Home » Grasmaaier voor Grote Tuin

Grasmaaier voor Grote Tuin

Laatste update: 3 januari 2022

Een van de belangrijkste zaken om goed op te letten bij het kopen van een grasmaaier, is de geschiktheid voor gazongroottes. Nu zul je denken: er is dan toch maar één soort grasmaaier geschikt voor grote tuinen? Niet helemaal! Natuurlijk is een zitmaaier erg interessant, maar wat als je zelf niet meer wil grasmaaien en liever kiest voor een robotmaaier?

Op basis van veel vragen voor de beste keuzes voor grote tuinen, hebben we besloten om grondig onderzoek te verrichten naar de beste keuzes. We hebben hierin onderscheid gemaakt voor modellen, want in onze ogen kan een zitmaaier net zo interessant zijn voor grote tuinen als benzine grasmaaiers met een goede maaibreedte!

Beste grasmaaier voor grote tuinen per model

Naar aanleiding van ons onderzoek hebben we een beste grasmaaier voor grote tuinen per model kunnen selecteren. Zo ontdek je de beste robotmaaier voor grote tuinen tot de beste zitmaaier in het algemeen. Check onderstaande lijst en maak een goede keuze, onderaan het onderzoek vertellen we je graag meer over onze onderzoeksmethodologie en aanpak.

 Elektrische grasmaaier 

black en decker lm2000

Black & Decker LM2000-QS

Groot gazon en wil je toch elektrisch maaien? Kies dan deze Black & Decker LM2000, deze maaier is ideaal voor grotere tuinen door de maaibreedte van 48 cm. Ook heeft dit model een best grote opvangbak van maar liefst 50 liter. Tip: vergeet niet een lang verlengsnoer te kopen: verlengsnoer 20 meter.

 Accu grasmaaier 

makita dlm 431 pt2

Makita DLM431PT2

Deze accumaaier is geschikt voor middel grote gazons, mede doordat deze maaier werkt met een dubbel accusysteem gaat hij lang mee (5 Ah). Ook is het handig dat je andere Makita accu’s in de grasmaaier kunt doen en heeft de grasmaaier een maaibreedte van 43 cm.

 Benzine Grasmaaier 

powerplus powxqg7555

Powerplus POWXQG7555

Benzine grasmaaiers zijn wat interessanter voor een grote tuin. Deze Powerplus is hierbij een goede keuze. De Powerplus POWXQG7555 heeft een grote maaibreedte van 53 cm, is zelftrekkend en heeft een mulching functie. Alle aspecten die belangrijk zijn voor een grasmaaier voor een grote tuin.

 Robot Grasmaaier 

gardena sileno+ 2000

Gardena Smart Sileno+ 2000

Deze robotmaaier maait automatische voor jou je gazon strak. Dit model van Gardena kan een gazon tot 2000 m² aan en je kunt hem via de app bedienen. Ook kun je de robotmaaiers van Gardena uitbreiden met handige accessoires. Bijvoorbeeld de SensorControl, deze houdt bij hoe het gazon groeit, geeft dit door aan de grasmaaier en die berekend de beste maaifrequentie voor je gazon.

 Handgrasmaaier 

fishkars staysharp max

Fiskars StaySharp Max

We adviseren voor een grote tuin geen handmaaier, maar als dit toch wilt kies dan de: Fiskars StaySharp Max handmaaier. Deze handmaaier heeft een grote maaibreedte van 46 cm (groot voor een handmaaier) en snijd vloeiend door het gras heen. Ook handig is dat dit model het gras naar voren werpt, hierdoor ga je meerdere keren over het gras heen en versnippert het. Dit zorgt voor bescherming van je gras, voor voeding en hoef je niet te harken.

 Zitmaaier 

wolf garten scooter junior hydro

Wolf Scooter Junior Hydro

Voor een grote tuin is een zitmaaier de beste keuze, omdat dit een stuk sneller gaat en een stuk comfortabeler is. Bij een tuin groter dan 1000 m² wordt een zitmaaier interessant. Onze favoriete zitmaaier is deze Wolf Scooter Junior Hydryo, dit is een toegankelijk model, heeft alles wat nodig is en is qua prijs ook aantrekkelijk.

