Home » Grasmaaier voor Randen

Grasmaaier voor Randen

Laatste update: 6 januari 2023

Heb jij een prachtige tuin met een mooi kronkelend tuinpad met gras aan beide zijden? Dan kan het grasmaaien nog een flinke uitdaging zijn, gezien je precies langs de randjes wil maaien. Hiermee zorg je namelijk voor een strakke grasmat en een mooi tuinpad. Maar het kan aardig lastig zijn om een grasmaaier te vinden die hier voor geschikt is.

Een grasmaaier moet aardig nauwkeurig kunnen maaien om randjes mee te kunnen pakken. Het wordt helemaal een probleem als je op zoek bent naar een grasmaaier voor een grote tuin, die ook nog eens nauwkeurig kan maaien. Wij hebben onderzoek verricht naar de beste keuzes, die je op deze pagina ontdekt!

Beste grasmaaier voor randen

Op basis van tientallen gesprekken met experts en aanbieders van grasmaaiers én door in onze eigen kringen te vragen naar ervaringen, zijn we eruit: wij hebben een lijst gemaakt met de beste grasmaaier voor randen. Omdat we natuurlijk nu nog niet weten naar wat voor soort grasmaaier jij op zoek bent, hebben we een beste keuze per model uitgelicht.

 Grastrimmer 
black en decker besta530cm

Black & Decker BESTA530CM

Voor het maaien van de randen van je gazon kun je gebruik maken van een trimmer. Met een trimmer kun je op moeilijke plekken komen en kun je losse grassprieten makkelijk wegmaaien. Deze Black & Decker BESTA530cm is een erg goede trimmer die geleverd wordt met een handige wielbasis. Met deze wielbasis kun je bijvoorbeeld makkelijk langs de randjes rijden voor het beste resultaat.

 Accu grasschaar 

gardena accucut

Gardena AccuCut

Voor het bij knippen van randen kun je gebruik maken van een accu schaar, hiermee kun je heel precies en perfect de randjes bij maaien waar de grasmaaier niet bij komt. Deze Gardena AccuCut accuschaar is geschikt voor een klein gazon.

 Zweefmaaier 

flymo handgrasmaaier

Flymo Turbo Lite 250

Een zweefmaaier is geschikt voor een heuvelachtig gazon, maar wil je de sloot randen maaien dan is dit ook een goede keuze. Deze Flymo Turbo Lite 250 zweeft op de juiste maaihoogte en is licht waardoor je eenvoudig de sloot randen kunt maaien.

 Elektrische Grasmaaier 

BLACK+DECKER LM2000-QS

Black Decker LM2000-QS

Deze Black Decker LM2000-QS is onze favoriete elektrische grasmaaier, mede omdat dit model ook buiten de wielen maait en zo ook de grasranden meepakt.

 Robot Grasmaaier 

robomow rc304u

Robomow RK2000

Deze Robomow RK2000 kan goed langs randen maaien, dit komt mede doordat de messen voorbij de wielbasis komen. Ook kun je middels het perimeterdraad de robotmaaiers perfect afstellen. Mocht de robotmaaier nog iets te dicht bij de rand komen dan kun je in de app de afstand vergroten.

Onderzoeksmethodologie

Voor het maaien van randen heb je te maken met een hele andere grasmaaier dan bijvoorbeeld voor een grote tuin of een dijk of weiland. We hebben namelijk te maken met een wat meer nauwkeurige maaier dan anders.

We hebben besloten om daarom een waardevol onderzoek te verrichten naar de beste grasmaaier voor randen. In ons onderzoek zijn we op zoek gegaan naar de beste keuzes voor verschillende grasmaaier modellen, gezien het nog maar de vraag is naar welk specifieke grasmaaier jij op zoek bent: een handgrasmaaier of een bijvoorbeeld een robot grasmaaier?

Voor het onderzoek hebben we gesproken met diverse aanbieders en specialisten van grasmaaier merken (waaronder Gardena). Door daarnaast ook te spreken reeds gebruikers van grasmaaiers rondom een tuin met een tuinpad (en dus randen) hebben we een goed beeld gekregen van wensen en behoeftes.

Waarom een onderzoek naar de beste grasmaaier voor randen?

Maar waarom moet er nu speciaal een onderzoek verricht worden voor de beste grasmaaier voor randen? In onze ogen hebben we te maken met een dusdanig andere maaimethode, dat we het niet anders kon. Zoals je hierboven in de onderzoeksresultaten wellicht al gezien hebt, hebben we nu opeens te maken met een ’trimmer’ en een ‘ accu schaar’ . Iets heel anders dan een grasmaaier :).

Om een beter beeld te krijgen van zo’ n trimmer, zijn we op zoek gegaan naar een video. Bekijk hieronder een interessant filmpje:

Factoren voor een grasmaaier voor het maaien van randen

Zoals we daarnet al aangaven hebben we door gesprekken te voeren een lijst kunnen samenstellen met factoren die we extra onder loep moesten houden. Deze factoren zijn in onze ogen dusdanig belangrijk, dat we extra bekeken hebben in ons deskresearch:

  • Nauwkeurigheid: we willen de randen natuurlijk scherp kunnen maaien. Hoe nauwkeuriger een maaier is hoe beter! (hier werd ook duidelijk dat een trimmer of een schaar eigenlijk de beste opties zijn…)
  • Comfort: we willen natuurlijk te maken hebben met een maaier waarmee het eenvoudig is om de randjes bij te werken. Een lomp, groot apparaat is een no-go in onze ogen

En net als bij bijna elk ander onderzoek op Bestegrasmaaier.nl kijken we uiteraard naar de prijs/kwaliteitsverhouding en checken we altijd beoordelingen en reviews alvorens wij modellen uitlichten als beste keuze.

grasmaaier voor randen

Hier zijn de randen met een zeer nauwkeurige grasmaaier gemaaid 😉

Welke grasmaaier gebruiken voor het maaien van randen?

Deze vraag krijgen we vaak binnen op de redactie: “Welke grasmaaier kan ik het beste gebruiken voor het maaien van randen?”. Daar is eigenlijk niet één specifiek antwoord goed voor. We hebben daarom de vraag weer opgesplitst in drie sub-vragen:

  • Ben je op zoek naar een robotmaaier voor het maaien van randen? Dan is het zaak om goed te letten op de mogelijkheid van ‘randmaaien’. Niet alle robotmaaiers hebben dit, opletten dus! Onze tip: de Robomow RC304U.
  • Ga je toch liever voor een elektrische grasmaaier? Dan is het slim om te kijken naar een maaier die buiten zijn eigen wielen maait. Zo kunnen beide wielen op gelijke hoogte blijven en krijg je geen lengte verschil rond de randen van je grasmat.
  • Heb je te maken met sloten? Dan is het aan te raden om voor een lichte grasmaaier te gaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar een zweefmaaier.

Conclusie van ons onderzoek

Er zijn genoeg keuzes als jij op zoek bent naar de beste grasmaaier voor randen. We sommen de keuzes naar aanleiding van ons onderzoek nog een keertje op:

We hopen dat ons onderzoek je veder geholpen heeft. Heb je feedback of loop je ergens bij vast? Neem dan gerust contact met ons op.