Home » Makita Grasmaaier

Beste Makita Grasmaaier

beste makita grasmaaier
Laatste update: 6 januari 2023

Makita is merk dat je waarschijnlijk kent van verschillende gereedschappen. Heb je al gereedschap van Makita dan kun je gewoon gebruik maken van de accu’s en deze kun je ook in je elektrische grasmaaier doen. Ook staat Makita bekend om het meest flexibele accu platform. Momenteel werkt Makita aan zogeheten XGT accu’s, wat moet zorgen voor sterkere en betere accu’s. Op deze pagina hebben we voor jou de beste Makita grasmaaiers geselecteerd.

Momenteel heeft Makita drie verschillende grasmaaiers in haar assortiment, daarnaast hebben we ook gekeken naar grasmaaier accessoires als bosmaaiers en trimmers. Drie grasmaaiers zijn te verkrijgen in verschillende maten, hierbij moet je goed kijken naar wat de juiste maat voor jouw tuin is. Hier vertellen we je hieronder meer over, bekijk eerst de beste Makita grasmaaiers die we hebben geselecteerd.

Beste Makita grasmaaiers

Zoals we daarnet al aangaven is het aanbod in Makita grasmaaiers enorm. We hebben diepgaand onderzoek verricht naar de beste modellen op dit moment. Omdat de grasmaaiers van Makita verschillen in kenmerken, hebben we onderscheid gemaakt.

Bekijk in onderstaande lijst de beste keuzes met bijhorende kenmerken. Kom je er alsnog niet uit of wil je dat we onderzoek doen naar een model die aansluit op jouw wensen? Stuur ons dan gerust een berichtje.
 Met accu 

makita dlm 431 pt2

Makita DLM431PT2 (2x 18 V) – Werkt op accu

Deze Makita DLM431PT2 werkt met op een dubbel accusysteem van Makita, waardoor de grasmaaier twee keer zoveel power heeft. De grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlakte van 575 m².

 Mulching 

makita elm4121

Makita ELM4121- Met snoer

De Makita ELM4121 is een elektrische grasmaaier van Makita die werkt met een snoer. Je kunt wel eindeloos door maaien, maar je moet wel in de buurt zijn van een stroomvoorziening. Dit model is geschikt voor een gazonoppervlakte van 525 m².

 Zelfrijdend 

makita-plm4631n2

Makita PLM4631N2 – 4-takt motor

Dit is de 4-takt grasmaaier van Makita. De grasmaaier is zelfrijdend en dat is handig, omdat grasmaaier met een benzine motor wel zwaar kan zijn. Deze Makita grasmaaier is geschikt voor een gazongrootte van 800 m².

 Bosmaaier 

makita em2600u bosmaaier

Makita EM2600U – 2-takt motor

In onze ogen is dit de beste bosmaaier van Makita. Deze bosmaaier werkt met een benzine motor en is dus niet afhankelijk van een accu of stekker. Je gebruikt deze bosmaaier voor hooggras en sloot kanten.

 Trimmer 

makita dur18z trimmer

Makita DUR18Z – Werkt op accu

Na het maaien van je gazon gebruik je een trimmer voor de randjes netjes af te werken. Deze trimmer is voorzien van alle gemakken en werkt op een Makita accu. Voor een trimmer adviseren we wel gebruik te maken van een accu, omdat deze modellen vaak goedkoper zijn en minder onderhoud nodig hebben.

Waarop letten bij het kopen van een Makita grasmaaier

Zoals je hierboven kunt zien zit er veel verschil in de soorten grasmaaiers. Je kunt kiezen voor benzine grasmaaiers, elektrische grasmaaiers met snoer of met grasmaaiers met een accu. Belangrijk is dat je altijd kijkt naar je eigen situatie en naar je gazongrootte. Voor een wat groter gazon adviseren we altijd een grasmaaier met benzine motor die zelfrijdend is, heb je een klein gazon kies dan voor een elektrische grasmaaier met snoer of accu. Kies dan voor een accu wanneer het een moeilijk is om de grasmaaier te verbinden met stroom en wanneer er een stroompunt in de buurt is kies dan voor een snoer.

