Home » Grasmaaier Blog » Robotmaaier verzekeren tegen diefstal: is dit nodig?

Robotmaaier verzekeren tegen diefstal: is dit nodig?

robotmaaier verzekeren tegen diefstal
Laatste update: 23 maart 2021

Een robotmaaier is super gave gadget voor in de tuin. Je hoeft zelf niet meer het gras te maaien en de grasmaaier weet precies waar hij gebleven is, zodat geen plekje over het hoofd gezien wordt. Echter heerst er wel de mogelijkheid dat de robotmaaier – die niet goedkoop is – gestolen kan worden. Maar is het nu slim om je robotmaaier gelijk tegen diefstal te verzekeren of is dit helemaal niet nodig?

Dit is een van de meest gestelde vragen die we krijgen als we het hebben over een robotmaaier in de tuin. In dit artikel lichten we uit of het nodig is om je robotmaaier tegen diefstal verzekeren een must is óf juist niet. Ook gaan we dieper in op anti-diefstal mogelijkheden van de robotmaaier zelf.

Waarom ligt diefstal om de loer bij robotmaaiers?

Laten we eerst eens in gaan op het feit waarom een robotmaaier vaak geassocieerd wordt met diefstal. Eigenlijk is dit heel logisch: voor een goede robotmaaier ben je al snel honderden euro’s kwijt. We hebben hier dus te maken met een duur apparaat. Daarbij wordt een robotmaaier niet opgeborgen in de schuur, maar rijdt hij enkel terug naar zijn oplaadstation.

Hoewel we bij de robotmaaier installatie tips al deelden dat het slim is om het oplaadstation niet op een te zichtbare plek te plaatsen (helemaal niet op een plek die vanaf de weg zichtbaar is), blijft het een feit dat de robotmaaier natuurlijk gewoon over het hele gazon zal rijden. Ook een robotmaaier garage maken heeft geen zin tegen diefstal.
Hoe je robotmaaier wél beschermen tegen diefstal

Daarnet benoemden we dus al dat het slim is om je oplaadstation niet te dicht bij de weg te plaatsen en al helemaal niet in het zicht. We hebben echter nog wat interessante tips:

  • Oplaadstation/basisstation op een niet te zichtbare plek in de tuin
  • Laat de robotmaaier pas werken als je in de buurt bent
  • Zet mogelijk camera’s bij het werkoppervlakte van de robotmaaier
  • Kies een robotmaaier met anti-diefstal sensoren

Op dit laatste puntje gaan we nu natuurlijk dieper in, want dat is in onze ogen de beste tip.

Robotmaaier met anti-diefstal mogelijkheden

Een robotmaaier is vaak uitgerust met anti-diefstal mogelijkheden. Een goed voorbeeld zijn enkele modellen van Gardena: deze zijn namelijk uitgevoerd met een pincode, waarmee je ook het niveau van de beveiliging in kunt stellen. Op het hoogste niveau begint de robotmaaier al te piepen als deze opgetild wordt in de tuin.

In onderstaande video wordt de diefstal beveiliging goed weergegeven:

Conclusie: robotmaaier verzekeren tegen diefstal is niet altijd nodig

Het verzekeren van een robotmaaier is dus niet zozeer nodig, mits je een goede keuze maakt voor een goede robotmaaier. Mocht je nog geen robotmaaier hebben, dan raad ik je aan om het onderzoek naar de beste robot grasmaaier te bekijken of Bram zijn nieuwe top 10 robot grasmaaiers. We hebben onder andere gekeken naar deze punten tegen diefstal, zodat je een goede keuze kunt maken.