Home » Handgrasmaaier

Handgrasmaaier

Laatste update: 4 januari 2021

Wanneer je op zoek bent naar een simpele grasmaaier waar je altijd op kunt rekenen, kom je al snel uit bij de handgrasmaaier. Deze grasmaaiers zijn het meest gekozen, gezien ze ook stukken goedkoper zijn dan bijvoorbeeld modellen op benzine of met een accu. Wel zijn die vaak een stukje krachtiger.

Een handgrasmaaier is een niet automatische grasmaaier. Dit houdt dus in dat je achter de grasmaaier aan moet lopen om het gras te maaien. Online kunnen deze grasmaaiers enorm verschillen: in zaken als maaibreedte, maar ook in prijzen.

Beste handgrasmaaier

Als jij op zoek bent naar een nieuwe handgrasmaaier, ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste handgrasmaaier modellen, die voldoen aan onze criteria. Hieronder ontdek je de lijst met de beste handgrasmaaiers op dit moment.

We hebben onderzoek gedaan naar deze grasmaaiers, omdat het aanbod enorm is. Onderaan de pagina vertellen we hoe we ons onderzoek hebben verricht en waar we zoal extra aandacht aan hebben besteed.

 Beste Keuze 

gardena comfort 400c

GARDENA Comfort 400 C

In onze ogen is de GARDENA Comfort 400 C de beste handgrasmaaier. Dit komt met name door de werking van de grasmaaier en door de comfort van de handmaaier.

 Mulching functie 

fishkars staysharp plus

Fiskars StaySharp Plus

Er zijn ook handgrasmaaiers die een mulching functie kunnen hebben. Deze Fiskars SaySharp Plus is zo’n model, hiermee versnipperd het maaier automatische het gemaaide gras en zorgt dit voor bescherming en voeding voor het gazon.

 Brede maaibreedte 

fishkars staysharp max

Fishkars StaySharp Max

De naam van dit model zegt het al: Max. Dit is een hele goede handmaaier omdat dit model een extra grote maaibreedte heeft van maar liefst 46 cm. Voor een handmaaier is dit erg breed en dit zorgt voor grotere banen tijdens het maaien.

 Met opvangbak 

einhell gc hm 30

Einhell GC-HM 30

Wanneer je hooggras hebt kan het handig zijn om te kiezen voor een handgrasmaaier met opvangbak, hierdoor hoef je na het maaien hoef je dan niet het gazon te harken. Deze Einhell GC-HM 30 is een goede handgrasmaaier met opvangbak.

Onderzoeksmethodologie

Net als elk ander onderzoek op Bestegrasmaaier.nl hebben we voor het onderzoek naar de beste handgrasmaaier flink wat deskresearch verricht. Eerst hebben we ons verdiept in het type handgrasmaaier: waarom worden deze grasmaaiers gekocht, wat zijn de voor- en nadelen niet heel onbelangrijk: met welke vragen loopt men zoal als deze grasmaaier gekocht wordt.

Op basis van gesprekken met specialisten en aanbieders van deze grasmaaiers, hebben we ons onderzoek kunnen opstellen. We hebben zoal gekeken naar belangrijke onderzoeksfactoren (komen we strakjes op terug) en verrichtten onderzoek door diverse modellen met elkaar te vergelijken. Het resultaat van het onderzoek vind je hierboven: een lijst met de beste handmaaier keuzes op dit moment, op basis van sprekende kenmerken.

Waarom een onderzoek naar de beste handgrasmaaier?

Een handgrasmaaier is een heel ander model dan bijvoorbeeld een elektrische grasmaaier of een accumaaier. Waar menig grasmaaier vaak elektrisch aangedreven wordt (of met brandstof als we het bijvoorbeeld hebben over de benzine grasmaaier) is dit bij een handgrasmaaier niet zo. Hierbij zijn er dus ook andere zaken waar we naar kijken. De accuduur en de maximale oplaadtijd: daar kijken we niet naar. Juist het gewicht en het onderhoud van de grasmaaier vergt nu meer aandacht!

