Home » Grasmaaier voor Weiland

Grasmaaier voor Weiland

Laatste update: 6 januari 2023

Wanneer jij een groot weiland wil gaan maaien, is het niet aan te raden om hier een simpele handgrasmaaier voor te gebruiken. Nee: er wordt sneller gekeken naar grotere zitmaaier, waarvan de bekende tuintractor een veelgemaakte keuze is. Maar wat is nu de beste keuze en waar moet je zoal op letten?

Wij hebben besloten om een grondig onderzoek te verrichten naar de beste grasmaaier voor weiland in het algemeen. We hebben wel onderscheid gemaakt in verschillende – veelgekozen – soorten grasmaaiers. Van zitmaaiers tot elektrsiche en benzine grasmaaiers.

Beste grasmaaier voor weiland

We hebben voor ons onderzoek gesproken met diverse specialisten en hebben tientallen reviews doorgenomen. Op basis van dit onderzoek hebben we onderstaande lijst kunnen samenstellen. Ontdek de beste grasmaaier voor weiland met specifieke kenmerken.

 Elektrische grasmaaier 
black en decker lm2000

Black & Decker LM2000-QS

Deze Black & Decker LM2000-QS is geschikt voor weilanden. Heeft een grote maaibreedte van 48 cm, wel moet je rekening houden dat grasmaaier werkt met een snoer.

 Accugrasmaaier 

Makita DLM432CT2

Makita DLM432CT2

Met een accu grasmaaier die je wilt gebruiken voor een grote oppervlakte als bijvoorbeeld een weiland, dan moet rekening houden met de accuduur. Deze Makita DLM432CT2 heeft een dubbele accusysteem waardoor de grasmaaier extra lang ze werk kan doen.

 Benzine Grasmaaier 

powerplus powxg60245

Powerplus POWXQG7555

Voor een groot stuk veld of weiland is het handig om te kiezen voor een benzine grasmaaier die zelftrekkend is, hiermee bespaar je jezelf veel moeite en doet de grasmaaier het meeste werk. Deze Powerplus POWXG60245 is een grasmaaier die zelftrekkende is. Ook is de maaibreedte van deze grasmaaier breed (51 cm), dit zorgt voor grotere banen waardoor je sneller klaar bent.

 Robot Grasmaaier 

robomow rk2000

Robomow RK2000

De Robomow RK2000 robotmaaier is geschikt voor een weiland tot 2000 m². Ideaal is dat de robotmaaier zelf aan de slag gaat en je alleen hoeft toe te kijken, strakker dan de robotmaaier krijg jij het niet.

 Handgrasmaaier 

fishkars staysharp max

Fiskars StaySharp Max

Deze Fiskars StaySharp Max handgrasmaaier is ideaal om grote stukken weiland te maaien. Het kan misschien wat werk zijn, maar deze maaier maait het gemaaide gras naar voren waardoor je meerdere keren hetzelfde gras maait. Zo blijft er weinig van het gras over en zorgt dit voor een beschermlaag en voeding voor het weiland.

 Zitmaaier 

stiga tornado 2098 h

Stiga Tornado 2098 H

Het maaien van je weiland met een zitmaaier is de meest relaxte keuze. Kies voor een goede zitmaaier voor deze Stiga Tornado 2098 H. Dit is een goede zitmaaier die voorzien is van alle gemakken ook een mulching kit.

Onderzoeksmethodologie

Voor het onderzoek naar de beste grasmaaier voor een weiland, hebben we ons lang verdiept. Hoe zorgen we voor een waardevol onderzoeksresultaat en nog belangrijker: hoe komen we als niet eigenaar van een weiland erachter wat behoeftes zijn die spelen?

We hebben gesproken met aanbieders van de wat specialistischere en grotere grasmaaiers. Met name aanbieders van merken als Stihl en Brill hebben ons vooruit geholpen met meer kennis en mogelijke wensen en behoeftes.

Naast deze gesprekken hebben we uiteraard grondig deskresearch verricht. Zo hebben we van een mogelijke selectie tientallen reviews en beoordelingen doorgenomen. Dit heeft ons beeld zeer verbreed: we kwamen achter ervaringen bij specifieke gebruikssituaties van diverse modellen.

Waarom een onderzoek naar de beste grasmaaier voor weiland?

Nu zal je je afvragen: waarom hebben we een onderzoek verricht naar de beste grasmaaier voor weilanden? Is de beste grasmaaier sowieso niet al de beste? Nee: veel van onze onderzoeken gaan in op specifieke toepassingen, diverse modellen of bepaalde kenmerken. Elk van deze heeft zijn eigen onderzoek factoren die meer mee wegen dan anderen.

In het geval van de beste grasmaaier voor weilanden zou het raar zijn om te kijken naar de maximale accuduur, iets wat we bij een onderzoek naar de beste accu grasmaaier wel weer checken. En ook mogelijke koppelingen binnen een smart home zijn totaal overbodig: iets wat bij het onderzoek naar de beste robot grasmaaier wel weer interessant is.

Weilanden worden veelal gemaaid met een tractor, maar het kan ook prima met een zitmaaier. In onderstaande video is de methode met een tractor goed zichtbaar:

Factoren voor een grasmaaier voor weilanden

Bij een grasmaaier voor weilanden hebben we gekeken naar specifieke factoren. Deze factoren hebben we dus op een rij kunnen zetten door te spreken met verkopers en specialisten van diverse merken.

Deze factoren vinden wij belangrijk:

  • Maaibreedte: is er sprake van een goede maaibreedte, zodat we goede banen kunnen trekken?
  • Comfort: als we te maken hebben met bijvoorbeeld een zitmaaier, is het dan aangenaam om daar voor een langere tijd gebruik van te maken?
  • Robuustheid: is de grasmaaier lekker stevig en kan deze tegen een stootje, iets wat belangrijker is dan bijvoorbeeld bij een grasmaaier voor klein gazon?
  • Kracht: hoe is het gesteld met de kracht van de grasmaaier? Gaat hij gemakkelijk door het gras heen? Heeft hij veel power?

Ben jij van mening dat we een specifiek kenmerk ook hadden moeten checken? Laat het ons weten!

grasmaaier voor weiland

Voor weiland grasmaaiers hebben we onder andere gekeken naar de maaibreedte

Conclusie en extra tips voor weiland grasmaaiers

Het is dus bij een grasmaaier voor weiland zaak om goed te letten op de geschiktheid voor grotere maaioppervlaktes. Zaken als maaibreedte en de kracht van de grasmaaiers bepalen of je te maken hebt met een goede keuze of niet.

We zetten de keuzes van onze specialisten nogmaals op een rijtje:

We hopen dat ons onderzoek je verder heeft geholpen bij het maken van de beste keuze voor een weiland grasmaaier!