Over het algemeen zijn de Makita grasmaaiers van goede kwaliteit en is het handig dat je de accu’s kunt gebruiken die je al hebt van andere Makita machines. Ook bespaar je hierdoor veel geld want dan hoef je geen accu te kopen bij de grasmaaiers en heb je vaak de keuze om een apparaat te kopen zonder accu. Hieronder hebben we de pluspunten van Makita grasmaaiers opgesteld:

Pluspunten van Makita grasmaaiers

 • Je kunt gewoon gebruik maken van elke Makita accu
 • Geen extra accu kosten bij het aanschaffen van een nieuw apparaat
 • De accu’s van Makita staan er bekend om de goede kwaliteit
 • Goede service afdeling bij Makita (goede reparatie)
 • 2 jaar garantie op je apparaten
makita grasmaaier accu's

Stop gewoon de accu van je boormachine in de grasmaaier!

Wat is de situatie en hoe groot is je gazon?

Of je nu een Makita of GARDENA grasmaaier koopt. Je hebt altijd met standaard zaken te maken en je moet kijken naar je eigen situatie. Allereerst is het belangrijk dat je weet of je een benzine of een elektrische grasmaaier bij je past. Een elektrische grasmaaier wordt vaak gekocht wanneer je een klein gazon hebt, hierbij heb je wel de keuze of je kiest voor accu of voor snoer. Elektrische maaiers zijn minder belastend voor het milieu, goedkoper en hebben minder onderhoud nodig.

Na het kiezen van het soort maaier is het belangrijk dat je weet hoe groot je gazon ongeveer is. Vaak staat bij elk model grasmaaier in de webshop aangegeven voor welke oppervlakte de grasmaaier geschikt is. Ook is het belangrijk om te kijken naar de maaibreedte van de grasmaaier, hoe groter de maaibreedte is hoe minder banen je hoeft doen en hoe sneller je klaar bent. Verder kun je rekening houden met de functies van de Makita maaiers, hierbij kun je letten op de volgende functies:

 • Geluidsniveau: grasmaaiers produceren veel geluid, houdt hier rekening mee met het kopen van een grasmaaier.
 • Batterijcapaciteit: kies je voor een accu maaier kijk dan ook naar het ampère uur (vaak aangeduid als Ah), dit geeft aan hoe lang een machine te gebruiken is op een volle accu.
 • Maaihoogte: ook de maaihoogte staat vaak aangegeven bij webshops. Vaak voldoet deze wel aan de eigen, vooral bij goede merken als Makita.
 • Mulching functie: handig voor een klein gazon die je vaak minimaal één keer per week maait. Met deze functie maait je grasmaaier het gras heel kort en blaast dit terug over het gazon, waardoor er een soort mestlaag over je gazon komt.

De Beste accu grasmaaier van Makita

In onze ogen de Makita DLM431PT2 de beste accu grasmaaier van Makita. Dit model werkt op een twee accusysteem, hierdoor krijgt de grasmaaier veel power om goed te werken op een accu. Ook staan de accu’s van Makita bekend om de goede werking, daarnaast kwam deze Makita DLM431PT2 als beste elektrische grasmaaier met accu uit de test.

Verder is deze grasmaaier te verkrijgen in verschillende maaibreedte, hierdoor is de grasmaaier geschikt voor de meeste gazons onder de 1000 m². Dit model is geschikt voor een gazonoppervlakte van 575 m² en heeft een maaibreedte van 43 cm. Ander pluspunt van deze grasmaaier, wat we vaak missen bij andere grasmaaiers, is dat de maaihoogte ook centraal te regelen is met een enkele handeling.

Specificaties van deze elektrische accu grasmaaier van Makita:

 • Gewicht van de grasmaaier: 17,8 kg
 • Batterijcapaciteit: 5 Ah
 • Maaibreedte: 43 cm
 • Maaihoogte: 20 – 75 mm
 • Volume opvangbak: 50 liter
 • Geschikt voor gazonoppervlakte: 575 m²
makita dlm 431 pt2

Beste Makita grasmaaier met accu: Makita DLM431PT2

Voor een accu grasmaaier heeft dit apparaat veel power. Dit komt mede door de goede accu’s van Makita, maar ook door het dubbele accusysteem. Deze grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlakte van 575 m².

