Home » Beste Elektrische Bladblazer

Beste Elektrische Bladblazer

Laatste update: 6 januari 2023

Een bladblazer is een ideale tool om het gazon helemaal vuil vrij te maken, zo blaas je alles ervan af denk aan takken, bladeren en vers gemaaide gras. Op deze pagina vind je de beste elektrische bladblazers van dit moment. We hebben een top 5 gemaakt zodat je keuze hebt tussen verschillende modellen.

Top 5 met de beste elektrische bladblazers:

Op zoek naar een goede elektrische bladblazer? Bekijk dan onderstaande top 5 beste elektrische bladblazers. Per model leggen we je uit waarom dit een goede keuze is en wat de pluspunten van het apparaat zijn. Wil je weten waarop je moet letten en wat belangrijk is om te weten voor een elektrische bladblazer, scrol dan even naar de verantwoording onder aan de pagina.

black decker gw3030

1. Black Decker GW3030

De Black Decker Gw3030 vinden wij de beste elektrische bladblazer van dit moment. Dat komt met name door blaaskracht van de bladblazer en door de prijs van de blazer. Zo behaalt het apparaat een blaassnelheid van maar liefst 418 kilometer per uur, na het blazen kun je ook direct het vuil opzuigen en versnipperen.

Gardena ergojet 3000

2. Gardena ErgoJet 3000

Ook deze Gardena ErgoJet 3000 is een hele goede bladblazer. Zo behaald dit model een blaassnelheid van 310 kilometer per uur en heeft ook deze blazer een zuigfunctie die ook direct versnippert. Wel dien je rekening te houden dat deze bladblazer best zwaar is en zo’n 4,8 kg weegt.

3. Makita UB0801

Deze Makita UB0801 is qua zuigkracht minder, zo behaald dit model een blaassnelheid van 147 kilometer per uur. Wel licht dit model lekker in de hand en heeft de blazer een extra handvat voor meer grip. Ook dit model heeft zuigfunctie waarmee je ook direct kunt versnipperen.

Wolf Garten LBV 2600

4. Wolf Garten LBV 2600

Ook deze Wolf Garten LBV 2600 is een hele goede elektrische bladblazer die vooral interessant geprijsd is.  Daarnaast heeft het model veel zuigkracht, een zuigfunctie en zit er een hark aan de zuigmond waarmee je vast vuil ook makkelijk opzuigt.

stiga sbl 2600

5. Stiga SBL 2600

Ook Stiga heeft goede elektrische accu blazers, deze Stiga SBL 2600 bijvoorbeeld. Deze bladblazer haalt blaassnelheden van 250 kilometer per uur en heeft ook een zuigfunctie die meteen het vuil versnippert.

Waarop letten bij het kopen van een goede elektrische bladblazer?

Bij het kopen van een goede elektrische bladblazer is het belangrijk op bepaalde factoren goed te letten. Zo is bij een bladblazer natuurlijk erg belangrijk wat de blaassnelheid is. De blaassnelheid geeft aan of je naast licht vuil ook wat zwaarder vuil weg kunt blazen, denk bijvoorbeeld aan takken. Daarnaast is het ook belangrijk dat het mogelijk is om de blaassnelheid aan te kunnen passen, want blaas je te hard dan blaas je weer alles weg. Hieronder hebben we de punten op gesomd die belangrijk zijn voor een elektrische bladblazer:

 • De blaassnelheid van het apparaat: hoe hoger de blaassnelheid is hoe zwaarder vuil je weg kunt blazen. Zorg altijd dat dit voldoende is, zo hanteren wij zelf altijd een minimale blaassnelheid van 200 kilometer per uur.
 • Het vermogen van de bladblazer: de vermogen geeft aan hoeveel wattage een apparaat nodig heeft om te starten, zorg dat een stroompunt voldoende vermogen aan kan.
 • Zuigfunctie met versnipper functie: niet noodzakelijk, maar een handige functie. Wanneer je alles bij elkaar geblazen hebt kun je met deze functie alles opzuigen en direct versnipperen.
 • Gewicht: een bladblazer houdt je vast in je hand of draag je op je schouder met bijvoorbeeld een band. Wel dien je natuurlijk rekening te houden dat het apparaat niet te zwaar voor je wordt, zeker niet als je er lang mee moet werken.

