Home » Grasmaaier Blog » Boomstam beschermen tegen de grasmaaier

Boomstam beschermen tegen de grasmaaier

boomstam beschermen

Uit ervaring weten wij dat veel bomen beschadigd raken door grasmaaierwerkzaamheden. Wanneer je de bast of het onderliggende cambium beschadigd wordt de boom kwetsbaar en gevoelig voor ziektes en insecten. De schade kan zo groot zijn dat de boom nooit meer herstelt en eindigt op de brandstapel. Om de boomstam te beschermen en dit te voorkomen is een stamvoetbeschermer noodzakelijk.

De stamvoetbeschermer: Handig!

Het is een jaarlijks terugkerend probleem. Je bent nog even de kantjes van het gazon gaat trimmen met een bosmaaier en hebt per ongeluk de boomstam geraakt. Dat je nu de boomstam hebt beschadigd is nog niet alles, de hele rand rondom de boom ziet er niet meer uit. Om er voor te zorgen dat je gazon er voortaan pico bello bij ligt is een stamvoetbeschermer een heel handig ding. Zo kan je grasmaaier nooit meer bij de boom komen en kan je makkelijk langs de stamvoetbeschermer maaien waardoor je tuin er voortaan netjes bij ligt.

Boomstam beschermen

Stamvoetbeschermers zijn gemaakt van flexibel rubber. De eerste 3 jaar zijn het belangrijkst voor de ontwikkeling van een boom, daarom zijn de stamvoetbeschermers vrij kort.  Hierdoor kan je ze makkelijk om de dunne stam van jonge bomen vouwen. Toch moeten ook oudere bomen beschermt worden tegen grasmaaierschade, daarom zijn de stamvoetbeschermers zo ontworpen dat je ze makkelijk aan elkaar kan bevestigen. Ook oude bomen met veel schors kan je daardoor beschermen met de stamvoetbeschermer. De rubber stamvoetbeschermers zijn door hun goede kwaliteit een garantie voor  jaren lang plezier.