Home » Grasmaaier voor Grote Tuin

Beste grasmaaier voor Grote Tuin

Overzicht met goede grasmaaiers voor een groot gazon!

Het soort grasmaaier kies je vaak op basis van de grootte van het gazon. Een groot gazon maaien met een handmaaier is geen doen en daarom wordt er vaak voor een elektrische of benzine grasmaaier gekozen. Ook bij het kopen van een robotmaaier is de gazonoppervlakte van belang. Op deze pagina vind je alle grasmaaiers die geschikt zijn voor een groot gazon.

Laatste update: 6 januari 2023

Elektrische grasmaaier voor groot gazon:
Black & Decker LM2000-QSAanbevolen oppervlakte: 700 m²
Deze maaier wordt erg goed beoordeelt door gebruikers. Verder heeft de grasmaaier een brede maaibreedte, dit maakt de grasmaaier erg geschikt voor een groot oppervlakte.

Beste accu grasmaaier voor groot gazon:

Makita DLM432CT2Aanbevolen oppervlakte: 575 m²
Bij deze accu grasmaaier krijg je twee accu’s, hierdoor is de grasmaaier geschikt voor een groot gazon. Gebruikers beoordelen deze grasmaaier erg goed!

Benzine grasmaaier voor een groot oppervlakte:

Powerplus POWXG60245Aanbevolen oppervlakte: 1050 m²
Voor het groot gazon is een benzine grasmaaier de beste keuze, geen gedoe met snoer of accuduur. Dit model is zeer geschikt door de brede maaibreedte en de zelfrijdende functie.

Beste robot grasmaaier voor grote tuin:

Robomow RK2000 – Aanbevolen oppervlakte: 2000 m²
Bij een robotmaaier is het belangrijk dat je kijkt naar het maximale bereik. Ook werkt een robotmaaier met begrenzingsdraad en deze dient ook lang genoeg te zijn. Dit robotmaaier van Robomow heeft groot bereik en is geschikt voor grote oppervlaktes.

 Elektrische grasmaaier 

Black & Decker LM2000-QS

BLACK+DECKER LM2000-QS

Groot gazon en wil je toch elektrisch maaien? Kies dan deze Black & Decker LM2000, deze maaier is ideaal voor grotere tuinen door de maaibreedte van 48 cm. Ook heeft dit model een best grote opvangbak van maar liefst 50 liter. Tip: vergeet niet een lang verlengsnoer te kopen: verlengsnoer 50 meter.

Elektrische grasmaaier voor een grote tuin

Elektrische grasmaaiers zijn voorzien van een snoer, hierdoor is de actieradius van dit soort modellen beperkt. Wil je toch een elektrische grasmaaier voor een groot oppervlakte dan dien je rekening te houden met de maaibreedte van de grasmaaier. Hoe breder de maaibreedte hoe minder banen je hoeft te maaien met de grasmaaier. In het tabel hieronder hebben we verschillende elektrische grasmaaiers opgesteld die geschikt zijn voor een aanbevolen verschillende aanbevolen gazon oppervlaktes:

Houdt hier rekening mee: elektrische grasmaaiers worden vaak niet geleverd met een verlengsnoer. De lengte van het snoer bepaald de actieradius, kies daarom voor lang verlengsnoer (50 meter).

Verschillende groottes van gazon in m²:

Hoe groot een gazon is ligt natuurlijk aan de vierkante meters (m²).

Aanbevolen gazon oppervlakte:Beoordeling gebruikers:Grasmaaier:
51 – 250 m² 8,9 Makita ELM3320
251 – 500 m² 8,7 Wolf Garten A 340 E
501 – 1000 m²9,2BLACK+DECKER LM2000-QS

 Accu grasmaaier 

Makita DLM432CT2

Makita DLM432CT2

Deze accumaaier is geschikt voor middel grote gazons, mede doordat deze maaier werkt met een dubbel accusysteem gaat hij lang mee (5 Ah). Ook is het handig dat je andere Makita accu’s in de grasmaaier kunt doen en heeft de grasmaaier een maaibreedte van 43 cm. Dit model wordt geleverd met twee accu’s!

Accu grasmaaier voor een groot gazon

Accu grasmaaiers zijn afhankelijk van de gebruiksduur van een accu. Wanneer je een groot gazon hebt en je voorkeur uitgaat naar een accugrasmaaier, is het belangrijk dat je rekening houdt met de gebruiksduur van de grasmaaier. In het tabel hieronder vind je de best beoordeelde grasmaaiers met de aanbevolen gazon oppervlakte.

Aanbevolen gazon oppervlakte:Beoordeling gebruikers:Grasmaaier:
Tot 50 m²8,4Gardena HandyMower

51 – 250 m²
8,4Gardena HandyMower

251 – 500 m² 8,6Einhell Rasarro 36/38 Kit

501 – 1000 m²9,0Makita DLM432CT2

 Benzine Grasmaaier 

Powerplus POWXG60245

powerplus powxg60245

Deze Powerplus POWXG60245 is een benzine grasmaaier die geschikt is voor een groot gazon van 1050 m². De grasmaaier heeft een krachtige motor en een brede maaibreedte (56 cm ). Ook heeft de grasmaaier zelfrijdende functie en dit is ook erg belangrijk wanneer je een groot gazon hebt.

