Home » Grasmaaier Blog » Grasmaaier kopen: waar moet je op letten?

Grasmaaier kopen: waar moet je op letten?

grasmaaier kopen waar op letten
Laatste update: 10 februari 2022

Een grasmaaier kopen vergt her en der wat extra aandacht. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een stofzuiger, hebben we nu ook te maken met maaioppervlaktes, perimeterkabels bij robotmaaiers en verschillende modellen voor het maaien van randen en heuvels.

Omdat er nogal wat vragen ontstaan bij het kopen van een grasmaaier, hebben we besloten om een complete gids te maken. Bekijk in deze gids alles waar je op moet letten bij een grasmaaier kopen en maak strakjes de beste keuze! Heb je vragen over onze aanpak of heb je een model op het oog waarbij je niet zeker weet of het een goede keuze is: stuur ons gerust een berichtje, zodat wij met je mee kunnen kijken.

Onze tips voor een grasmaaier kopen

Bij het kopen van een grasmaaier is het natuurlijk ontzettend belangrijk om een goede keuze te maken. We hebben namelijk te maken met een product wat al snel in de honderden euro’s kan lopen. Goedkoop is vaak duurkoop, maar we willen ook geen duizenden euro’s kwijt zijn.

Bekijk goed welk soort grasmaaier past bij jouw wensen

De eerste stap is eigenlijk om goed na te denken welk model grasmaaier past bij jouw wensen. Wil je zelf helemaal niet maaien, dan is een robotmaaier hetgeen wat je zoekt. Wil je juist liever niet teveel betalen en ben je bereid om zelf achter de maaier aan te lopen? Dan is juist een handmaaier weer een betere optie.
Bekijk de verschillende modellen en waarbij deze interessant zijn om te kopen:

 • Handgrasmaaier: goed voor kleinere tuinen en een klein budget. Bekijk hier de beste handgrasmaaier
 • Accu grasmaaier: perfect als je ook veel ander gereedschap gebruikt op accu’s, met name Makita. Bekijk hier de beste accu grasmaaier.
 • Zitmaaier: voor de wat grotere tuinen en bij een groter budget. Bekijk hier de beste zitmaaier.
 • Benzine grasmaaier: krachtige werkzaamheden, goedkoper dan elektrisch. Bekijk hier de beste benzine grasmaaier.
 • Elektrische grasmaaier: duurder dan benzine, maar beter voor milieu. Bekijk hier de beste elektrische grasmaaier.
 • Robot grasmaaier: wanneer je zelf niet wil maaien en mogelijk smart home koppelingen wil maken. Bekijk hier de beste robot grasmaaier.

Denk na over de soort toepassingen voor de nieuwe grasmaaier

De volgende tip voor je zomaar een grasmaaier kopen gaat is, om na te denken over de toepassing. Dit is ongeacht het model waar je hierboven over nagedacht hebt. Bij een toepassing kun je denken aan het soort tuin: bijvoorbeeld een grasmaaier voor een grote tuin. Of juist een grasmaaier voor een klein gazon.

De volgende soorten toepassingen onderscheiden wij bij Bestegrasmaaier.nl:

Nog meer tips voor een grasmaaier kopen

Naast het model en het soort toepassing, is het altijd slim om na te denken over de volgende zaken:

 • Prijs: het is natuurlijk goed om van te voren na te denken hoeveel jij maximaal kwijt wil zijn. Op zoek naar een budget-alternatief? Check dan hier de beste goedkope grasmaaier.
 • Afmetingen: hoeveel ruimte heb jij? Denk ook na over berging: een zitmaaier vergt bijvoorbeeld veel ruimte in een garage. Check hier de beste kleine grasmaaier.
 • Geluidniveau: te maken met (vervelende) buren? Of wil je juist lekker genieten in de tuin terwijl je partner het gazon maait? Check altijd het maximale geluidsniveau. Wij deden hier onderzoek naar de beste stille grasmaaier.

Over kooptips

We hebben ons artikel een update gegeven met nog twee extra kooptips voor een nieuwe grasmaaier!

 • Aanbiedingen: wij raden aan om altijd even de aanbiedingen te checken. Sinds kort hebben wij een actueel overzicht met interessante grasmaaier aanbiedingen.
 • Favoriete merken: heb je een favoriet merk of heb je wellicht meer gereedschappen van een specifiek merk? Bij Makita kun je bijvoorbeeld de accu van de grasmaaier ook gebruiken voor je boormachine. Check daarom altijd de beste modellen per merk. Hier ontdek je alle grasmaaier merken op een rij.