Voor we zijn gestart met het onderzoek hebben we belangrijke factoren op een rij gezet: kenmerken die wij graag onderzocht wilden hebben om te komen tot de beste keuze lijst die bovenaan deze pagina ontdekt. Ik raad je aan om onderstaande video te bekijken als je je afvraagt waarom een handgrasmaaier een interessante keuze zou kunnen zijn voor jouw gazon.

Belangrijke factoren voor een handgrasmaaier

Zoals we daarnet al aangaven hebben we een lijst samengesteld met ‘belangrijke factoren’ voor een handgrasmaaier in onze ogen. Dit zijn ze volgens onze experts:

  • Gebruiksgemak: hoe makkelijk is de handgrasmaaier te gebruiken? Werkt het fijn en simpel?
  • Maaibreedte: hoe breed maait de handgrasmaaier?
  • Opvangbak: is er sprake van een opvangbak? En zo ja: is deze makkelijk te verwijderen?
  • Mulching functie: heeft de handmaaier een mulching functie?

Daarbij hebben we ook standaardspecificaties bekeken, waaronder het gewicht en mogelijke verstelbaarheid.

Voordelen handgrasmaaier

Een handgrasmaaier heeft diverse voordelen: zo hebben ze in tegenstelling tot benzine varianten bijvoorbeeld geen tot weinig onderhoud. En ook zijn ze vaak veel makkelijker in gebruik en hoef je niets te installeren, zoals dit bij een robot grasmaaier wel het geval is. De voornaamste voordelen op een rij

  • Weinig tot geen onderhoud
  • Gaat jaren mee
  • Te gebruiken op plekken waar je met een elektrische of benzine grasmaaier niet kunt komen

Heb jij zelf nog meer voordelen die je hebt opgemerkt bij het gebruik van deze grasmaaiers? Laat het ons vooral weten, zodat we jouw pluspunt erbij kunnen zetten! 🙂

Handgrasmaaier met mulchfunctie handig?

Een handgrasmaaier met mulchfunctie is erg handig, vinden wij. Met een mulchfunctie wordt het gemaaide gras nog fijner gemaakt en vervolgens weer op het gazon verspreid. In grote lijnen heeft dit drie grote voordelen: je gazon wordt beter beschermd tegen de zon, er is sprake van meststof voor je gazon voor groeibevordering én je hoeft niet te harken gezien alles toch verpulverd wordt!

De beste keuze uit onze test: Fiskars StaySharp Plus

handgrasmaaier mulchfunctie

De mulchfunctie zorgt ervoor dat de handgrasmaaier het gemaaide gras weer verspreid

Ook handig: handgrasmaaier met opvangbak

Naast het hebben van een mulchfunctie is het ook interessant om te kijken naar een handgrasmaaier mét opvangbak. Hierbij wordt het gras namelijk opgevangen, in plaats van verspreid op het gazon. Ook hierbij hoef je niet meer te harken. Dit is met name interessant bij gazons met tuinen met hoog gras. Is dit bij jou het geval? Check dan ook ons onderzoek naar de grasmaaier voor hoog gras.

De beste keuze uit onze test: Einhell GC-HM 30

Budget-tip: goedkope handgrasmaaier

Hoewel een handgrasmaaier al velen stukken lager uitvalt qua prijs in vergelijking met andere modellen, is het alsnog voor velen een grote uitgave: gemiddeld ligt de prijs tussen de € 59,95 en € 125,-. Het kan natuurlijk goed zijn dat jij te maken hebt met een kleiner budget óf dat je simpelweg geen trek hebt in het neerleggen van honderden euro’s voor een goede handgrasmaaier. Wij zijn op zoek gegaan naar een goedkope – maar goede kwaliteit – grasmaaier. Deze van Einhell is in onze ogen een interessante budget-tip, die we ook al uitlichtten bij de handgrasmaaier met opvangbak als beste keuze!

The following two tabs change content below.

Robbert

Met een goede grasmaaier is het onderhoud van je gazon niet alleen makkelijker, maar ook stukken leuker. Mijn missie bij Bestegrasmaaier.nl is om jou te helpen bij het ontdekken van de beste keuze! Mocht je aanvullende vragen hebben of feedback op mijn artikelen willen doorgeven: stuur me gerust een berichtje!