Home » Grasmaaier Blog » Mollenverjager – diervriendelijke manier om een mol te verjagen

Mollenverjager – diervriendelijke manier om een mol te verjagen

mollenverjager
Laatste update: 28 mei 2021

Wanneer je mollen wilt bestrijden kun je daarvoor verschillende middelen inzetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mollenval of een mollenklem, maar één van de diervriendelijkste manieren om de mol weg te houden uit je tuin is door het gebruik van een mollenverjager.

Wat is een mollenverjager?

Een mollenjager is niet te vergelijken met andere manieren om de mol te bestrijden. Zijn de mollenval en -klem bedoeld om een mol te vangen, met een mollenverjager kun je – de naam verklapt het al – de mol wegjagen uit je tuin.

Omdat de mol onder de grond in het donker leeft en naar voedsel zoekt heeft deze een uitstekend gehoor. Een verjager produceert een ultrasoon geluid. Een geluid dat voor de mens niet te horen is, maar wel voor de mol. Een mol zal dit geluid als onprettig ervaren en dus wegblijven uit de tuin.

Het voordeel van een mollenverjager

Op deze manier de mol verjagen heeft een aantal grote voordelen. In de eerste plaats is een mollenverjager heel gebruiksvriendelijk toe te passen. Je plaatst het apparaat in de tuin en je kunt erop vertrouwen dat de verjager lange tijd zijn werk zal kunnen doen. Bovendien werken mollenverjagers op een heel diervriendelijke en duurzame manier. Bij andere vormen van mollenbestrijding is het doel om de mol te vangen of zelfs te doden, nadat ze zich in jouw tuin hebben gevestigd. Een mollenverjager werkt ook preventief. Je voorkomt dat een mol jouw tuin uitkiest als leefomgeving en daarmee schade zal toebrengen aan jouw tuin of gazon.

Bovendien werkt een mollenverjager ook nog eens tegen andere knaagdieren. Het apparaat maakt afwisselend laag frequente trillingen of een ultrasoon geluid. Mensen merken daar niets van, voor mollen en andere knaagdieren is het onprettig. Je houdt dus niet alleen mollen weg uit de tuin, maar ook andere knaagdieren. Een mollenverjager is bruikbaar voor zowel grote als kleine tuinen. Sommige verjagers zijn in staat om tot 1000 vierkante meter rondom het apparaat de mollen weg te houden. Dit zorgt ervoor dat ook een kleiner gazon op een doeltreffende manier beschermd kan worden tegen de overlast die de mol kan veroorzaken.

Hoe gebruik je een mollenverjager

Een goede mollenvanger werkt optimaal wanneer je het apparaat om de juiste manier gebruikt. Heb je een mollenvanger met een kabel aangeschaft dan heb je een stopcontact nodig. Is dat niet beschikbaar, dan is wellicht een mollenvanger op batterijen of zonne-energie handiger. Steek de mollenvanger op de juiste plek in de grond, vaak worden mollenverjagers geleverd met een uitsteekpen. Deze pen steek je eerst in de grond en vervolgens haal je de pen weer uit de grond en heb je een gat gemaakt. Na het uitsteken kun je de mollenverjager in de grond steken. Je doet dat het beste in het gazon en als het even kan in de kleigrond. Dat levert namelijk de beste resultaten.

Vervolgens activeer je de mollenvanger door hem aan te zetten. Het apparaat zend vervolgens tonen uit op verschillende frequenties. Zelf kunnen wij deze tonen niet horen, maar knaagdieren en ongedierte hebben hier een hekel aan. Naast mollen kun je dit apparaat ook gebruiken tegen ander ongedierte als muizen, eekhoorns en woelratten.