Houdt ook rekening dat het handig is om een lang verlengsnoer te gebruiken. Vooral wanneer je tuin wat groter is kan het handig zijn om een lang snoer aan te schaffen, niets is irritanter wanneer je beperkt wordt in je werkruimte en wanneer je loopt te klooien met een kort snoer.
Waar hebben we naar gekeken in deze elektrische bladblazer test?

In deze beste elektrische bladblazer test hebben we naar de factoren gekeken die belangrijk zijn bij het kopen van een bladblazer. Op basis van deze factoren hebben we bovenstaande top 5 opgesteld, hierbij hebben we natuurlijk gekeken naar de werking van het product, maar ook naar de prijs van het apparaat. Een apparaat moet niet te duur zijn, zeker niet wanneer je het apparaat hooguit één keer per maand gebruikt. Daarom hebben we gekeken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hieronder hebben we de punten waarop we gelet hebben in onze elektrische bladblazer test:

 • Kwaliteit van het apparaat
 • Werking van de bladblazer
 • Functies en eventuele extra’s
 • Ervaringen van gebruikers
 • De prijs van het apparaat

Vooral het puntje ervaringen van gebruikers kan erg belangrijk zijn. Vaak staan er in omschrijvingen van producten dingen die toch niet kloppen of waar een product toch niet aan voldoet. Twijfel voor een product lees daarom altijd hoe gebruikers het apparaat ervaren, zo kom je er direct achter of gebruikers tevreden zijn over een bepaald product.

Voordelen van een elektrische bladblazer

Wanneer je op zoek bent naar de beste bladblazer heb je de keuze voor verschillende soorten bladblazers. Zo heb je de keuze tussen een benzine, elektrische of accu bladblazer. Elk apparaat heeft natuurlijk zijn eigenschappen en daarbij ook voor- en nadelen. Zo ben je bij een elektrische bladblazer altijd afhankelijk van een stroompunt en dit heb je bijvoorbeeld met een accu bladblazer niet. Wel kun je lekker doorblazen zonder dat je last hebt van een lege accu of dat de brandstof opraakt. Hieronder hebben we de voordelen van een elektrische bladblazer opgesomd, zodat je voor jezelf kunt bepalen of dit de juiste keuze voor jou is.

 • Lichter dan benzine bladblazer
 • Milieuvriendelijker
 • Geen last van lege accu
 • Vaak meer vermogen dan accu blazers
 • Goedkoper in aanschaf

Mocht je na het lezen van deze voordelen toch neigen naar een ander soort bladblazer? Bekijk dan ook even onze beste accu bladblazer test eens. Met een accu bladblazer heb je alle beweeg vrijheid en heb je nooit gedoe met een stekker.

FAQ: Meest gestelde vragen omtrent een elektrische bladblazer

Mocht je nog vragen hebben omtrent elektrische bladblazers, bekijk dan onderstaande vragen eens door. Dit zijn de meest gestelde vragen die wij binnenkrijgen over elektrische bladblazers. Mocht je vraag hier niet tussen staan dan kun je ons altijd even een berichtje stellen.

Ik wil een bladblazer kopen waar moet ik opletten?

Op deze pagina vind je de punten die belangrijk zijn bij het kopen van een elektrische bladblazer, daarnaast is het ook belangrijk dat je een stevige en lange verlengsnoer hebt.

Waarom is het vermogen van een elektrische bladblazer belangrijk?

Het vermogen van een apparaat geeft aan hoeveel energie het apparaat nodig heeft om te werken. Controleer of het stroompunt waarmee je het apparaat gaat gebruiken of deze dit ook aan kan.

Accu bladblazer of elektrische bladblazer wat is de beste keuze?

Beide apparaten hebben voor- en nadelen. De grootste verschillen tussen beide apparaten is dat dat je met een elektrische bladblazer werkt met een stekker en dit beperkt de toegankelijkheid van het apparaat. Met een accu bladblazer dien je altijd rekening te houden dat de accu leeg kan raken, maar je kunt het apparaat overal gebruiken ook op moeilijk bereikbare plekken.

Wat is de beste elektrische bladblazer?

De beste elektrische bladblazer voldoet aan verschillende eisen, maar het verschilt ook per persoon wat zijn behoeftes zijn. Daarom hebben we een top 5 gemaakt met beste elektrische bladblazer, zodat je ook keuze hebt en zo de beste voor jou kunt kiezen!