ook gelijk een goede voedingslaag voor je grasmat.

De beste keuze in onze ogen: Wolf Garten A 5300 A

Is een benzine grasmaaier zelfrijdend interessant?

Het bleek al snel in ons onderzoek: een benzine grasmaaier kan ontzettend zwaar zijn. Of je nu een spierbundel bent of niet; we zitten natuurlijk niet te wachten op grasmaaiers waar je flink voor moet duwen om hem te laten maaien. Helemaal bij grotere tuinen is dit een dikke vette no-go. Gelukkig zijn er ook zelfrijdende – ook wel aangedreven – benzine grasmaaiers beschikbaar. Deze worden langzaam aangedreven, zodat jij niet zozeer hoeft te duwen.

De beste keuze in onze ogen: Powerplus POWXG60245

Zijn alle benzine grasmaaier met opvangbak?

Als we kijken naar een bezine grasmaaier, is deze bijna altijd voorzien van een handige opvangbak. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld geen model hebt met een mulchfunctie, zodat deze het niet-fijngemaakte gras niet zomaar weer op het gazon stort. De opvangbakken zijn vaak makkelijk te verwijderen, zodat je ze eenvoudig kunt legen.

Wat voor brandstof gaat er in een benzine grasmaaier?

Een vraag die we veel binnenkrijgen op de redactie, is wat voor soort brandstof er in een benzine grasmaaier gaat. In veel gevallen gaat het gewoon om Euro 95 of Euro 98. Het is en blijft belangrijk om dit wel goed te checken bij degene die jij gaat gebruiken. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een 4-takt motor, waar je dus te maken hebt met olie (Aspen 4 bijvoorbeeld). Mocht je het niet zeker weten, dan kun je ons ook een berichtje sturen. We kijken graag even met je mee!

brandstof voor benzine grasmaaiers

In benzine grasmaaiers gaat vaak Euro 95 of Euro 98

UPDATE: tegenwoordig wordt Euro 95 E10 genoemd. Het gaat om een licht veranderde samenstelling van de brandstof. Hier is de samenstelling veranderd en zit er in plaats van 5% ethanol in de brandstof 10%. Dit is gedaan om het CO2 uitstoot te verminderen, goed voor het milieu maar slecht voor je apparaat, omdat ethanol de leidingen van je apparaat aantasten. Onze aanbeveling is daarom gebruik te maken van Euro 98, dit is iets duurder, maar de levenduur van je apparaat wordt hierdoor verlengt.