Home » Grasmaaier voor Klein Gazon

Grasmaaier voor Klein Gazon

Laatste update: 22 juni 2020

Het is een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij een nieuwe grasmaaier: de maximale gazongrootte waar hij voor geschikt is. Een grasmaaier die geschikt is voor een kleiner oppervlakte is een no-go, maar ook eentje met een veel groter maaioppervlakte is onnodig: zo zijn ze vaak groter – wat voor problemen kan zorgen bij het opbergen – en vele malen duurder dan andere modellen.

Nee, voor een grasmaaier voor een klein gazon kun je al snel tientallen, al dan niet honderden euro’s besparen als je goed onderzoek doet. Zo kun je kiezen voor een minder grotere maaibreedte en een minder groot maaioppervlakte, zoals we daarnet al aangaven. Op deze pagina ben je overigens aan het juiste adres: wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste grasmaaier voor een klein gazon!

Beste grasmaaier voor klein gazon

We hebben flink wat onderzoek verricht met een centrale vraag: wat is nu de beste grasmaaier voor een klein gazon? We kwamen er al snel achter dat er niet één specifiek antwoord mogelijk is: het is maar net wat voor soort grasmaaier jij zoekt. Een robot grasmaaier bijvoorbeeld? Of ga je liever voor een kleine handgrasmaaier?

We hebben besloten om voor elk gangbaar model voor kleinere tuinen – dus geen grote zitmaaier – een beste keuze te selecteren. Bekijk onze keuzes hieronder!

 Handgrasmaaier 

bosch ahm 30

Bosch AHM 30

De beste keuze voor een kleine tuin is een handmaaier: weinig onderhoud en je hebt geen stroom of brandstof nodig. Deze Bosch AHM 30 is een simpele maar goede keuze, het is een compact model die makkelijk op te bergen is en geschikt is voor kleine tuinen.

 Accugrasmaaier 

Gardena HandyMower

Handige accu grasmaaier die wel wat weg heeft van een handgrasmaaier. Met dit model maak je eenvoudig gebruik van een Gardena accu. Dit model is geschikt voor kleine tuinen, omdat het een erg compacte grasmaaier is, goed te maait en ook een handige mulching mes heeft die het gras zo kort maait dat het ook direct zorgt voor een beschermlaag en meststof voor het gazon.

 Elektrische grasmaaier 

wolf garten a340 e

Wolf Garten A 340 E

Deze Wolf Garten A 340 E is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar de beste grasmaaier voor een kleine tuin. Ook heeft dit model een mulching functie dat zorgt dat het gras zo kort gemaaid wordt dat je niet meer hoeft te harken.

 Benzine Grasmaaier 

einhell gc pm 40 s

Einhell GC PM 40 S

Benzine grasmaaier zijn niet echt bedoeld voor kleine tuinen. Wil je toch een benzine grasmaaier kies dan deze Einhell GC-PM 40 S, dit is een mooie compacte benzine grasmaaier die geschikt is voor kleine grasveldjes.

 Robot Grasmaaier 

gardena sileno city smart 250

Gardena Sileno City Smart 250

Deze robotmaaier van Gardena is geschikt voor een gazonoppervlakte tot 250 m². Dit model heeft de meest vooruitstrevende functies, je kunt hem via de app bedienen, maait het gazon erg strak en gaat zelfstandig te werk.

Onderzoeksmethodologie

Negen van de tien tuinen in Nederland worden bestempeld als een klein gazon. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat het ook echt klein is, maar natuurlijk wel als we het vergelijken met een weiland of een complete dijk.

We hebben alles er aan gedaan om een waardevol onderzoek te verrichten naar de beste grasmaaier voor kleine gazon en kleinere tuinen. Hiervoor hebben we heel wat uren deskresearch verricht. We hebben gekeken naar specifieke onderzoeksfactoren (waar we straks op terug komen) om te komen tot bovenstaand onderzoeksresultaat. Deze factoren hebben we op een rij kunnen zetten door – naast ons deskresearch – ook interviews te houden met verkopers en reeds gebruikers van maaiers.

Wij nemen elk onderzoek bij Bestgrasmaaier.nl erg serieus. Mocht jij van mening zijn dat we ergens in te kort schieten of heb je aanvullende tips voor een nog waardevoller onderzoeksresultaat? Laat het ons dan vooral weten.

Waarom een onderzoek naar de beste grasmaaier voor klein gazon?

In onze ogen zijn de verschillen tussen een grasmaaier voor een klein gazon dusdanig anders dan andere toepassingen, dat we niet anders konden dan ook hier een onderzoek naar te verrichten. Waar we in dit onderzoek bijvoorbeeld meer hebben gekeken naar het formaat (hoe kleiner hoe beter), keken we in het geval van de beste grasmaaier voor een grote tuin juist naar de kracht en het comfort van de grasmaaier.

Voor een klein gazon wordt in veel gevallen een handgrasmaaier of een variant met een accu gekozen. In onderstaande video is zo’n model grasmaaier van het merk Wolf-Garten te zien.

Factoren voor een grasmaaier voor kleine gazonnen

Naar aanleiding van gesprekken met experts en reeds gebruikers van grasmaaiers voor een klein gazon, hebben we een lijst met onderzoeksfactoren samengesteld.

De volgende factoren legden wij extra onder de loep in ons onderzoek:

  • Formaat van de grasmaaier: hoe kleiner hoe beter, gezien we met een klein gazon vaak ook te maken hebben met weinig berging
  • Maaibreedte: een hele brede maaibreedte is niet handig. Dit bleek overigens ook in ons onderzoek naar de beste goedkope grasmaaier.
  • Mulching functie: hierbij hoef je niet te harken en is je kleine gazon meteen bemest

Welke grasmaaier voor klein gazon?

Dit is een van de meestvoorkomende vragen die wij op de redactie dagelijks binnenkrijgen. In onze ogen is een handmaaier de beste keuze (bekijk ook hier ons onderzoek naar de beste handgrasmaaier). Deze is namelijk makkelijk in gebruik, vaak compact en vergt weinig onderhoud. Ook heb je geen benzine of stroom nodig!

handgrasmaaier beste keuze voor klein gazon

Een handgrasmaaier is de beste keuze voor en klein gazon!

Conclusie: beste grasmaaier voor klein gazon

We zetten de onderzoeksresultaten per soort grasmaaier nog een keertje op een rij:

We hopen dat ons onderzoek je verder heeft geholpen bij het maken van de beste keuze. Mocht je nog ergens tegenaan lopen, dan weet je ons nu te vinden. Tip: check ook onze grasmaaier blog voor meer tips of bekijk onze grasmaaier aanbiedingen pagina voor actuele deals.

The following two tabs change content below.

Robbert

Met een goede grasmaaier is het onderhoud van je gazon niet alleen makkelijker, maar ook stukken leuker. Mijn missie bij Bestegrasmaaier.nl is om jou te helpen bij het ontdekken van de beste keuze! Mocht je aanvullende vragen hebben of feedback op mijn artikelen willen doorgeven: stuur me gerust een berichtje!