 Robot Grasmaaier 

robomow rk2000

Robomow RK2000

Deze Robomow RK2000 de beste robotmaaier voor een grote tuin. Dit model is geschikt voor een gazonoppervlakte van 2000 m². De grasmaaier kun je bedienen via een app op je smartphone, zo stel je handige timers in of monitor je de grasmaaier op afstand. Deze robotmaaier is ook erg stil met een geluidsniveau van slechts 60 dB.

 Handgrasmaaier 

fishkars staysharp max

Fiskars StaySharp Max

We adviseren voor een grote tuin geen handmaaier, maar als dit toch wilt kies dan de: Fiskars StaySharp Max handmaaier. Deze handmaaier heeft een grote maaibreedte van 46 cm (groot voor een handmaaier) en snijd vloeiend door het gras heen. Ook handig is dat dit model het gras naar voren werpt, hierdoor ga je meerdere keren over het gras heen en versnippert het. Dit zorgt voor bescherming van je gras, voor voeding en hoef je niet te harken.

 Zitmaaier 

stiga tornado 2098 h

Stiga Tornado 2098 H

Voor een grote tuin is een zitmaaier zeker een aanrader. Momenteel is in onze ogen deze Stiga Tornado 2098 H de beste zitmaaier. De zitmaaier wordt geleverd met een mulching kit en dit is ook zeker aan te raden voor een grote oppervlakte. Met mulching wordt namelijk het gras versnipperd en hoef je niet te harken of het op te vangen. Mulching zorgt er tevens ook voor een bescherm- en voedingslaag voor op het gazon.

Onderzoeksmethodologie

Net als veel andere content op Bestegrasmaaier.nl hechten we altijd waarde aan de mate van hulp die we ermee kunnen bieden. Zo ook voor dit onderzoek naar de beste grasmaaier voor grote tuinen.

Voor dit onderzoek hebben we gesproken met diverse aanbieders en specialisten van grasmaaiers die wat meer bedoelt zijn voor het grotere werk. Hierbij hoef je trouwens niet alleen te denken aan een grote zitmaaier: er zijn namelijk ook robot grasmaaiers die geschikt zijn voor grotere tuinen.

Waarom een onderzoek naar de beste grasmaaier voor grote tuin?

Als er iets belangrijk is om goed naar te kijken bij de aanschaf van een grasmaaier, is het wel de geschiktheid voor een specifieke oppervlakte. Zo zijn er modellen die geschikt zijn voor wat kleinere tuinen, maar ook modellen die juist bedoeld zijn voor een uitgestrekt gazon.

Er is in onze ogen dusdandig sprake van een ander type grasmaaier dan bijvoorbeeld een grasmaaier voor klein gazon, dat we hebben besloten om er een apart onderzoek naar te verrichten.

Benieuwd hoe zo’n grasmaaier voor het grotere werk eruit kan zien? We kwamen onlangs op YouTube een interessante video tegen van de Dave LaLena:

Factoren voor een grasmaaier voor grote tuinen

Bij een grasmaaier voor grote tuinen kijken we naar andere factoren dan bijvoorbeeld een grasmaaier voor randen (zeer nauwkeurige varianten). Voor dit type grasmaaier hebben we de volgende kenmerken onder de loep gelegd:

  • Gazon oppervlakte: is de grasmaaier geschikt voor grotere tuinen?
  • Maaibreedte: Hoe breder hoe breder de maaibanen worden en hoe sneller je klaar bent
  • Grootte opvangbank (Tip van de expert: is het gras kort of heb je een mulchingfunctie, haal de opvangbak er gewoon af, hierdoor heb je geen gedoe met het legen van de opvangbak. Dit kan ook met grote weilanden vervelend zijn als je elke keer de zak moet legen).
  • Aantal ampere uur: Ah hoelang gaat accu mee? Met name bij een grote tuin willen we natuurlijk meters kunnen maken 🙂

Mocht je van mening zijn dat wij een belangrijk specifiek kenmerk mee hadden moeten nemen, stuur ons dan gerust een berichtje. Wij stellen feedback voor een nog scherper onderzoek altijd op prijs!

grasmaaier voor grote tuin

Wij kijken naar specifieke kenmerken voor grote tuinen, waaronder de maaibreedte

Onze aanbeveling: welke grasmaaier voor groot gazon?

Wij bevelen de volgende maten aan per soort grasmaaier:

  • tot 50 m² – handmaaier, elektrisch of accu
  • 51 250 – Handmatig, elektrisch of accu
  • 251 – 1000 m² – Elektrische, accu, benzine of robot
  • 1001 – 1500 m² – Benzine, robot of zitmaaier
  • 1500 m² zitmaaier, hoewel er wel robotmaaiers zijn (Robomow RK2000) die tot 2000 m² kunnen maaien, wordt het aanbevolen dit voor 1600 m² te doen. Accu grasmaaiers en elektrische grasmaaier zijn boven de 1000 niet meer interessant vanwege lege accu’s en lange snoeren.

Conclusie voor de beste grasmaaier voor grote tuin

Allereerst moet je weten hoe groot je gazon is, daarna kijk je welke maaier daar het best bij past. We zetten de verschillende keuzes van onze redactie nogmaals op een rijtje:

We hopen dat ons uitgebreide onderzoek je verder heeft geholpen bij het vinden van de beste grasmaaier voor grote tuin!