Home » Grasmaaier Blog » Top 10 leukste speelgoed grasmaaiers voor kinderen

Top 10 leukste speelgoed grasmaaiers voor kinderen

speelgoed grasmaaier voor kinderen
Laatste update: 6 november 2023

Het speeltje voor de man des huizes: de grasmaaier. We zullen het niet snel toegeven, maar stiekem vinden wij grasmaaien een van de leukere klusjes om te doen. Niet gek dus dat kinderen de grasmaaier een interessant apparaat vinden. Ze willen dan ook niets liever dan papa’s voorbeeld volgen door ook een keer achter de grasmaaier te staan.

Jammer voor de kids, want vaak is het antwoord ‘nee’. Een ongeluk zit in een klein hoekje waardoor de grasmaaier absoluut geen kinderspeelgoed is, of toch wel? Het mag dan wel geen echte grasmaaier zijn, maar het lijkt er verdacht veel op. Wij laten je graag kennis maken met de speelgoed grasmaaier.

De kindergrasmaaier

Het is gewoon een grappig gezicht: een kind achter zijn speelgoed grasmaaier. Speelgoed grasmaaiers bestaan in allerlei kleuren, maten en groottes. Daarnaast is de aanschaf van een kindergrasmaaier de ideale gelegenheid om je kind spelenderwijs de beginselen van het tuinieren bij te brengen. Zo kan een kind makkelijk zijn ouders ‘helpen’ met het gazon kort houden. De speelgoed grasmaaier is ook geschikt voor de allerkleinste onder ons. Ideaal, want zeg nou zelf: jong geleerd is oud gedaan!

Top 10 met de leukste speelgoed grasmaaier

De ene speelgoedgrasmaaier is de andere niet, maar hoe weet je dan welke kindergrasmaaier je het beste aan kan schaffen? Degelijkheid, prijs-kwaliteit verhouding, details en natuurlijk veiligheid. Wij zochten voor je uit wat de beste speelgoed grasmaaiers zijn van dit moment!
1. Husqvarna 582 40 63-01 speelgoed grasmaaier

Deze Husqvarna speelgoed grasmaaier lijkt het meest op een echte grasmaaier en is daarom erg gewild. Deze kindergrasmaaier is gemaakt van degelijk materiaal. Hij weegt 3 kilo, dus valt niet zo snel om als je kind er achteraan loopt. Daardoor is die ideaal voor de kleintjes. Een kindergrasmaaier kan geen grasmaaier zijn zonder geluids- en lichteffecten, dus dat heeft die. De Husqvarna speelgoed grasmaaier werkt op AA batterijen die er netjes bijgeleverd worden.

2. Bosch speelgoed grasmaaier met geluid

Het is een erg lichte kindergrasmaaier waardoor die makkelijk door de tuin gesleept kan worden. Deze grasmaaier maakt het geluid van een echte elektrische maaier. Tijdens het rijden maakt hij daarnaast een knetterend geluid. Kinderen vinden dit helemaal geweldig, ouders misschien iets minder als ze een fanatiek tuiniertje hebben.

Tip: De Bosch collectie biedt behalve deze speelgoedmaaier een compleet assortiment voor jonge tuiniers.

grafix grasmaaier speelgoed

3. Speelgoed grasmaaier Grafix

Trek aan het touw en je hoort de motor starten, tijdens het duwen maakt de grasmaaier geluid. Ook zit er een draaiknop en hendel op de kindergrasmaaier om de grasmaaier harder en zachter te laten gaan.

little tikes grasmaaier

4. Little Tikes kindergrasmaaier

Door aan het touw te trekken hoor je de motor starten, tijdens het duwen maakt de grasmaaier geluid en de balletjes gaan ratelen. Deze speelgoed grasmaaier heeft zelfs een klik-sleutel en ‘gastankje’.

black decker mechanische kindergrasmaaier

5. Speelgoed grasmaaier Black & Decker van Smoby

Deze oranje Black & Decker speelgoed grasmaaier kan niet missen in onze top 10. Hij is gemaakt van stevig kunststof en heeft 4 grote wielen. Hij lijkt net echt! Met een draai aan de knop ‘gaat de maaier aan’ en bij het vooruit duwen hoor je daarnaast een ratelgeluid.

6. AL-KO AL-KO speelgoed grasmaaier

De AL-KO speelgoed grasmaaier is een van de weinige kindergrasmaaiers met een opvangbox. Hierdoor lijkt het gras maaien net echt. In de opvangbox worden de grasresten perfect nagebootst door ronddraaiende kralen, waardoor de speelgoedgrasmaaier aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.

7. Ecoiffier kinder grasmachine

De Ecoiffier is een grote speelgoed grasmaaier met een rammelaarstarter, een knop met 3 standen en een verwijderbare grasmand. Bij het maken van deze kindergrasmaaier hebben ze geprobeerd zo veel mogelijk elementen uit een echte grasmaaier terug te laten komen waardoor de speelgoed grasmaaier net echt lijkt.

8. Androni Speelgoed grasmaaier

Deze kindergrasmaaier is gemaakt voor eindeloos speelplezier. De grasmaaier maakt wel geluid maar niet heel veel waardoor je er geen hinder aan ondervind wanneer je kind het gras over racet met zij eigen kindergrasmaaier.

verve speelgoed grasmaaier

9. Verve kindergrasmaaier

Makkelijk in gebruik, het kind hoeft alleen te duwen en het lijkt alsof de maaier het gras maait. Hij is verkrijgbaar is een stoere zwarte kleur, een kleur die niet veel verkocht wordt. Daarnaast maakt de kindergrasmaaier ook nog geluid.

10. Bellenblazer grasmaaier Paw Patrol

Lijkt nog maar weinig op een speelgoed grasmaaier, je bent 100% verzekerd van gelach en plezier. Het is namelijk een knalroze bellenblazende speelgoed grasmaaier. Als je de kindergrasmaaier vooruit duwt, vliegen de bubbels om je oren. Heel handig als je je kleine uk aan het lopen probeert te krijgen.

Naast speelmaaiers zijn er nog veel meer leuke huishoudelijke apparaten voor je kind, denk bijvoorbeeld aan speelgoedkeukens. Kinderen worden er vooral gelukkig van en het is vaak ook nog eens leerzaam. Ook zijn er bijvoorbeeld leuke speelgoed stofzuigers voor kinderen, ideaal om je kind om te leren gaan met de huishoudelijke taken.