Home » Beste Gardena Grasmaaier

Gardena Grasmaaier

Laatste update: 6 januari 2023
beste gardena grasmaaier

GARDENA is een Duits merk dat zich volledig richt op apparaten voor tuinverzorging. Een belangrijk onderdeel van tuinverzorging is natuurlijk ook je gazon. Om je gazon helemaal strak en mooi te krijgen heeft GARDENA verschillende grasmaaiers, waaronder robotmaaiers, kooimesmaaiers, roterende gazonmaaiers, grastrimmers en zelfs accu-grasscharen. Op deze pagina vind je een overzicht met de beste GARDENA grasmaaiers en kijken we naar de werking van de verschillende GARDENA maaiers.

Hieronder hebben we vier modellen geselecteerd die in onze ogen de beste modellen van dit moment zijn. Deze aanbeveling geven we op basis van onze ervaringen, maar ook op basis van ons onderzoek. Ook hebben we een paar handige accessoires van GARDENA opgesteld en vertellen we hoe je dit het beste kunt gebruiken om je gazon zo strak en mooi te krijgen. GARDENA heeft geen grasmaaiers die werken met een benzinemotor.

Beste Gardena grasmaaier

Het was even puzzelen, want hoe selecteer je de beste grasmaaier van een merk wat sowieso al veel punten scoort? We hebben besloten om onderzoek te doen naar de beste Gardena grasmaaier op basis van verschillende kenmerken. Geen tuin of wens is immers hetzelfde!

In onderstaand overzicht ontdek je de grasmaaier modellen van Gardena die wij aanbevelen. Benieuwd hoe wij tot deze conclusie zijn gekomen? Lees dan onder de onderzoeksresultaten verder over onze aanpak en onderzoeksmethodologie.
 Met snoer 

gardena powermax 37

GARDENA PowerMax 37 – Geschikt voor middelgroot gazon

In onze ogen is de GARDENA PowerMax 37 de beste GARDENA grasmaaier van dit moment. Het is een elektrische grasmaaier die werkt met een snoer en die een mulching functie heeft. De grasmaaier is geschikt voor een middelgroot gazonoppervlakte van 425 m².

 Accu 

Gardena PowerMax Li-40/37

GARDENA PowerMax Li-40/37

Ook dit is een GARDENA PowerMax, maar deze grasmaaier is voorzien van een Lithium-ion accu. In tegendeel tot de bovenstaande grasmaaier heeft deze geen mulching functie. Deze GARDENA grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlakte van 425 m².

 Handmaaier 

gardena comfort 400c

GARDENA Comfort 400 C – Extra comfortabel

De GARDENA Comfort 400 C is de beste GARDENA handmaaier van dit moment. De C in de naam staat voor comfort en dat zie je terug in de handgrepen van de grasmaaier. Dit model is geschikt voor een kleine gazon tot 150 m².

 Robotmaaier 

gardena sileno city smart 250

GARDENA Sileno City Smart 250 – Slimme robotmaaier

Het meest toegankelijke robotmaaier van GARDENA is de Sileno City Smart 250. Deze robotmaaier is geschikt voor een gazongrootte tot 250 m², daarnaast is heeft GARDENA meer robotmaaiers die geschikt zijn voor een oppervlakte tussen de 250 en 2000. Lees meer…

 Grasschaar 

gardena accucut

GARDENA ClassicCut – Voor het fijne werk

Een grasschaar wordt vooral gebruikt voor het knippen van gras op moeilijke plekken of randen. Deze GARDENA ClassicCut is daar perfect voor! Knip het gras bijvoorbeeld weg wanneer er planten op je gazon hangen die niet weggemaaid mogen worden. Ook voor uittekende grassprieten aan de rand is een grasschaar perfect.

Let hier op voordat je een GARDENA grasmaaier koopt

GARDENA heeft een standaard assortiment aan grasmaaiers, zoals je hierboven kunt zien zijn dit robotmaaiers, elektrische maaiers en handmaaiers. Per model is het belangrijk dat je goed kijkt naar het aanbevolen gazonoppervlakte. Zo is de GARDENA Sileno City Smart 250 geschikt voor een gazon van 250 m², maar er is ook een GARDENA robotmaaier die geschikt is voor 2000 m²: GARDENA SIleno+ 2000.

Ook zijn er zogeheten Comfort lijnen, vaak aangeduid met C. Vaak zijn in deze lijn de grasmaaiers uitgerust met zachtere elementen en zijn de de handgrepen gebogen voor een betere greep op het apparaat. Ook hebben deze maaiers uit de GARDENA Comfortlijn ergonomische hendels om eenvoudig de hoogte te verstellen.

GARDENA heeft geen grasmaaiers die werken met een benzine motor, hierdoor zijn de grasmaaiers van GARDENA beter voor het milieu.

Pluspunten van GARDENA grasmaaiers

 • Aan de zijkant van de grasmaaier zitten ook de kammen, hierdoor kun je dicht langs een muur of rand maaien.
 • De grasmaaiers hebben comfortabele handgrepen en zijn ergonomische in gebruik.
 • Speciaal ontworpen Power Plus-motoren die in combinatie met een DuraEdge-dubbelharde messen zorgen voor uitstekende maai resultaten.

Verschil tussen GARDENA 400 en 400 C

Vaak krijgen we de vraag: wat is het verschil tussen GARDENA 400 en 400 C. Hier kunnen we kort antwoord opgeven en dat is de C van Comfort. GARDENA heeft namelijk een speciale C lijn. Zo zijn er veel apparaten die het zelfde lijken, maar als je goed kijkt naar het apparaat dan is deze uitgerust met comfortabele handgrepen. Zie als voorbeeld het plaatje hieronder:

Beide modellen hebben de zelfde maai prestaties, maar de ene is goedkoper en de andere is weer comfortabeler. Hierbij kun je dus besparen op het je grasmaaier of kun je kiezen voor een grasmaaier die comfortabeler maait.