Onderzoeksmethodologie

Net als veel andere content op Bestegrasmaaier.nl hechten we altijd waarde aan de mate van hulp die we ermee kunnen bieden. Zo ook voor dit onderzoek naar de beste grasmaaier voor grote tuinen.

Voor dit onderzoek hebben we gesproken met diverse aanbieders en specialisten van grasmaaiers die wat meer bedoelt zijn voor het grotere werk. Hierbij hoef je trouwens niet alleen te denken aan een grote zitmaaier: er zijn namelijk ook robot grasmaaiers die geschikt zijn voor grotere tuinen.

Waarom een onderzoek naar de beste grasmaaier voor grote tuin?

Als er iets belangrijk is om goed naar te kijken bij de aanschaf van een grasmaaier, is het wel de geschiktheid voor een specifieke oppervlakte. Zo zijn er modellen die geschikt zijn voor wat kleinere tuinen, maar ook modellen die juist bedoeld zijn voor een uitgestrekt gazon.

Er is in onze ogen dusdandig sprake van een ander type grasmaaier dan bijvoorbeeld een grasmaaier voor klein gazon, dat we hebben besloten om er een apart onderzoek naar te verrichten.

Benieuwd hoe zo’n grasmaaier voor het grotere werk eruit kan zien? We kwamen onlangs op YouTube een interessante video tegen van de Dave LaLena:

Factoren voor een grasmaaier voor grote tuinen

Bij een grasmaaier voor grote tuinen kijken we naar andere factoren dan bijvoorbeeld een grasmaaier voor randen (zeer nauwkeurige varianten). Voor dit type grasmaaier hebben we de volgende kenmerken onder de loep gelegd:

  • Gazon oppervlakte: is de grasmaaier geschikt voor grotere tuinen?
  • Maaibreedte: Hoe breder hoe breder de maaibanen worden en hoe sneller je klaar bent
  • Grootte opvangbank (Tip van de expert: is het gras kort of heb je een mulchingfunctie, haal de opvangbak er gewoon af, hierdoor heb je geen gedoe met het legen van de opvangbak. Dit kan ook met grote weilanden vervelend zijn als je elke keer de zak moet legen).
  • Aantal ampere uur: Ah hoelang gaat accu mee? Met name bij een grote tuin willen we natuurlijk meters kunnen maken 🙂

Mocht je van mening zijn dat wij een belangrijk specifiek kenmerk mee hadden moeten nemen, stuur ons dan gerust een berichtje. Wij stellen feedback voor een nog scherper onderzoek altijd op prijs!

grasmaaier voor grote tuin

Wij kijken naar specifieke kenmerken voor grote tuinen, waaronder de maaibreedte

Onze aanbeveling: welke grasmaaier voor groot gazon?

Wij bevelen de volgende maten aan per soort grasmaaier:

  • tot 50 m² – handmaaier, elektrisch of accu
  • 51 250 – Handmatig, elektrisch of accu
  • 251 – 1000 m² – Elektrische, accu, benzine of robot
  • 1001 – 1500 m² – Benzine, robot of zitmaaier
  • 1500 m² zitmaaier, hoewel er wel robotmaaiers zijn ( GARDENA SIleno+ 2000) die tot 2000 m² kunnen maaien, wordt het aanbevolen dit voor 1600 m² te doen. Accu grasmaaiers en elektrische grasmaaier zijn boven de 1000 niet meer interessant vanwege lege accu’s en lange snoeren.

Conclusie voor de beste grasmaaier voor grote tuin

Allereerst moet je weten hoe groot je gazon is, daarna kijk je welke maaier daar het best bij past. We zetten de verschillende keuzes van onze redactie nogmaals op een rijtje:

We hopen dat ons uitgebreide onderzoek je verder heeft geholpen bij het vinden van de beste grasmaaier voor grote tuin!