Home » Grasmaaier voor Klein Gazon

Grasmaaier voor Klein Gazon

Laatste update: 6 januari 2023

Het is een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij een nieuwe grasmaaier: de maximale gazongrootte waar hij voor geschikt is. Een grasmaaier die geschikt is voor een kleiner oppervlakte is een no-go, maar ook eentje met een veel groter maaioppervlakte is onnodig: zo zijn ze vaak groter – wat voor problemen kan zorgen bij het opbergen – en vele malen duurder dan andere modellen.

Nee, voor een grasmaaier voor een klein gazon kun je al snel tientallen, al dan niet honderden euro’s besparen als je goed onderzoek doet. Zo kun je kiezen voor een minder grotere maaibreedte en een minder groot maaioppervlakte, zoals we daarnet al aangaven. Op deze pagina ben je overigens aan het juiste adres: wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste grasmaaier voor een klein gazon!

Beste keuzes per model:

Beste grasmaaier voor klein gazon

We hebben flink wat onderzoek verricht met een centrale vraag: wat is nu de beste grasmaaier voor een klein gazon? We kwamen er al snel achter dat er niet één specifiek antwoord mogelijk is: het is maar net wat voor soort grasmaaier jij zoekt. Een robot grasmaaier bijvoorbeeld? Of ga je liever voor een kleine handgrasmaaier?
We hebben besloten om voor elk gangbaar model voor kleinere tuinen – dus geen grote zitmaaier – een beste keuze te selecteren. Bekijk onze keuzes hieronder!

 Handgrasmaaier 

gardena 330

Gardena Classic 400

De handmaaier is de grasmaaier die het meest geschikt is voor kleine gazons. Een handgrasmaaier is compact en makkelijk op te bergen. Deze Gardena Classic 400 heeft een duwboom die in te klappen is en daardoor is de grasmaaier ook makkelijk op te bergen.

 Elektrische grastrimmer 

black en decker besta530cm

Black+Decker BESTA530CM-QS

Deze Black+Decker BESTA530CM-QS is ideaal voor een klein gazon. Het is een grastrimmer die geleverd wordt met een soort wagentje waarin je de trimmer kunt zetten. Naast het maaien van het gras is de trimmer ideaal voor moeilijk bereikbare plekken en voor kantjes.

 Elektrische grasmaaier 

wolf garten a340 e

Wolf Garten A 340 E

Deze Wolf Garten A 340 E is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar de beste grasmaaier voor een kleine tuin. Ook heeft dit model een mulching functie dat zorgt dat het gras zo kort gemaaid wordt dat je niet meer hoeft te harken.

 Benzine Grasmaaier 

Powerplus poweg63773

PowerPlus POWEG63773

Deze Powerplus POWEG63773 is een compacte en kleine benzine grasmaaier. Dit model is makkelijk op te bergen en makkelijk in gebruik.

 Robot Grasmaaier 

gardena sileno minimo 250

Gardena Sileno City Smart 250

Met een robotmaaier hoef je zelf niet meer te maaien. Deze Gardena SILENO minimo 250 is geschikt voor een klein gazon tot 250 m².

Onderzoeksmethodologie

Negen van de tien tuinen in Nederland worden bestempeld als een klein gazon. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat het ook echt klein is, maar natuurlijk wel als we het vergelijken met een weiland of een complete dijk.

We hebben alles er aan gedaan om een waardevol onderzoek te verrichten naar de beste grasmaaier voor kleine gazon en kleinere tuinen. Hiervoor hebben we heel wat uren deskresearch verricht. We hebben gekeken naar specifieke onderzoeksfactoren (waar we straks op terug komen) om te komen tot bovenstaand onderzoeksresultaat. Deze factoren hebben we op een rij kunnen zetten door – naast ons deskresearch – ook interviews te houden met verkopers en reeds gebruikers van maaiers.

Wij nemen elk onderzoek bij Bestgrasmaaier.nl erg serieus. Mocht jij van mening zijn dat we ergens in te kort schieten of heb je aanvullende tips voor een nog waardevoller onderzoeksresultaat? Laat het ons dan vooral weten.

Waarom een onderzoek naar de beste grasmaaier voor klein gazon?

In onze ogen zijn de verschillen tussen een grasmaaier voor een klein gazon dusdanig anders dan andere toepassingen, dat we niet anders konden dan ook hier een onderzoek naar te verrichten. Waar we in dit onderzoek bijvoorbeeld meer hebben gekeken naar het formaat (hoe kleiner hoe beter), keken we in het geval van de beste grasmaaier voor een grote tuin juist naar de kracht en het comfort van de grasmaaier.

Voor een klein gazon wordt in veel gevallen een handgrasmaaier of een variant met een accu gekozen. In onderstaande video is zo’n model grasmaaier van het merk Wolf-Garten te zien.

Factoren voor een grasmaaier voor kleine gazonnen

Naar aanleiding van gesprekken met experts en reeds gebruikers van grasmaaiers voor een klein gazon, hebben we een lijst met onderzoeksfactoren samengesteld.

De volgende factoren legden wij extra onder de loep in ons onderzoek:

  • Formaat van de grasmaaier: hoe kleiner hoe beter, gezien we met een klein gazon vaak ook te maken hebben met weinig berging
  • Maaibreedte: een hele brede maaibreedte is niet handig. Dit bleek overigens ook in ons onderzoek naar de beste goedkope grasmaaier.
  • Mulching functie: hierbij hoef je niet te harken en is je kleine gazon meteen bemest

Welke grasmaaier voor klein gazon?

Dit is een van de meest voorkomende vragen die wij op de redactie dagelijks binnenkrijgen. In onze ogen is een handmaaier de beste keuze (bekijk ook hier ons onderzoek naar de beste handgrasmaaier). Deze is namelijk makkelijk in gebruik, vaak compact en vergt weinig onderhoud. Ook heb je geen benzine of stroom nodig!

handgrasmaaier beste keuze voor klein gazon

Een handgrasmaaier is de beste keuze voor en klein gazon!

Conclusie: beste grasmaaier voor klein gazon

We zetten de onderzoeksresultaten per soort grasmaaier nog een keertje op een rij:

We hopen dat ons onderzoek je verder heeft geholpen bij het maken van de beste keuze. Mocht je nog ergens tegenaan lopen, dan weet je ons nu te vinden. Tip: check ook onze grasmaaier blog voor meer tips of bekijk onze grasmaaier aanbiedingen pagina voor actuele deals.