Home » Grasmaaier voor Hoog Gras

Grasmaaier voor Hoog Gras

Laatste update: 6 januari 2023

Heb je te maken met hoog gras in jouw tuin of op jouw gazon? Dan is het zaak om een goede grasmaaier in huis te halen, zodat jij er weer een strakke grasmat van kunt maken. Echter is het wel belangrijk om een goede keuze te maken, zodat jij niet eindigt met een verprutst gazon, met alle gevolgen van dien.

Als we bijvoorbeeld de zitmaaier er bij pakken, kun je in onze ogen het beste kiezen voor een model zonder mulchfunctie: hierbij zou het gras weer terug verspreid worden op het gazon, wat bij langer gras niet aan te raden is: het wordt namelijk slecht verpulverd, waardoor er dikke lagen op jouw gazon ontstaan. Dit kan uiteindelijk weer resulteren in kale plekken, omdat de zon er niet meer goed bij komt.

Wanneer je te maken hebt met hoog gras dat hoger is dan 12 centimeter kun je het best gebruik maken van een bosmaaier. Met een bosmaaier maai je gemakkelijk hoog gras voor je voeten weg. Maak bijvoorbeeld gebruik van de McCulloch B26, deze bosmaaier is zowel met draad als met mes te gebruiken.

Beste grasmaaier voor hoog gras

Wij hebben besloten om een compleet onderzoek te verrichten voor de beste grasmaaier voor hoog gras. We hebben voor het onderzoek honderden modellen voor ogen gehad, die we uiteindelijk met specifieke factoren onder de loep hebben gehouden. We gingen verder dan enkel het checken van specificaties als vermogen: ook hebben we gesproken met aanbieders van specifieke modellen en hebben we reviews en beoordelingen meegenomen.

Het is goed om te weten dat we natuurlijk niet weten naar welk specifiek type grasmaaier jij op zoek bent. Daarom hebben we besloten om voor elk geschikte grasmaaier type voor hoog gras de beste keuze te selecteren! Bekijk het onderzoeksresultaat hieronder.
 Bosmaaier 

mucculloch b26 ps

McCulloch B26

Een bosmaaier is het beste wapen tegen hoog gras en struiken. In onze ogen is dit de beste bosmaaier voor hoog gras deze McCulloch B26. Dit komt met name doordat je bij deze bosmaaier de mogelijkheid hebt voor draad, messen of zelfs een heggenschaar. Met deze bosmaaier kun je elke klus aan. Ook hoef je geen rekening te houden met een snoer of accu, want deze bosmaaier heeft een benzinemotor.

 Benzine Grasmaaier 

makita-plm4631n2

Makita PLM4631N2

Een benzine grasmaaier heeft wat meer power dan een elektrische grasmaaier gebruik daarom voor hoog gras een benzine grasmaaier, hiermee voorkom je dat je vast komt te zitten of dat de grasmaaier niet genoeg power heeft en snel leeg is. Deze Makita PLM4631N2 gaat zonder enige moeite door hoog gras heen.

 Handgrasmaaier 

fishkars staysharp max

Fiskars StaySharp Max

Met deze handgrasmaaier van Fiskars is hooggras geen probleem. Het voordeel van deze handmaaier is dat hij al het gemaaide gras naar voren werpt, hierdoor ga je nog een keer over het gras heen totdat er alleen maar kleine deeltjes overblijven.

 Zitmaaier 

stiga tornado 2098 h

Stiga Tornardo 2089 H

Is de oppervlakte te groot om het hoge gras met de hand te maaien? Kies dan voor een zitmaaier. Een zitmaaier heeft vaak geen problemen met hoog gras. Deze Stiga Tornado 2098 H is in onze ogen de beste keuze, daarnaast heeft dit model een opvangbak wat handig is. Als je het gras opvangt hoef je namelijk niet na het maaien ook nog eens te harken.

Onderzoeksmethodologie

Wij hebben besloten om een onderzoek te verrichten naar de beste grasmaaier voor hoog gras. Net als al onze andere onderzoeken hebben we lang nagedacht over een zo afgebakend onderzoek mogelijk: wij willen jou maximaal helpen bij het vinden van de beste keuzes.

Mede daardoor hebben we ons niet alleen verdiept in de belangrijke specificaties van een grasmaaier voor hoog gras (komen we strakjes op terug), maar zijn we ook ten rade gegaan bij specialisten op het gebied van deze grasmaaiers.

Toen we uiteindelijk een lijst hadden met interessante grasmaaiers, waren we er nog niet: we hebben van elk model tientallen – al dan niet honderden – reviews en beoordelingen doorgelezen om ons beeld flink te versterken.

Waarom een onderzoek naar de beste grasmaaier voor hoog gras?

Wij zijn van mening dat een grasmaaier voor hoog gras een dusdanig andere toepassing is dan andere modellen, dat we niet anders konden hier een apart onderzoek naar te verrichten. En gezien we zo nu en dan ook vragen binnen kregen over de beste keuzes voor hoog gras, stonden we trappelen om het onderzoek te verrichten.

We hebben in ons onderzoek naar de beste grasmaaier voor hoog gras gekeken naar specifieke factoren. Deze factoren zijn totaal anders dan wanneer we bijvoorbeeld onderzoek doen naar de beste grasmaaier voor grote tuin of grasmaaier voor randen.

Benieuwd hoe hoog gras het beste gemaaid kan worden? Op YouTube zagen we een video over het maaien van hoog gras, die we je niet willen onthouden:

Factoren voor een grasmaaier voor wat hoger gras

Bij het maaien van hoog gras moet je altijd goed letten op een aantal factoren. Ten eerste is het belangrijk om te checken of er sprake is van een grote opvangbak. Helemaal geen opvangbak en een mulchfunctie is niet aan te raden, gezien het gras amper verpulverd wordt.

Belangrijke factoren bij grasmaaier voor hoog gras:

  • Opvangbank: hoe groot is de opvangbak en is deze makkelijk te verwijderen?
  • Maaikracht: ga je met de grasmaaier makkelijk door het hoge gras heen of moet je echt kracht zetten?
  • Functies: mulchfunctie is in onze ogen niet interessant bij het maaien van hoog gras

Natuurlijk kijken we naast deze sprekende factoren ook naar standaard kenmerken, waaronder de prijs kwaliteitsverhouding. Ben jij van mening dat we ons hadden moeten verdiepen in een specifiek kenmerk bij het maaien van hoog gras? Stuur ons dan gerust een berichtje.

grasmaaier voor hoog gras

We keken naar specifieke factoren voor het maaien van hoog gras.

Conclusie: welke grasmaaier gebruiken bij hoog gras:

Bij het maaien van hoog gras kun je dus beter niet kijken naar functies als mulching, maar dien je beter te kijken naar de grootte van de opvangbak en de kracht van een grasmaaier. We zetten de keuzes van onze experts nogmaals op een rijtje:

We hopen dat ons onderzoek je verder heeft geholpen!