Beste Makita grasmaaier met snoer

Kies je voor een grasmaaier met snoer, dan heb je nooit gezeur met lege accu’s. Deze Makita grasmaaier met snoer is dan een uitkomst. Wel dien je altijd rekening te houden met een grasmaaier met snoer dat er een stroompunt in de buurt is. Ook tijdens het maaien dien je altijd rekening te houden dat je niet over het snoer maait.

Deze Makita ELM4121 is in onze ogen de beste Makita grasmaaier met snoer, dit komt mede doordat dit model een mulching functie heeft. Met deze functie maait de grasmaaier het gras extra fijn en spuugt dit als het ware terug over het gazon. Dit fijne gras wordt een soort meststof wat weer zorgt dat het gazon extra voeding krijgt. Bekijk hieronder de andere specificaties van deze grasmaaier:

Specificaties Makita ELM4121:

 • Geluidsniveau: 84 dB
 • Vermogen: 1600 W
 • Maaibreedte: 41 cm
 • Maaihoogte: 20 -75 cm
 • Volume opvangbak: 50 liter
 • Geschikt voor gazonoppervlakte: 525 m²
makita elm4121

Makita ELM 4121

Dit model is heeft een maaibreedte van 41 cm en is geschikt voor een gazonoppervlakte van 525 m², daarnaast is dit model ook te verkrijgen in verschillende maten. Ook heeft dit model een mulching functie die zorgt dat het gras fijn gemaakt wordt en terug komt op het gazon als meststof.

Beste 4-takt grasmaaier van Makita

Voor de wat grotere klussen is een 4-takt grasmaaier de beste keuze. Wel heeft een grasmaaier met een benzine motor wat meer onderhoud nodig, denk aan de oliepijl, luchtfilters, bougie en brandstof. Met een Makita 4-takt grasmaaier heb je nooit problemen met geen stroom of een lege accu en kun je ten alle tijden aan de slag.

Uit ons onder zoek naar de beste Makita grasmaaier komt deze Makita PLM4631N2 als beste 4-takt grasmaaier naar voren. Het is een zelfrijdende grasmaaier, wat handig is voor zware grasmaaiers en wanneer je jezelf niet wilt overbelasten. In de grasmaaier zit een Briggs & Stratton motor met 3,5 pk, zie hieronder de andere specificaties van deze grasmaaier:

Specificaties 4-takt grasmaaier Makita:

 • Aandrijving: Benzine
 • Motor: 3.5 pk motor van Briggs & Stratton
 • Vermogen: 2600 Watt
 • Maaibreedte: 46 cm
 • Maaihoogte: 20 – 75 mm
 • Volume opvangbak: 60 liter
 • Geschikt voor gazonoppervlakte: 800 m²
makita-plm4631n2

Beste Makita grasmaaier met 4-takt motor: Makita PLM4631N2

De beste 4-takt grasmaaier van Makita op dit moment is de Makita PLM4631N2. Met dit model kun je moeiteloos een gazon van 800 m² maaien, doordat de grasmaaier zelfrijdend is kost het jezelf niet veel moeite.

Aanvullende tips voor Makita grasmaaiers

Voor accu grasmaaiers ben je bij Makita op het juiste adres. De accu’s van Makita worden door ontwikkeld en er zijn tegenwoordig zelfs nieuwe XGT accu’s. Accu’s die horen tot de 40 V Max platform dat Makita aan het uitrollen is. Makita staat dus voor sterke een betrouwbare accu’s die je voor, zowel de grasmaaier als gereedschap kunt gebruiken.

Misschien de belangrijkste tip op wat geld te besparen voor een Makita aankoop is: heb je genoeg accu’s bestel het product dan zonder accu. Vaak bespaar je hiermee zo’n € 70 euro mee. Ook zijn er vaak acties dat je bij het registeren van een nieuwe Makita grasmaaier je een gratis accu krijgt, daarnaast zorgt het registeren van een product dat je 2 jaar garantie krijgt op je apparaat.