De beste elektrische grasmaaier GARDENA

In onze ogen is de GARDENA PowerMax 37 een hele goede keuze. Dit model is zelfs naar voren gekomen als beste elektrische grasmaaier met opvangbak. Met name functies en de werking maken dit een interessante keuze, zo heeft deze grasmaaier bijvoorbeeld een mulching functie. Met deze functie versnipperd de grasmaaier het gemaaide gras, hierdoor komt er een beschermlaag te liggen op je gazon en voeding voor het gras.

De PowerMax 37 is geschikt voor een gazonoppervlakte van 425 m² en heeft een maaibreedte van 37 cm. Die 37 in de naam staat ook voor de maaibreedte, maar het model is ook te verkrijgen met een maaibreedte van 32, 34 en 42 cm. Hoe groter de maaibreedte is hoe groter je maaibanen worden en hoe sneller je klaar bent.

Overige specificaties van de GARENDA PowerMAx 37:

 • Gazonoppervlakte: 425 m²
 • Maaibreedte: 37 cm
 • Geluidsniveau: 96 dB
 • Vermogen: 1600 Watt
 • Maaihoogte: 20 – 60 mm
 • Opvangbak: 45 liter
gardena powermax 37

Beste Makita grasmaaier met accu: Makita DLM431PT2

Voor een accu grasmaaier heeft dit apparaat veel power. Dit komt mede door de goede accu’s van Makita, maar ook door het dubbele accusysteem. Deze grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlakte van 575 m².

Beste GARDENA grasmaaier met accu

De PowerMax is ook te verkrijgen in een versie die werkt met een accu: GARDENA PowerMax Li. Het grootste verschil tussen beide grasmaaiers is dat de ene werkt met een snoer en de andere met een accu. Dit heeft beide zijn voor- en nadelen, zo kan het onhandig zijn om met een snoer en een stopcontact te werken en zo kan het onhandig zijn wanneer de accu leeg is.

Ook kijkend naar de specificaties zien we veel verschillen. Duidelijk is dat een grasmaaier met een accu een stuk prijziger is en dat scheelt wel meer dan € 100,-. Wel is de grasmaaier met accu zwaarder, breder en gemaakt van staal in plaats van kunststof. Als we naar de maai prestaties kijken dan heeft de grasmaaier met accu ook geen mulching functie.

Is een mulching functie voor jou niet nodig en heb je liever een grasmaaier met accu dan is de PowerMax Li een goede keuze, bekijk hieronder de overige specificaties van deze grasmaaier.

Specificaties GARDENA PowerMax Li 40/37:

 • Geschikt voor gazonoppervlakte: 425 m²
 • Geluidsniveau: 92 dB
 • Maaibreedte: 37 cm
 • Maaihoogte: 20 -60 cm
 • Volume opvangbak: 45 liter
Gardena PowerMax Li-40/37

GARDENA PowerMax Li-40/37

De beste GARDENA grasmaaier met accu van dit moment. Dit model is geschikt voor een gazonoppervlakte van 425 m² en heeft een maaibreedte van 37 cm.

Beste GARDENA handmaaier

In GARDENA handmaaiers zit weinig verschil, het belangrijkste is dat je kijkt naar de messen van een handmaaier. De messen moet goed bewegen en scherp zijn, zodat ze goed door het gras kunnen snijden en niet het gras eruit getrokken wordt. Kijken we naar de beste handmaaier van GARDENA, dan kunnen we wel zeker zeggen dat de GARDENA Comfort 400 C dit is.

Deze grasmaaier onderscheid zich wel degelijk met name in de comfort van de handmaaier. De Gardena Comfort 400 C is ontworpen met comportabele handgrepen en ergonomische hendels waarmee je eenvoudig de hoogte kunt instellen. Een handmaaier wordt vooral gebruikt voor kleine gazons, dit model is geschikt voor een gazon tot 150 m².

gardena comfort 400c

Beste GARDENA handmaaier met comfortabele grepen

Ben je op zoek naar een comfortabele handmaaier? Kies dan voor deze GARDENA Comfort 400 C, vooral geschikt om op een comfortabele manier te maaien.

Beste robotmaaier GARDENA: Sileno City Smart 250

In onze ogen is deze GARDENA robotmaaier de beste in zijn soort. GARDENA heeft ook nog andere modellen die grotere gazons kunnen maaien tot 2000 m², maar voor een standaard tuin moet 250 m² wel voldoende zijn. Het mooie van een robotmaaier is niet alleen dat die zelfstandig te werk gaat, maar het werk dat hij aflevert is ook gewoon top en strak.

Naast Sileno City modellen zijn er ook nog Sileno life en Sileno+ modellen. Waar de Sileno City modellen geschikt zijn voor tuinen tot 500 m² zijn Sileno Life modellen geschikt voor gazons tot 1.250 m² en de Sileno+ lijn voor gazons tot 2000 m². Ook zit er nog verschil in de Smart modellen, zo heeft elke lijn weer smart modellen. Smart modellen zijn de robotmaaiers die je per app kunt besturen.

gardena sileno city smart 250

GARDENA Sileno City Smart 250

Bestuur je grasmaaier via een app op je mobiel of stel de grasmaaier zo in dat hij automatische te werk gaat. Dit is in onze ogen de beste robotmaaier van dit moment. De Sileno City 250 is geschikt voor een gazon tot 250 m², heb je een groter gazon? Geen probleem er zijn ook robotmaaiers die tot 2000 m² gazons kunnen maaien. Lees meer…