Home » Grasmaaier Blog » Verschillende Handmaaiers: dit zijn ze allemaal!

Verschillende Handmaaiers: dit zijn ze allemaal!

verschillende handmaaiers
Laatste update: 23 maart 2021

Als je niet teveel wil betalen voor een nieuwe grasmaaier en niet te maken heb met een al te grote tuin, dan is de keuze voor een handgrasmaaier snel gemaakt. Er zijn veel verschillende modellen op de markt te vinden: zo is er een handmaaier met mulchfunctie, maar heb je ze ook met een handige opvangbak of -zak.

We hebben besloten om onderzoek te doen naar alle verschillende handmaaiers die er op dit moment zijn. In dit artikel zetten we onze bevindingen op een rij: op die manier kun jij zien welke van de verschillende handmaaiers het beste past bij jouw wensen!

Alle verschillende handmaaiers

Een handmaaier is een handmaaier, zou je zeggen. Toch zijn er onderling diverse verschillen op te merken. Een handmaaier kan verschillen in:

  • Verwerking van het gemaaide gras: wordt dit opgevangen of is er sprake van een mulchfuntie?
  • Maaibreedte: onderling kunnen de verschillende handmaaiers enorm verschillen in maaibreedte
  • Prijzen: natuurlijk kan de handmaaier ook enorm duur of juist goedkoop zijn (tip: bekijk hier de beste goedkope grasmaaier)

Wanneer jij op zoek bent naar een goede keuze, kun je het best een kijkje nemen bij het onderzoek naar de beste handgrasmaaier.
Waarom kiezen voor handmaaiers?

Niet voor iedereen is een handmaaier altijd de beste keuze: in onze ogen is de keuze voor een van de verschillende handmaaiers wél slim als:

Onderstaande video van Coolblue is een interessante om te bekijken. Hier wordt namelijk een handmaaier van Wolf-Garten uitgelicht.

Verschillende woorden voor ‘handmaaiers’

Vaak worden handmaaiers ook anders benoemd, maar hebben we wel te maken met hetzelfde model. Zo gaat dit model grasmaaier ook wel door het leven als:

  • Duwmaaier
  • Loopmaaier

Zoals de benaming in beide gevallen al doet vermoeden loop je bij een handmaaier dus gewoon achter de grasmaaier aan. Je duwt hem of je loopt er achteraan :).