Home » Beste Accu Bladblazer

Beste Accu Bladblazer

Laatste update: 6 januari 2023

Wanneer je echt een strak gemaaid gazonnetje wil hebben dan moeten de blaadjes, takjes en ander vuil er ook af. Ook heb je wel eens dat na het maaien er toch wat gras op het gazon ligt en omdat op een makkelijk manier te verwijderen kun je gebruik maken van een bladblazer. Op deze pagina hebben we een top 10 gemaakt met de beste accu bladblazers van dit moment.

Benieuwd wat de beste accu bladblazer is in onze ogen? Bekijk dan onderstaande top 10. Per model onderbouwen we waarom dit een beste keuze is en wat en waarom het een goede bladblazer is. Mocht je meer informatie willen over bladblazers scrol dan even naar beneden, dan leggen we je uit waarop je kunt letten bij het kopen van een bladblazer.

eurom accu leaf blower

1. Eurom Accu bladblazer

In onze ogen is dit momenteel de Eurom bladblazer beste accu bladblazer van dit moment. Dit heeft met name te maken door de lage prijs en de hoge blaassnelheid van dit model. Ook is het een vrij lichte accu bladblazer en krijgt dit model veel goede reviews!

makita dub3161z

2. Makita DUB3161Z

Deze Makita DUB3161Z is ook een hele goede accu bladblazer, omdat de blaassnelheid van deze bladblazer erg hoog is. Ook kun je in dit model maar liefst 2 accu’s tegelijk doen, dit zorgt voor meer power en dat je langer gebruik kunt maken van de blazer.

bosch alb 18li

3. Bosch ALB 18 Li

Deze Bosch ALB is ook qua prijs en blaassnelheid een goede keuze. Zo bereikt de bladblazer een blaassnelheid van maar liefst 190 kilometer per uur en werkt de blazer met het Bosch Power For all accu platform. Mocht je al apparaten van Bosch hebben dan kun je gewoon gebruik maken van de huidige accu’s van Bosch.

black decker gwc1820pc

4. Black Decker GWC1820PC

De Black Decker GWC1820PC is ook een hele goede accu bladblazer wanneer je op zoek bent naar een goede instapmodel. Het is een vrij lichte bladblazer van zo’n 1,7 kg en heeft een blaassnelheid van 209 km per uur.

gardena accu bladblazer

5. Gardena PowerJet Li-40

Dit model van Gardena, de Gardena PowerJet Li-40, is echt een krachtpatser. Zo kan de blazer een blaassnelheid van 320 km/h behalen en is het mogelijk met dit model ook te zuigen en het vuil direct te versnipperen. De snippers komen direct terecht in de opvangzak die een grootte heeft van 30 liter.

black decker gwc3600l20

6. Black Decker GWC3600

Ook dit is een erg goede accu blazer van Black Decker. De GWC3600L20 blazer is ook voorzien van een zuig- en versnipperfunctie. Ook heb je de keuze voor een turbo mode en een eco mode, waarbij de eco mode niet alleen voor minder verbruik zorgt en minder geluid produceert.

gardena accujet 18

7. Gardena AccuJet 18-Li

Gardena AccuJet is een vrij lichte bladblazer die een blaassnelheid produceert van 190 km per uur. Bij dit model krijg je ook een 18 volt accu die geschikt is voor het Gardena Battery accuplatform.

stiga sab 24ae

8. Stiga SAB 24AE

Mooie en vrij simpele bladblazer van Stiga. Deze Stiga SAB 24AE weeg slechts 2kg en haalt een blaassnelheid van 158,4 km per uur, wat genoeg moet zijn voor los liggend vuil.

makita dub363zv

9. Makita DUB363ZV

Deze Makita DUB363ZV behoort ook tot één van de beste accu bladblazers van dit moment. De bladblazer behaald een blaassnelheid van 194 km per uur en wordt geleverd met handige accessoires. Hoewel het een vrij zware bladblazer is van maar liefst 4,8 kg krijg je er accessoires bij waarmee je de blazer makkelijk om je schouder of rug kunt dragen.

makita dub184z

10. Makita DUB184Z

De laatste maar zeker niet de minste bladblazer uit deze top 10 is de Makita DUB184Z. Dit model heeft een blaassnelheid van 187 kilometer per uur en weeg 3 kilo.

Waarop moet je letten bij het kopen van een goede accu bladblazer?

Voor het kopen van een goede accu bladblazer is het belangrijk om te weten waarop je moet letten en wat relevant is voor een accu bladblazer. Hieronder hebben we de punten voor je opgesomd en leggen we uit waarop je dient te letten:

