Home » Grasmaaier voor Dijk

Grasmaaier voor Dijk

Laatste update: 6 januari 2023

Wanneer jij een heuvelachtige tuin hebt, is het zaak om goed te kijken naar de maximale helling wat een specifieke grasmaaier aankan. Niet alleen bij een automatische robot grasmaaier, maar ook bij handgrasmaaiers blijft dit een belangrijk kenmerken om mee te nemen bij je keuze. Ook bij het maaien van bijvoorbeeld een dijk is dit een belangrijk aspect.

Wij hebben besloten om grondig onderzoek te verrichten naar de beste grasmaaier voor dijken. Want, welke grasmaaier scoort nu het best op schuine oppervlaktes, zonder daarmee maaikracht te verliezen?

Beste grasmaaier voor dijk

We kunnen ons goed voorstellen dat je minder snel naar een robot grasmaaier zal wijzen voor het maaien van een dijk, dan bijvoorbeeld een zitmaaier. Echter is dit een aanname; er zijn immers ook robotmaaier met een goede maximale hellingshoek. We hebben besloten om een beste keuze per grasmaaier model te selecteren. Bekijk ons onderzoeksresultaat hieronder:

 Zweefmaaier 
flymo turbo 400

Flymo Turbo Lite 250

Een dijk is vaak ongelijk en daarom is een zweefmaaier een hele goede keuze! Deze Flymo Turbo Lite 250 is een zweefmaaier waarmee je eenvoudig de dijk kunt maaien, wel moet je rekening houden met stroompunt.

 Accu grasmaaier 

makita DLM 432CT2

Makita DLM432CT2

Geen stroompunt? Neem dan een grasmaaier met een sterke accu, zoals deze Makita DLM432CT2. Dit model heeft twee accu’s wat er voor zorgt dat de grasmaaier langer mee gaat maar ook meer power heeft. Erg belangrijk wanneer je een dijk gaat maaien en het gras van een dijk vaak wat hoger is dan de grasmat.

 Benzine Grasmaaier 

Powerplus POWXG60245

Powerplus POWXG60245

Ook benzine grasmaaiers zijn goed te gebruiken voor dijken. Deze Powerplus POWXG60245 is daarvoor een hele goede keuze. Dit model heeft een zelftrekkende functie, hierdoor wordt maaien lichter voor jou gemaakt.

 Robot Grasmaaier 

robomow rc308u

Robomow RK1000

Sommige robotmaaiers kunnen ook dijken en hellingen maaien, hierbij moet je letten op de maximale hellingshoek. Deze Robomow RK2000 heeft een relatieve grote maximale hellingshoek van 45%. Dit maakt dit de beste robotmaaier voor dijken.

 Zitmaaier 

stiga tornado 2098 h

Stiga Tornado 2098 H

Lekker je dijk maaien met een zitmaaier? Kies dan deze Stiga Tornado 2098 H, dit model heeft achterwiel aandrijving en het maaivlak tussen de wielen zitten. Wanneer het maaidek aan de voorzijde van de grasmaaier zit kan de grasmaaier vastlopen.

Onderzoeksmethodologie

Voor het onderzoek naar de best grasmaaier voor een dijk hebben we ons flink verdiept in de must-haves. Wat maakt een specifieke grasmaaier nu goede of juist een slechte keuze? We hebben gesproken met verschillende aanbieders van de wat grotere grasmaaiers om een beter beeld te krijgen van mogelijke onderzoeksfactoren.

Natuurlijk hebben we ook reeds gebruikers om mening gevraagd: waar liepen zij voorheen tegenaan, wat gebruiken ze nu en waar ze zijn nu vooral over te spreken?

Al deze informatie hebben we meegenomen. Maar daarmee waren we er nog niet: ook hebben we van onze potentiële beste keuzes ongelooflijk veel beoordelingen gelezen. Was een specifieke grasmaaier wel echt zo geschikt voor een dijk als beweerd werd? Uiteindelijk zijn we gekomen tot bovenstaande beste keuzes voor een dijk!

Waarom een onderzoek naar de beste grasmaaier voor dijk of heuvels?

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien doet ons team van grasmaaier specialisten vaker onderzoek naar verschillende toepassingen. Zo hebben we onlangs ook een onderzoek verricht naar de beste grasmaaier voor weilanden, voor randen en voor een klein gazon. In onze ogen is een dijk een dusdanig andere toepassing, dat we hiervoor een apart onderzoek hebben verricht.

We hebben gekeken naar andere factoren dan bijvoorbeeld de beste robot grasmaaier. Nee, we keken bij de dijk grasmaaiers veel meer naar zaken als de maximale helling hoogte en de kracht van de grasmaaier zelf. In onderstaande foto is het goed zichtbaar hoe een dijk gemaaid kan worden.

grasmaaier voor dijken

Er zijn speciale grasmaaiers voor dijken

Factoren voor een grasmaaier voor dijken en heuvels

Voor een grasmaaier voor dijken hebben we gekeken naar specifieke factoren, waaronder de maximale helling hoogte die de grasmaaier aan kan.

We zetten de – in onze ogen – belangrijke kenmerken die ervoor kunnen zorgen dat je te maken hebt met een goede keuze:

  • Maximale helling hoogte: een grasmaaier moet natuurlijk tegen een helling op kunnen rijden en tegelijkertijd kunnen maaien
  • Besturing: hoe wordt de grasmaaier aangestuurd? Is het een zitmaaier of is er zelfs sprake van een afstandsbediening?
  • Prijs/kwaliteit: net als veel andere grasmaaiers kijken we uiteraard ook naar de prijs kwaliteitsverhouding
  • Comfort: is het grasmaaien goed te doen, of is er sprake van veel gerommel?

Ben jij van mening dat we een specifiek kenmerk over het hoofd hebben gezien? Stuur ons dan vooral een berichtje, zodat we het onderzoek kunnen aanscherpen.

Conclusie: welke grasmaaier geschikt voor dijk?

Het is bij een grasmaaier voor een dijk goed om te letten op de maximale maaihelling. Daarbij is het slim om jezelf van te voren af te vragen hoe jij de besturing wilt doen: met een afstandsbediening of wil je liever zelf op de grasmaaier zitten?

We zetten de beste keuzes uit ons onderzoek nog een keertje op een rij:

We hopen dat ons onderzoek je vooruit geholpen heeft!