 • Merk van de accu bladblazer: omdat het hier om een bladblazer met een accu is het belangrijk om te kijken naar het accuplatform. Wanneer je bijvoorbeeld al een accu grasmaaier van Makita hebt, heb je ook al Makita accu’s. Het kan dan interessant zien om voor een bladblazer van Makita te gaan, omdat dit simpelweg met hetzelfde accu platform werkt. Je hoeft dan niet nog extra accu’s te kopen en hiermee bespaar je geld en dit is beter voor het milieu.
 • Kracht of blaassnelheid van een bladblazer: de blaassnelheid van een accu bladblazer is misschien wel de belangrijkste factor. Hoe groter de blaassnelheid is hoe makkelijker vuil weggeblazen wordt. Vooral wanneer je de bladblazer gebruikt voor een gazon is het de blaassnelheid erg belangrijk, omdat het gras het vuil een soort vast kan houden.
 • Gewicht en handbaarheid van het apparaat: accu bladblazers zijn over het algemeen een stuk lichter dan bijvoorbeeld benzine bladblazers, simpelweg om dat de motor lichter is en er geen brandstof in hoeft. Toch is het belangrijk om wel op het gewicht van een apparaat te letten, zeker omdat je zo’n bladblazer toch vaak volledig in je handen moet houden.
 • Extra functies: bladblazers kunnen ook handige functies hebben, denk bijvoorbeeld aan een zuigfunctie. Dit is erg handig wanneer je alles bij elkaar geblazen hebt, je vervolgens ook alles kunt opzuigen met het zelfde apparaat. Ook kunnen sommige van deze zuigende bladblazers ook direct het vuil versnipperen. Kijk dus of een bladblazer een zuigfunctie en/of een snipperfunctie heeft.

Waar hebben wij naar gekeken in deze accu bladblazer test?

Voor onze beste accu bladblazer test hebben we naar verschillende factoren gekeken. Zo was een vereisten natuurlijk dat de bladblazer werkt op een accu, maar vonden we het ook belangrijk dat een bladblazer werkt op een lithium-ion accu. Zo’n lithium-ion accu zorgen vaak voor een langere levensduur. In deze accu bladblazer test hebben we naar de volgende punten gekeken:
 • Lithium-ion accu
 • Het gewicht van de bladblazer
 • De blaassnelheid
 • Ervaringen van gebruikers
 • Prijs

Wanneer je iets koopt kijk je natuurlijk ook altijd naar de prijs. Ook dit hebben we meegenomen in deze test en hebben we gekozen voor accu bladblazers die een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de ervaringen van gebruikers omdat we de mening van gebruikers ook erg belangrijk vinden.

Wat is de beste bladblazer op accu en waarom?

In onze ogen is de Eurom bladblazer de beste accu bladblazer van dit moment. Dit komt vooral door de lage prijs van dit model en doordat de werking van en functies van dit model erg goed zijn. Zo heeft dit apparaat veel blaaskracht en bereikt het een blaassnelheid tot wel 210 km per uur. Dat is voor een bladblazer vrij hard, daarnaast is het gewicht van de blazer ook vrij licht zo’n 1,93 kg. Dit zorgt er weer voor dat de blazer makkelijk te gebruiken is en licht in de hand is.

Verder vinden we de prijs ook een belangrijke factor, vooral omdat je een bladblazer niet dagelijks gebruikt dient het apparaat niet duur te zijn. Mocht je de bladblazer vaker nodig hebben dan raden we wel aan om voor een duurder model te kiezen die ook wat meer kracht heeft. Ga je de bladblazer alleen gebruiken voor het bladeren en gras dan is dit een prima keuze!

beste accu bladblazer

Beste Accu bladblazer: Eurom Accu Leaf Blower

Momenteel vinden wij deze Eurom Accu Leaf blower een goede keuze voor een accu bladblazer. Dit model is laaggeprijsd en heeft goede prestaties waardoor een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Wat zijn de voordelen van een accu bladblazer?

Het hebben van een accu bladblazer heeft enkele voordelen, zo kun je de bladblazer overal gebruiken en ben je niet afhankelijk van een stroompunt. Wel dien je natuurlijk altijd een volle accu te hebben en deze vooraf opgeladen te hebben. Daarnaast is een accu bladblazer vaak een stuk lichter dan een benzine accu blazer en is dit een beter keuze voor het milieu. Bekijk hier een opsomming van de voordelen van een accu bladblazer:

 • Een accu bladblazer is vaak een lichtere keuze
 • Beter voor het milieu
 • Stuk goedkoper
 • Accu’s zijn vaak ook te gebruiken met andere elektrisch gereedschap
 • Accu bladblazers hebben minder onderhoud nodig
 • Te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken waar geen stroompunten zijn
 • Een accu bladblazer maakt minder geluid dan een bladblazer op benzine

FAQ: Meest gestelde vragen over accu bladblazers

Mocht je nog vragen omtrent accu bladblazers, kijk dan hieronder of je vraag er tussenstaat. Je vind hieronder de meest gestelde vragen omtrent bladblazers en we hebben deze vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Staat je vraag hier niet tussen stuur ons dan gerust een berichtje!

Kun je een accu bladblazer ook gebruiken met een stekker?

Nee, alle accu bladblazers werken volledig met accu's, zorg dus dat je accu altijd opgeladen is.

Wat is de beste accu bladblazer?

Voordat je weet wat de goede accu bladblazer voor jou is, moet je weten wat belangrijk is. Op deze pagina vind je de factoren waarop je moet letten bij het kopen van een goede accu bladblazer. Nadat je weet wat belangrijk is kun je uit de top 10 een accu bladblazer kiezen die het beste bij jou past.

Wat wordt onderzocht in de accu bladblazer test?

In de accu bladblazer test kijken we naar verschillende factoren die belangrijk zijn voor accu bladblazers, denk hierbij aan het soort accu, gewicht, blaassnelheid, ervaring van gebruikers en natuurlijk de prijs.

Een bladblazer die op benzine werkt of die met een accu werkt?

Dat is een goede vraag, lees op deze pagina wat de voordelen zijn van een bladblazer met een accu. Een voordeel is dat een accu bladblazer lichter, stiller en beter voor het milieu is!